
Savaşın üçüncü gününde Rusya-Ukrayna ile ilgili sıcak gelişmeler geliyor. Alınan son haberlerden biri de ABD’nin Ukrayna’ya 350 milyon dolarlık askeri yardımıyla ilgili oldu.
Gelişme, Ukrayna ülkesini savunma çalışmalarını sürdürürken ve Rusya işgalinin başından bu yana destek çağrılarını yinelerken geldi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün yaptığı açıklamada Ukrayna’ya 350 milyon dolarlık yeni ABD askeri yardımı onayladığını duyurdu.
Blinken yazılı bir açıklamada; Ukrayna Rusya’nın vahşi ve sebepsiz saldırısına karşı cesaret ve gururla savaşırken, Ukrayna’nın savunmasına acil destek için 350 milyon dolara kadar benzeri görülmemiş yardımın onaylandığını belirtti.
ABD’nin Ukrayna’ya Toplam Güvenlik Yardımı 1 Milyar Doları Aştı
Bunun ABD’nin geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya taahhüt ettiği toplam güvenlik yardımını 1 milyar doların üzerine çıkardığını ifade etti.
“Bu paket, Ukrayna’nın şu anda karşı karşıya olduğu zırhlı, havadan ve diğer tehditlere karşı mücadele etmesine yardımcı olacak daha fazla ölümcül savunma yardımını içerecek. Bu, egemen, cesur ve gururlu ulusunu savunurken ABD’nin Ukrayna halkının yanında durduğunun bir başka açık işaretidir.”
Blinken, açıklamada ABD’nin Ukrayna’ya yönelik önceki iki yardımını da hatırlattı.
Geçen sonbaharda, Rusya’dan Ukrayna’ya yönelik mevcut tehdit gelişirken, Başkan tarafından verilen yetkiyle, Savunma Bakanlığı’na Ukrayna’ya acilen 60 milyon dolarlık askeri yardım sağlama yetkisi verdiğini söyledi. Aralık ayında, bu tehdit gerçekleştiğinde, 200 milyon dolar değerinde daha fazla yardım yapıldığını ekledi.