
Bitcoin haftanın ilk günü 66.000 dolar seviyesine yükseldi ve Çarşamba günü yaşadığı kayıpları geri aldı. Teknik görünüm, Bitcoin’de yükselişin önümüzdeki günlerde de süreceğine işaret ediyor.
Kripto varlık yönetimi şirketi MintingM, haftalık piyasa raporunda, BTC’nin bayrak modelini kırdığını ve satın alma ivmesinin sürmesinin beklendiğini kaydetti. Şirkete göre Bitcoin dördüncü çeyrekte altı haneli işareti seviyelere gelebilir.
Boğa bayrağı, kayda değer bir yükseliş trendinden sonra konsolidasyonu temsil eder. Bu, genellikle daha yüksek bir hareket için boğaların yeniden güç topladığını düşündürür.

Cuma günü 62.500 dolara olan geri çekilme ve sonrasındaki toparlanma, günlük grafikte bir başka düşük seviye oluşturdu. 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI), 50’nin üzerinde ve bu da boğanın devam ettiği şeklinde yorumlanıyor.
Ani direnç, beklenenden daha yüksek bir ABD enflasyon verisinin yayınlanmasının ardından 69.000 dolarda görülüyor. Federal Rezerv’in daha hızlı faiz artırımlarına ilişkin yenilenen korkular üzerine fiyatların 62.500 dolara düşmesiyle hareket hızla geri alındı.
Singapur merkezli bir kripto borsası Eqonex, Bitcoinde 88.000 dolara doğru bir ralli öngörüyor. Eqonex, hafta sonu bülteninde boğalar için savunma seviyesi olarak 58.500 dolardan bahsederken, MintingM 58.000 doları kilit destek olarak gösterdi.
Bitcoin yazım itibariyle 1.2 trilyon doların üzerinde piyasa değerine sahip ve 65.500 dolar seviyesinden işlem görüyor.