Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Wall Street Ekim Ayının 2. Haftasına Düşük Başladı

Amerikan borsa endeksleri, Ekim ayının ikinci haftasına temkinli başladı.
Wall Street Ekim Ayının 2. Haftasına Düşük Başladı
Son Güncelleme: 
Yorum

ABD’li gösterge endeksler Cuma günü ekside kapandıktan sonra bugüne düşük başladı. Duyarlılık, büyük bankaların bu hafta beklenen üçüncü çeyrek bilançoları ve Fed’in daralma zaman çizelgesine ilişkin beklentilerle yönlendirildi.

JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo ve Goldman Sachs’ın bilançoları ABD ekonomisine dair daha fazla ipucu verecek. Gösterge endeksler aynı zamanda petrol fiyatlarının 2014’ün en yüksek seviyelerine yükselmesinin ardından yatırımcıların temkinliliği sürdürmesiyle baskılandı.

Dow Jones Sanayi Ortalaması, Cuma günkü 34,746.25 puandaki kapanışın ardından bugüne 34,723.79 puanla başladı.
Dow Jones 11 Ekim Düşük
KAYNAK: MarketWatch

Açılışın ardından yönünü yukarı çevirse de kısa süre sonra eksiye düştü. TSİ 16.38’de yüzde 0,03 ekside işlem gören Dow Jones Endeksi, 34,707.63 – 34,813.43 aralığında kaldı.

Yazım sırasında en güçlü yükselişler Merck, Chevron, Home Depot, Nike hisseleri tarafından kaydedildi. S&P 500 Endeksi 4,391.34 puandaki kapanışın ardından yeni güne 4,385.44 puanla başladı. Dow gibi negatif fiyatlanan endeks, 4,384.22 – 4,391.54 aralığında kaldı.

Nasdaq Kompozit Endeksi 14,579.54 puandaki kapanışı 14,540.08 puanda açılarak sürdürdü. Yüzde 0,06 eksideki endeksin aralığı 14,520.33 – 14,571.28 puan oldu. Bu hafta bankacılık devlerinin kazanç raporlarının yanında Federal Açık Piyasa Komitesi tutanakları da yakından takip edilecek.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu