Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Günün En Çok Artanı Doğal Gazın Aylık Yükselişi %28’e Ulaştı

Günün en çok artan emtiası olarak öne çıkan doğal gaz, 5,69 dolar testiyle tarihi yüksek seviyelere yakın işlem görüyor.
Günün En Çok Artanı Doğal Gazın Aylık Yükselişi %28’e Ulaştı
Son Güncelleme: 
Yorum

Doğal gaz fiyatları, 6,31 dolarlık zirvenin altında ilerlese de 5,50 dolar üzerinde seyriyle gücünü koruyor. Dün en son 5,45 dolardan işlem gören doğal gazın kontrat bazında fiyatı, Eylül ayının son gününe 5,44 dolarla açılış yaptı.

İlk saatlerde dalgalandıktan sonra yönünü yukarı çevirerek seansın çoğunda yükseliş kaydetti. En güçlü seviyesini ise TSİ 13.30’da 5,69 dolarla test etti.

TSİ 12.12’de yüzde 3 yükselen doğal gazın hareket aralığı 5,34 – 5,69 dolar oldu.
Doğal Gaz Artış
KAYNAK: piyasa.paratic.com

Aynı dakikalarda günün en çok artan emtiası olarak ilk sırada yer aldı.

28 Eylül’de enerji piyasasındaki kriz nedeniyle 6,31 dolar ile zirve yapan doğal gaz CFD’si, kazançlarının bir kısmını verse de tarihi yüksek seviyelerde işlem gördü.

Son yükselişler ışığında doğal gazın 5 günlük getirisi yüzde 3,75 olurken aylık getirisi yüzde 28,6’ya ulaştı. Haftalık bazda yüzde 12,50 artış yaşarken bir yılda yüzde 122’lik ciddi yükseliş kaydetti.

Doğal gaz fiyatları, önümüzdeki iki hafta boyunca daha düşük talep beklentileri ve stok faktörleriyle yönlendirildi. Avrupa’daki stoklar yılın bu zamanı için tarihsel olarak düşük seviyelerde kaldı.

Buna ek olarak Çin’de ithalat geçen yılın seviyelerinin neredeyse iki katıyken Brezilya’da ithalat rekor seviyelere yaklaştı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu