Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Bakan Pakdemirli İstifa Etti! Yerine Vahit Kirişçi Getirildi

Görevden affını talep eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin isteği kabul edildi. Yerine Vahit Kirişci getirildi. Detaylar ve Kirişçi hakkında bilgiler haberde;
Bakan Pakdemirli İstifa Etti! Yerine Vahit Kirişçi Getirildi
Yorum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden ayrıldığı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’nin boşalan koltuğuna Vahit Kirişci atandı.

Bakan Pakdemirli İstifa Etti
KAYNAK: Resmi Gazete

Pakdemirli, görevden ayrılığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum.”

Vahit Kirişçi Kimdir?

4 Mart 2022 itibarıyla Tarım ve Orman Bakanı olan Vahit Kirişçi hakkında bilgiler, yeni görevi nedeniyle gündem oldu. 4 Aralık 1960’da, Kahramanmaraş’ta doğan Vahit Kirişçi, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi.

Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu.

16’sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem’de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem’de aynı Komisyon’un Başkanlığına yeniden seçildi.İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babası.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu