
Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre Çin’de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 945’e yükseldi. 6 bin 806’sı ağır olmak üzere vaka sayısının 80 bin 151’e çıktığı bildirildi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, koronavirüsün ekonomiye verdiği olumsuz etkiyle mücadeleye hazır olduklarını dile getirdi.
AMB Başkanı, Çin’de başlayıp dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip koronavirüsün ekonomiye etkilerini yakından izlediklerini söyledi.Virüsün ekonomiye verdiği olumsuz etkileri yakından izlediklerini belirten AMB Başkanı Christine Lagarde, mücadele konusunda risklerle orantılı bir şekilde uygun ve hedeflenen önlemler almaya hazır olduklarını aktardı. Salgının ekonomik görünüm ve finans piyasalarının işleyişinde risk oluşturacak şekilde hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.
İlk olarak Aralık ayının ortasında Çin’in Wuhan kentinde rastlanan, oradan dünyanın birçok noktasına yayılan koronavirüs korku salmaya devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir tedavi metodunun veya aşısının bulunamamış olması insanların üzerindeki tedirginliğin artmasına ve her an diken üstünde yaşamasına sebep oldu.
İran’da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya, İtalya’da 52’ye yükseldi.İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, virüsün 1835 kişiye daha bulaştığını söyledi. Avrupa Komiseri Thierry Breton ise “Koronavirüsten dolayı küresel ekonomide önemli boyutta yavaşlama var. Koronavirüsten dolayı AB ülkelerinin turizm sektöründeki kaybı aylık 1 milyar avro.” şeklinde açıklamada bulundu.
Son açıklanan verilere göre virüs dünya genelinde 90 bin kişide bulunuyor. Toplam can kaybı 2 bin 945’i Çin’de olmak üzere 3 bin 44’e ulaşmış durumda. Bugüne kadar Çin’de 47 bin 204 kişinin iyileşip, taburcu edildiği biliniyor. Ancak bu kişilerin iyileşmelerinin nedeni bir tedaviye cevap vermeleri değil, sadece bağışıklık sistemlerinin daha kuvvetli olması nedeniyle, hastalığın üstesinden daha rahat gelebilmeleri.