Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Bakır Çin Desteğiyle 2,5 Ayın En Güçlü Değerinde Fiyatlanıyor

En çok artan emtialar listesinde yer alan bakır, bugün 4,56 dolar testiyle 25 Ekim’den bu yana en yüksek değerini kaydetti. Detaylar aşağıda;
Bakır Çin Desteğiyle 2,5 Ayın En Güçlü Değerinde Fiyatlanıyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Dünkü kazanımlarını genişleten bakır vadeli işlemleri, en son 4,43 dolarda fiyatlandıktan sonra bugüne 4,43 dolarla başladı. Gün boyu yükselen kırmızı metal, yüzde 3’e yakın artışla en çok artan emtialardan oldu.

TSİ 14.43’te yüzde 3 artıda fiyatlanırken 4,42 – 4,56 dolar aralığında hareket etti.

Bakırın gün içi yükseği 25 Ekim sonrası en güçlü değeri işaretledi.
Bakır %3 Yükseliş
KAYNAK: Piyasa.paratic.com

Artıda seyrin sürmesi durumunda boğaların izleyeceği ilk teknik direnç 4,60 doları gösterirken ikinci direnç 4,65 doları gösterdi. Yönün tersine dönme sinde ise 4,46 dolar ilk teknik destek noktası olarak görev yaptı.

Haftalık bazda yüzde 3,9 artan bakır vadeli işlemleri, aylık yüzde 6 artış kaydetti. Yıllık bazda ise yüzde 25 oranında değerlendi. Pozitif seyir, zayıf doların yanında Çin’in önümüzdeki aylarda yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için para politikasını gevşeteceği beklentileri ile yükseldi.

Veriler, ülkenin fabrika çıkış fiyatlarının ve tüketici enflasyonunun, hükümetin hammadde fiyatlarını soğutma çabalarının da yardımıyla Aralık ayında beklenenden daha yavaş arttığını gösterdi.

Bu arada bakır dışındaki metaller bugün ekside seyrediyor. Platinle paladyum yüzde 0,50 civarında düşerken gümüş de hafif kayıpla fiyatlanıyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%