
Nijerya’da ticari bankalar, kripto para işlemlerinde kullanıldığı anlaşılan hesapları izlemeye başladı. Eylem, Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) tüm ticari bankaların kripto para ticareti yapan en az iki kişiye ait hesapları dondurmasını talep eden bir emri sonrası gerçekleşti.
CBN’nin, etkili yaptırım için kripto para yer alan tüm hesapların kapatılmasına ilişkin direktife uyulmaması durumunu sıkı bir şekilde izlediği kaydedildi. Belge, bir hesabın kripto para ticaretine katılımını kasıtlı olarak ifşa etmeyi ihmal eden çalışanların cezalandırılacağını vurguladı.
Bankanın iç iletişim uyarınca CBN gerekliliklerine tam olarak uyduğunu garanti etmek için tüm çalışanların artık hesapların, işlemlerin ve müşterilerin izlenmesine katılmaları gerekiyor.
İşaretlenebilecek hesaplar arasında, ödeme lisansı olmayan veya mutabakatlarında veya iş ifadelerinde kripto para birimleri bulunan büyük hacimli günlük işlemlere sahip fintech firmalarının hesapları yer alıyor.
Günlük satışları olması gerekenden daha fazla olan küçük şirketlerin yanı sıra, büyük giriş ve çıkışlara sahip kişisel hesaplar da kırmızı bayrakla işaretleniyor.
eNaira’nın piyasaya sürülmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra sosyal medyada dolaşmaya başlayan CBN, hesapların kripto para ticareti için kullanıldığını ve dolayısıyla merkez bankasının 5 Şubat’ta yapılan düzenlemesini ihlal ettiğini belirtiyor.