
Son zamanlarda dolar karşıtı söylemleriyle gündeme gelen tüccar Peter Brandt, insanların asıl amacının Bitcoin tutmak olduğunu düşünüyor. Brandt bugüne kadar birikimlerini dolar şeklinde tuttuğunu ve bunun yanlış bir strateji olduğunu söyledi. Tüccar geçtiğimiz yıldan bu yana birikim aracı olarak Bitcoin’i tercih ettiğini belirtiyor.
Geçmiş dönemde servetini dolar bazında ölçtüğünü söyleyen Brandt, diğer tüm varlıkları dışladığını ve sadece dolar biriktirdiğini ifade etti. Son bir yıldır fikrinin değiştiğini ifade eden tüccar, Bitcoin’i diğer her şeyin üzerindeki bir varlık olarak görüyor.
Dolar En Çok Değer Kaybeden Varlıklardan
Bitcoin’i ilerleyen zamanda tüm servetini koyabileceği bir yatırım aracı olarak gören Brandt, doların dünyadaki en çok değer kaybeden varlıklardan birisi olduğunu belirtiyor. Brandt, yeni görünümüyle Bitcoin’i dolar karşılığında takas etmek yerine artık kripto parayı bir zenginlik ölçüsü olarak gördüğünü söylüyor.
Brandt’ın bu sözlerini veriler de doğruluyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana ABD doları Bitcoin’e karşı yüzde 844 oranında değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta ABD hükümetinin 2.2 trilyon dolar değerindeki teşvik paketi insanların banka hesaplarına yatırıldı. Bu paranın önemli bir bölümünün kripto paralara aktığı belirtiliyor.
Bitcoin son günlerde yükselişine hız verdi ve 64.854 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini yineledi. Kripto para an itibariyle kazançlarını konsolide ediyor ve 63.000 dolar seviyesinden işlem görüyor.
BTC’nin artışında Coinbase borsasının Nasdaq’da listelenmeye başlaması önemli bir etken olarak gösteriliyor. Bu gelişme sonrası pek çok kripto savunucusu, dijital varlıkların ana akım hale geleceğine dair umutlarını artırdı.