Paratic İçerik Arama
Yatırım yapmaya başla!

Facebook Daha Önce Kaldırdığı ‘Herkese Açık Paylaşım’ ve ‘Başkasının Gözünden Gör’ Özelliklerini Geri Getiriyor

Sosyal medya devi Facebook, daha önce kullanımdan kaldırdığı 2 özelliğini yeniden getirme kararı aldı.

Milyonlarca kullanıcıya hizmet veren sosyal medya devi Facebook, bünyesinde pek çok özellik barındırıyor. Şirket daha iyi kullanım deneyimi sunmak adına sürekli yeni özellikler geliştiriyor. Bu özelliklerden bazıları son derece beğenilirken, bazıları ise çeşitli güvenlik açıklarına neden oluyor. Şirket kimi zaman kullanıma sunmuş olduğu uygulamaları kaldırıyor. Bilindiği üzere yakın geçmişe kadar Facebook’ta, herkese açık paylaşım özelliği beğeniyle kullanılıyordu.

Ancak bu özellik nedeniyle platformda 50 milyondan fazla kullanıcının hesabının zarar görmüştü. Yaşanan güvenlik sorunuyla beraber sosyal medya devi bu özelliği devre dışı bırakmıştı. Alınan son karar ile Facebook, herkese açık paylaşım özelliğini yeniden kullanıma sundu.

Diğer taraftan kullanıcıların profillerini, başkasının gözünden görmeye yarayan özellik daha önce kaldırılmıştı. Sosyal medya devi yine bu özelliği de geri getirme kararı aldı. Yeniden sunulan özelliklerin güvenlik anlamında yeni bir sorun oluşturup oluşturmayacağı ise merak konusu.

Herkese Açık Paylaşım Özelliği Geri Döndü

Herkese Açık Paylaşım Özelliği Geri Döndü

Facebook’ta herkese açık olarak yapılan paylaşım yapma özelliğinin kaldırılması çok sayıda kullanıcıda memnuniyetsizlik yaratmıştı. Özellikle yeni arkadaş ekleyemeyen hesaplar bu sayede başka hesapların yapmış olduğu açık paylaşımları görme imkanı buluyordu. Ancak gizliliğin de azalmasına neden olan bu durum nedeniyle geçtiğimiz yıl 50 milyon kullanıcının hesabına zarar veren bu özellik yeniden kullanıma sunuldu.

Şirket yaptığı açıklama ile risk altında olan tüm hesapların güvenliğinin sağlandığını duyurdu ve devre dışı bırakılan özelliği yeniden kullanıma sundu. Açıklamada “Gerekli güvenlik incelemelerini tamamladık. Kişilerin profilini ve paylaşımlarını arkadaşları dışında bütün kişilere açma özelliğini yeniden etkinleştirdik. Bu sürüm güvenlik problemleri yaşanmadan önce sadece arkadaşlar özelliğinden çok daha popülerdi.” ifadelerine yer verildi.

Facebook’un yeniden kullanıma sunduğu özellik şu an için tüm platformda aktif hale gelmedi. Anlaşılan sosyal medya devi aktif hale getirdiği özelliğe dair temkinli tavrını sürdürüyor. Muhtemelen önümüzdeki süreçte tüm platformda herkese paylaşım özelliği aktif hale gelecektir. Bununla beraber kullanımdan kaldırılan bir başka özellik daha geri geliyor.

‘Başkasının Gözünden Gör’ Özelliği Geri Geldi

‘Başkasının Gözünden Gör’ Özelliği Geri Geldi

Geçtiğimiz dönemde kullanıcılar kendi hesaplarının dışarıdan nasıl göründüğüne bakmak için ‘Başkasının Gözünden Gör’ uygulamasını kullanıyordu. Bu özellik ile kullanıcılar arkadaşı olan bir kişiyi seçip, profilin arkadaşların gözünden nasıl göründüğünü görmek mümkündü.

Aynı şekilde arkadaş olmayan kişiler tarafından profilin nasıl göründüğüne de bakılıyordu. Bu özellik yine herkese paylaşım özelliği gibi güvenlik açıklarına neden olmuş ve sosyal medya devi tarafından devre dışı bırakılmıştı.

Facebook burada da güvenlik ihlallerinin önüne geçtiğini açıkladı ve kullanışlı özelliği yeniden kullanıma sunacağını duyurdu. Milyonlarca kullanıcının buluşma noktası olan Facebook için güvenlik birinci kriter. Devre dışı bırakılan özelliklerin yeniden sunulmasıyla beraber yeni güvenlik ihlalleri yaşanır mı bekleyip göreceğiz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın.

Doviz Yatırımı Doviz Yatırımı
#Haber kategorisini keşfet

Daha fazla içerik yükle