Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

İran Kripto Para Borsalarını Vergilendirmek için Yasal Düzenlemeye Hazırlanıyor

İran vergi dairesi, kripto ticaret platformlarının uygun şekilde vergilendirilmesi için yasal çerçeve oluşturulmasını talep ediyor.
İran Kripto Para Borsalarını Vergilendirmek için Yasal Düzenlemeye Hazırlanıyor
Son Güncelleme: 
Yorum

İran Ulusal Vergi Dairesi (INTA), ülkede faaliyet gösteren kripto ticaret platformlarının vergilendirilmesi için yasal bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani’nin kripto ticareti için yasal bir çerçeve oluşturulması çağrısında bulunmuştu. Aradan geçen zaman içerisinde, INTA’nın borsaları yasallaştırma gerekliliğini detaylandırdığı bildirildi.

Vergi Gerekliliği Konuşuluyor

Vergi Gerekliliği Konuşuluyor

İranlı düzenleyicilere vergi toplamak için yasal bir çerçevenin gerekli olduğunu hatırlatan INTA, hükümetin işlemleri takip ederken yalnızca yetkili borsaların para birimini dönüştürmesine izin vermesi gerektiğini iletti.

Vergi dairesi, karaborsanın çoğalmasına neden olabilecek kripto borsaları için yasal çerçeveyi daraltmak istiyor. Sermaye kazançları vergisi, sabit taban vergisi ve meslek vergisi, INTA tarafından kripto ticaret platformlarında önerilen üç vergi rejimidir olarak gösteriliyor.

İran kripto para madencilerinin yaygın olarak faaliyet gösterdiği ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle Çin’de artan baskı, madencilerin buraya taşınmasını hızlandırdı.

İran kolluk kuvvetleri yazını lisanssız kripto madencilerine baskınlar düzenleyerek geçirdi. Polis, çeşitli operasyonlarda 7 bin kadar madencilik cihazına el koymuştu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%