2013 yılından itibaren Türkiye Milli Futbol Takım Direktörü olarak görev alan Fatih Terim, istifa etti. 64 yaşındaki tecrübeli teknik adam TFF ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fes etmiş olsa da ayrılığın yankıları halen daha devam ediyor.
Abdullah Avcı’nın yerine göreve getirilen Terim yönetimindeki Milli Takım, 68’i resmi, 67’si ise özel olmak üzere toplamda 135 maçtan, 70 galibiyet, 33 beraberlik ve 32 mağlubiyetle ayrıldı. Ancak Terim’in ayrılığında performanstan daha çok son dönemde saha dışında yaşanan can sıkıcı olaylar rol oynadı.
İşte Terim’in Milli Takım’dan ayrılmasının nedenleri, istifa sonrası yaşananlar ve sosyal medyaya yansıyanlar sizlerle;
Terim’in İstifasına Kadar Yaşanan 7 Kriz!
TFF ile yollarını karşılıklı olarak ayıran Fatih Terim, özellikle de son 3 yıldır, yönetiminden daha çok saha dışında yaşanan krizlerle gündeme geliyordu.
İlk kriz Ömer Toprak, Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu kavgası ile patlak verdi. Geçmişte yaşanan “kız meselesine” dayalı olarak çıkan kavgada; Gökhan Töre, Toprak ve Çalhanoğlu’nun Hollanda deplasmanı sırasında kaldıkları otel odasına silahla girdi. Ömer Toprak’a vurup, Çalhanoğlu’nun ağzına silah dayayan Töre, daha sonra odayı terk etti. Yaşanan bu olay Milli Takım yetkilileri tarafından tam 8 ay gizlendi. Basına sızdıktan sonra ise Çalhanoğlu’nun babası; “Fatih Terim bu olayı bildiği halde çözüme kavuşturmadı” dedi.
İkinci kriz ise Ay Yıldızlı takımın 16 Kasım 2014’te Türk Telekom Arena’da Kazakistan’la oynadığı maç öncesinde yaşandı. Tribündeki bir taraftarın küfür etmesine sinirlenen Volkan Demirel, eldivenlerini çıkararak sahayı terk etti. Terim ve yetkililerin ısrarına rağmen sahaya çıkmayan Demirel, stadı terk etti. Fakat ceza alma ihtimali olması nedeniyle Emre Belözoğlu, Demirel’i ilk yarı bitmeden tekrar stada getirdi. Fakat bu kez de ikilinin korumalarıyla, basın mensupları arasında arbede yaşandı.
Üçüncü krizin başrollerinde ise Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Arda Turan vardı. Belözoğlu’nun, Arda Turan tarafından Milli Takım’da istenmediği dedikoduları yayılıyor ve bu bilginin Emre Belözoğluna, Selçuk İnan tarafından söylendiği iddia ediliyordu.
7 krizin belki de en büyüğü olan prim meselesi, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na direk katılma şansı yakalamasıyla başladı. UEFA tarafından gelen prim, Terim’in isteği üzerine takıma eşit şekilde pay edildi. Fakat o dönemde sakatlığı nedeniyle Milli Takım’da yer almayan Burak Yılmaz, primden faydalanamadı. Arda Turan’ın durumu Yılmaz’a anlatmasıyla alev bütün takımı sardı.
Prim krizinden sonra Tümer Metin ve Burak Yılmaz arasında yaşanan kavga, ayrılığın 5. nedeni olurken, Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe’ye saldırması Milli Takım’da işlerin daha da kötüye gittiğinin sinyallerini veriyordu.
Son kriz ise 14 Temmuz’da yaşandı. Fatih Terim’in Çeşme, Alaçatı’da bir kebapçıyı bastığı iddia ediliyor ve mekanın sahibi “Terim ile yumruk yumruğa kavga ettiğini” belirtiyordu.
6)fatih hocanın şu an burnu kırık.. tekrar herkese geçmiş olsun… akşam kavgaya karışan grubun resmi ve giderli mesajıda ekte pic.twitter.com/hrqxljw5Md
— Burak Savucu (@SavucuBurak) 15 Temmuz 2017
Fatih Terim ve damatlarının çeşme de yaptıkları kavga iddaaları doğru ise durum çok vahim. #skyskorcom
— Ahmet Çakar (@ahmetcakar1) 15 Temmuz 2017
Fatih Terim Arda Turan’ın gazeteci dövme olayıyla bu kadar ilgi çekmesine dayanamadı. Alaçatı’da ünvan maçına çıktı.
— Dino Baggio (@dino_baggiooo) 15 Temmuz 2017
Eski milli kalecilerden Rüştü Reçber ise Terim’in “Alacatı baskını” ile ilgili Hürriyet’teki köşesinde kaleme almış olduğu yazısı nedeniyle Terim’le davalık oldu. Fatih Terim, Rüştü Reçber’e 3 kuruşluk tazminat davası açtı. Ayrıca kavga hakkında basın toplantısı düzenleyen Terim, “ailem için yaptım, yine yaparım” dedi. İşte yaşanan bu son olayın ardından da Terim’in istifası gelmiş oldu.
TFF, Terim’e 3.5 Milyon Euro Tazminat Ödeyecek!
Fatih Terim, Milli Takım’ı bırakmış olsa da sular bir türlü durulmadı. Özellikle de Terim’in 3.5 milyon Euro tazminat alacağının açıklanması sosyal medyada büyük tepki topladı.
