
Ofis hizmetleri sağlayıcısı IWG, yeni Covid varyantları nedeniyle kârın önceki yılın çok altında olacağı konusunda uyardı. Virüs mutasyonları ve bazı bölgelerde devam eden kısıtlamalara atıfta bulunan IWG, bunların 2021 sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olacağını söyledi.
Mali yıl için kârının krizin vurduğu 2020 seviyesinin oldukça altında kalacağını belirten IWG, geçen yıl 620 milyon sterlin zarar bildirmişti. Yeni varyantlar yüzünden beklenen toparlanmanın gecikeceğinin üzeri çizildi.
Daha önce Regus olarak bilinen şirketin İngiltere’de listelenen hisseleri, söz konusu gelişmelerle sert düştü.
Cuma günü 366,50 pound seviyesinde günü tamamlayan IWG kodlu hisseler, yeni güne sert düşüşle 315 pound ile başladı. Gün içi hareket aralığı 301,00 – 327,70 pound olurken TSİ 15.00’da yüzde 11,32 ekside seyrediyor.
301’lik gün içi dip nokta ile 28 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini test etti. Hisseler günlük, haftalık, aylık bazda ekside performans gösterirken bir yılda yalnızca yüzde 6 civarı değerlendi.
Öte yandan şirket 2021 kârı konusunda uyarsa da ABD dahil bazı pazarlarda güçlü toparlanma kaydettiğini de aktardı. Şirket esnek çalışma paketleri için benzersiz bir talep gördüğünü ve bir dizi anlaşmayı sonuçlandırmakta olduğunu ekledi.