
Kripto para piyasası her geçen gün büyürken, Güney Kore yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Ülkede her 3 vatandaştan 1’i kripto para ticareti ile ilgileniyor. Nüfusun onda biri dijital varlıklarla ticaret yapıyor ve genç işsizlik oranı %10’un üzerinde seyrediyor.
Ülkede yüksek harcamaların hiyerarşik sosyal yapıları zorladığı ve finansal istikrarın boş bir hayal gibi görünebileceği rekabetçi bir iş piyasası bulunuyor. Güney Kore teknolojiye ve yeniliklere karşı son derece açık bir ülke olsa da, kripto para birimleri son dönemde yoğun bir şekilde tartışılıyor.
Güney Kore yasalarına göre kumar yasa dışı kabul edildiğinden ve birçok projenin spekülatif yönüne çok fazla eğildiği düşünüldüğünde, kripto para sektöründeki firmaların daha fazla inceleme ile karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.
Bithumb, Coinone, Upbit ve Korbit ülkedeki dört büyük kripto para borsası olarak biliniyor. Yılın ilk çeyreğinde ilk kez piyasaya giriş yapan kişilerin %64’ü, 30 ila 20 yaş aralığında. Ülkede ilk çeyrekte 400 milyon dolara yakın ticaret hacmine ulaşıldı.
Yerel haber kuruluşlarından gelen raporlara göre , Güney Koreli gençler günlük ticaret kripto para birimlerini keşfetmek için işlerinden ayrılıyor. Koreli vatandaşların çoğu, dijital varlıkları günlük işlerinin sağlayabileceğinden çok daha hızlı bir zenginlik yaratma aracı olarak görüyor. Ülkede bu yılın sonundan itibaren kripto para kazancı üzerinden vergi alınacak.