
Günün ikinci yarısında Türk lirası varlıklarında genel olarak negatif bir tablo hakim. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi saat 15.05 itibarıyla %1 ekside 1445 puandan işlem görüyor. Endeks gün içinde ticaret ve metal ana sanayi şirket hisselerindeki düşüşle 1439 puana geriledi. Alt göstergelerde en iyi performansı ise BIST inşaat endeksi (XİNSA) gösterdi.
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı gösterge endeks, %2,50 artıda işlem görüyor.
Borsada en çok artış gösteren inşaat endeksi gün içinde 1615 – 1672 arasında hareket etti. Haberimizi hazırladığımız sıralarda 1666 puandan işlem görüyor. Haftalık değişimi %3,46 artış olan endeksin puan aralığı 1612 – 1672 puanları oldu.
Aylık bazda 1441 – 1672 geniş bandında hareket ederek, ortalama %8,5 yükseldi. Yıllık olarak ise en düşüğü 1.002, en yükseği 1862 puanla kaydedip, toplamda %65 oranında artış gösterdi.
İnşaat endeksi altında işlem gören şirketlerin çoğu satış ağırlıklı bir gün geçiriyor. En kötü performansı %3,10 ekside fiyatlanan SAN-EL Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANEL) hisseleri gösterdi. Onu %1,37 ekside fiyatlanan Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş. (YYAPI) hisseleri izledi.
Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. (ORGE) hisseleri %0,75, Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (EDIP) hisseleri ise %0,37 ekside işlem görüyor.
Ana endekse en büyük katkı Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş.’den (ANELE) geldi. %3,72 değer kazancıyla 3,90 liradan işlem gören hisseler, gün içinde 3,99’a kadar yükseldi. ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKAI) ise %2,85 artışla XİNSA’nın ikinci en çok yükseleni oldu.