
Dolar kurundaki rekor yolculuğu devam ediyor. 9 liranın üstünü gören dolar kuru, hızlı bir şekilde 9,20 liraya doğru hareket etti. Bugünkü işlemlere hızlı başlayan kur, 9,1885 liraya kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.
Bugünkü işlemlerde 9,15 liranın altında fiyatlanan kur, doların güvenli liman talebiyle güçlenmesinden destek buluyor. Aynı zamanda Türk lirasında görülen zayıflık da kurun rekor seviyelere tırmanmasına neden oluyor. Dün gelen ABD enflasyon rakamları ardından dolar küresel bazda güç kaybederken, TL bazında yükselişini rekorla sürdürdü.
Dolar kuru TSİ 10:50 sularında yüzde 0,68 oranında yükselişle 9,1420 liradan işlem görmeye başladı.
Dün ABD enflasyon rakamlarının geldiği sırada 9,06 – 9,08 lira aralığında fiyatlanan kur, kapanışı 9,0776 liradan gerçekleştirdi. Bugünkü işlemlere ise 9,0755 liradan başlangıç yaptıktan sonra Asya seansının ilk saatlerinde 9,1885 liraya kadar yükselerek tüm zamanların zirvesini yeniledi.
Kur, Asya seansının geri kalan kısmında 9,15 lira civarında fiyatlanırken, Avrupa seansının açılışında 9,1459 liradan işlem gördü. Daha sonra yüzde 0,68 oranında yükselişle 9,14 – 19,15 aralığında dalgalanmaya başladı.
Dolar kurunun yukarı yönlü hareketini sürdürmesiyle birlikte kısa vadede 9,19 ve 9,25 lirada bulunan direnç noktaları takip edilecek. Aşağı yönde ise 9,07 ve 9,01 lirada destek noktaları bulunuyor.
Kurun performansına baktığımız zaman; haftalık %3,03 oranında değer kazandığı görülüyor. Aylık %8,38 yükselen kur, geçen yılın aynı zamanına göre %15,52 oranında yükselmiş durumda bulunuyor.
ABD’de enflasyonda artış gözlenmesi, Kasım veya Aralık ayında daralma politikasına geçilmesinin habercisi oldu. Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan 3 ismin görevden alınması konuşuluyor.