TFF Fatih Terim’e #İstifaEdince 3,5 milyon euro tazminat verecek deniyor.
Siz #İstifaEdince ne oldu veya ne olmasını istersiniz?— Nihat Sırdar (@nihatsirdar) 27 Temmuz 2017
Fatih Terim gitti gitmesine de, 3.5 milyon euro tazminat ile… Kaç yetimin hakkı var be @TFF_Org
— Muhammed Necdet (@NecdetMuhammed) 27 Temmuz 2017
Ahmet’in ‘dikili ağacı yokken’ Fatih Terim’im 3.5 milyon Avro tazminat aldığı ülkeyi öyle ya da böyle değiştiremezsek. Bu da bize dert olsun
— erk acarer (@eacarer) 26 Temmuz 2017
Fatih terim 15 milyonTL tazminat alacakmış. Asgari ücretle çalışan insanlarda bunu savunup, ”adamın hakkı” diyor.Nasıl bir ülkeyiz lan biz
— Pislik Adam (@BasaranOrhun) 27 Temmuz 2017
Büyük vatanperver, ülkesi için görevden kaçmayan adam Fatih Terim; #İstifaEdince de tazminat alacaksa, bu olsa olsa vatan içindir.
— Sercan SARIKAYA (@SercanSarikaya) 27 Temmuz 2017
Terim İstifa Etti Galatasaray Hisseleri Coştu!
Elbette ki Terim’in istifası, bazıları için ise yeni bir umut demekti. Bir türlü teknik direktör konusunda yüzü gülmeyen Galatasaray’ın, Milli Takım’dan ayrılan Terim ile anlaşacağı haberleri hızla yayılmaya başladı.
Bu haberlerin dedikodudan ibaret olması bile Galatasaray’ın hisselerinin 2.3 oranında artmasına neden oldu. Sarı Kırmızılılar’ın hisseleri 6,90’dan işlem görürken, haberlerin yayılmasıyla 7,03 liraya fırladı.
Fatih Terim’in İstifasının Ardından Sosyal Medyaya Yansıyanlar
Terim’in yaşanan krizlerle birlikte gelen istifası, bazı taraftarları üzerken, bazılarını ise fazlasıyla sevindirdi. Hatta bazı taraftarlar 2002 Dünya Kupası’ndaki üstün başarısı ve Beşiktaş’ı iki sene üst üste şampiyon yapmasıyla takdir toplayan Şenol Güneş’i Milli Takım’ın başına davet etti.
Fatih Terim’in istifa ettiğini duyan halk, Selahattin Aydoğdunun elleri şifalı diyerek alaçatıya akın etti 😂😂 pic.twitter.com/ZECO5mDk2m
— Emir Kipi (@EmirKutluu) 26 Temmuz 2017
Fatih Terim’in istifa ettiğini duyan Galatasaray’lılar (Temsili Değil) pic.twitter.com/N1FDjdT32v
— RETURN OF THE KİNG👑 (@MILANBAROSS15) 26 Temmuz 2017
1)Fatih Terim: Çalışmadan 15 trilyon aldı, istifa etti.
2)Ataması yapılmayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ cebindeki 6 tl ile intihar etti. pic.twitter.com/KqjRjvClWa
— Düşünen Deli (@dusundeli) 27 Temmuz 2017
Fatih terim’in Milli takımı bıraktığını duyanlar. Temsili falan değil gerçek. pic.twitter.com/JypijK7K4S
— İsviçreli (@bilim_adami) 26 Temmuz 2017
Fatih Terim milli takımdan ayrılınca nedense aklıma bu manşet geldi. Değişik pic.twitter.com/RDDIAkRa5k
— Evseksisi (@Evseksisi) 26 Temmuz 2017
Vurduğun yerde gül bitti be üstad pic.twitter.com/8BI4JZewf1
— 🦊Buse Ece Palas (@VeronicaVetra) 26 Temmuz 2017
Ne yoksa Galatasaray’da 26363736. Terim dönemi mi??? pic.twitter.com/C2p1ziA1xn
— Mamba (@mambathewhite) 26 Temmuz 2017
Ufuk’ta güzel günler var… Yuvana geri dön hocam. @fatihterim pic.twitter.com/4BLDfPkIJN
— Pops Emre-Bonsu 🔥 (@EmreErgenekon) 26 Temmuz 2017
BU KUTSAL GÖREV SENDEN BAŞKASINA YAKIŞMAZ HOCAM !!UÇUR BU MİLLİ TAKIMI #ŞenolGüneşMilliTakıma pic.twitter.com/vlNEi1ZusV
— Mert Özkarakaya (@MertOzkarakaya) 26 Temmuz 2017
O güzel günler yeniden gelsin. #ŞenolGüneşMilliTakıma pic.twitter.com/gIlX4kD4WZ
— Simerazzi (@simerazzi) 26 Temmuz 2017
Görev beklemez, ceket de yakisiyor hani #ŞenolGüneşMilliTakıma pic.twitter.com/JD7K3Xfxsn
— beadverse (@beadverse) 26 Temmuz 2017
Fatih Terim Galatasaray’a gider
Şenol Güneş Milli takıma gider Lucescu Beşiktaş’a
Aykut Kocaman 10.hafta kovulur Yerine de daum gelir amq— TOKUÇ (@cestomina) 26 Temmuz 2017
Peki, Fatih Terim’in Milli Takım’dan ayrılması ve akabinde gelişen olaylar hakkında sizlerin düşünceleri nelerdir?
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.