Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ECB Başkanı Lagarde, Kripto Paralara Olan Güvensizliğini Yineledi

Christine Lagarde kriptoların para birimi olmadığı konusunda ısrarını sürdürüyor.
ECB Başkanı Lagarde, Kripto Paralara Olan Güvensizliğini Yineledi
Son Güncelleme: 
Yorum

Avrupa Merkez Bankası Başkaı Christine Lagarde, kripto paralara olan mesafeli duruşu ile biliniyor. Lagarde katıldığı bir oturumda, kripto paralarla ilgili olumsuz görüşlerini bir kez daha dile getirdi.

Bunun yerine stablecoin’lerin ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanılabileceğini ifade etti. Lagarde, kriptoların para birimi olmadığını, oldukça spekülatif, zaman zaman şüpheli ve yüksek enerji tüketen varlıklar olduğunu iddia etti.

ECB Başkanı, büyük teknoloji şirketleri tarafından terfi ettirilen ve onların yürüttüğü işlerle ilgili olan stablecoin’lerin artık çoğaldığını ve düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Lagarde bu ayın başlarında, stablecoin’lerin para birimi değil, varlık olduğunu belirtmişti.

ECB başkanına göre, bugünlerde Merkez Bankaları müşterileri tarafından bu yüzyıla uygun para yaratmaya yönlendiriliyor. Lagarde, ECB’nin CBDC’leri nakdin yerini alabilmeleri için gündeme getirmek için çok çalıştığını belirtti.

Bununla beraber dijital para birimleri ile ve banknotların yan yana kullanılacağını ve böylece tüketicilerin ne tür para kullanmak istedikleri konusunda seçim yapabileceklerini ifade etti.

ECB dijital Euro projesini Temmuz’dan itibaren incelemeye başladı. Avrupa Merkez Bankası, dijital Euro’yu piyasaya sürerken oluşabilecek risklerden kaçınmak için konuyu araştırmayı sürdürüyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%