
Burberry eski CEO’su olan Apple’ın perakende şefi Angela Ahrendts’in “yeni kişisel ve profesyonel uğraşılar” için şirketten ayrılacağı açıklandı. Salı günü yapılan duyuruda, Angela Ahrendts’in görevi Nisan ayında bırakacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca 30 yıldır Apple için çalışan Deirdre O’Brien’ın mevcut görevinin yanında perakende biriminin sorumluluğunu üstleneceği kaydedildi.
Son beş yıl boyunca Apple’ın perakende ve online mağazalarını yöneten Angela Ahrendts’in yeni kişisel ve profesyonel arayışlar için şirketten ayrılacak olmasına da dikkat çekildi. Nitekim Angela Ahrendts, Apple’ın en yüksek ücretli çalışanlarından biri olmuştu.
Teknoloji devinin 8 Ocak 2019 tarihli ekil beyanına göre Ahrendts’in 2018’deki toplam çalışma bedeli 26.5 milyon dolardı.Ne var ki şirketin CEO’su olan Tim Cook, buna karşılık 2018’de 15.7 milyon dolar kazanmıştı. Tim Cook’un 2017 yılını rekor kazançla kapattığı 2017 yılında da kayda değer bir ücret almıştı. Apple’a CEO olarak görev yaptığı Burberry’den katılan Ahrendts hakkında çıkan söylentiler de bir döneme damga vurmuştu. 2017 Ekim’de çıkan haberlerde, Ahrendts’in Tim Cook’un yerini alacak potansiyel bir CEO adayı olduğu iddia edilmiş fakat Ahrendts bunları yalan ve saçma haber olarak nitelendirmişti.
Röportajda Ahrendts, 40 yıl boyunca modayı sevdiğini vurgulayarak; “sektörle ilgili bilmeniz gereken her şeyi bilmeniz harika bir şey çünkü içinde büyüdünüz” ifadelerini kullanmış ve şöyle devam etmişti: “Moda endüstrisi hakkında özlediğim şeyler var ancak Apple’a gittim çünkü bunun dünyanın en büyük şirketlerinden birinin çağrısı olduğunu hissettim. Burberry’de yaptığımızın bir kısmını yapabileceğimizi bile hissettim: insanları inanılmaz şeyler yapmak için birleştirmek.”
Öte yandan, Ahrendts’in şirketten ayrılacağını duyuran Apple açıklamasında Tim Cook; “Apple’ da ruhumuzun insanımız olduğuna inanıyoruz ve Deirdre ekibimizin niteliklerini ve güçlerini herkesten daha iyi anlıyor. Otuz yılı aşkın bir süredir Apple’ın müşterilerine hizmet vermeye ve yaşamı zenginleştirmeye yardımcı oldu. Olağanüstü bir lider ve en başından beri dünya çapındaki perakende ekiplerimiz için hayati bir ortak oldu. Yeni rolünde Deirdre ile birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyuyorum ve 70.000 perakende çalışanımızın da olacağını biliyorum.” dedi.