2020’nin ilk üç çeyreğinde 776 milyon TL tutarında satış yapan Torunlar GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, hedeflerinin üzerinde rakamlara ulaştıklarını söyledi.
Satış açısından verimli bir yıl olsa da pandemi nedeniyle düşen gelirlerin, yatırım hedeflerini revize etmek zorunda bıraktırdığını sözlerine ekledi. Gelir düşüşünde yüksek kur farkı etkilerine de değindi.
Aziz Torun, şirketin toplam borcunu 2024 yılına kadar sıfırlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
Bloomberg HT’ye verdiği röportajda döviz kurlarındaki artışın giderleri yükselttiğini söyleyen Torun, yine de kar dağıtma stratejilerini devam ettirmek istediklerini aktardı. 5. Levent projesinin ikinci etabının tamamlanmasının ardından, 5,2 milyar lira değerinde stokları olacağını açıkladı.
3Ç20 finansallarına göre şirketin toplam portföy büyüklüğü 13,4 milyar TL değerinde. Söz konusu dönemde 355 milyon TL konut ve ofis satışından, toplamda ise 776 milyon lira tüm satışlardan hasılat elde edildi. Pandemi etkisiyle yıllık kira gelirlerinde %25 oranında düşüş oldu.
Torunlar Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TRGYO) yükselişle başladığı günün devamında kazancını genişletti.
Dün 3,96 liradan kapanan şirket hisseleri yeni işlem gününe 3,99’dan başladı. Saat 17.03’te %3,03 değer kazancıyla 4,08 liradan işlem görüyor. Gün arasına kadar kademeli bir artış gösteren Torunlar hisse fiyatı %4’e yakın yükselerek 4,15 liraya kadar tırmandı.
Yıllık bazda 1,65 – 5,46 TL arasında hareket ederken, yatırımcısına %47 getiri sağladı. Aziz Torun işlem hacmini azaltmak istemediklerini ve hisse geri alımının söz konusu olmadığını söyledi.
Bu sabah açıklanan verilere göre inşaat maliyet endeksi Kasım 2020 döneminde %2,90 oranında arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım ayında Ekim dönemine kıyasla malzeme endeksi %4,03, işçilik endeksi %0,35 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre artış oranları %27,19 ve %14,16 oldu.
Bina inşaatı maliyet endeksi aylık bazda %2,94, yıllık bazda %22,76 oranında artış gösterdi. Bina inşaatında malzeme endeksi bir önceki aya göre %4,12, bir önceki yıla göre %26,90 yükseldi. İşçilik endeksi ise aylık %0,34, yıllık %14,27 arttı.
Bina dışı yapılarda maliyet endeksi aylık %2,76, yıllık %23,75 oranında artış gösterdi. Bu alanda malzeme endeksi Ekim verileriyle karşılaştırıldığında %3,73, 2019’un Kasım dönemiyle karşılaştırıldığında %28,13 arttı. İşçilik endeksi ise aylık %0,37, yıllık %13,76 yükseldi.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.