Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Dolar Endeksi 93,70’lerde Kasım 2020 Sonrası Yükseklerde Seyrediyor

Dolar endeksi Kasım 2020 sonrası en yüksek seviyelerinde işlem görüyor.
Dolar Endeksi 93,70’lerde Kasım 2020 Sonrası Yükseklerde Seyrediyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Ardışık dördüncü seansında yükselen Amerikan dolar endeksi (DXY), pozitif seyrini sürdürüyor.

Dün Fed’in yakında teşvik azaltmaya başlayacağına yönelik artan beklentilerle Hazine getirilerindeki güçlenmenin ortasında, 93,81’le Kasım 2020’den bu yana en güçlü seviyesini kaydetmişti.

Dolar Endeksi 93,70
KAYNAK: MarketWatch

ABD Merkez Bankası’nın geçen haftaki tutanaklarına göre FED büyüme tahminlerini düşürürken ve enflasyon tahminlerini yükseltirken Kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceğinin sinyalini vermişti.

Salı seansında en son 93,77’de işlem gören dolar endeksi yeni seansa 93,72 ile başladı. Böylelikle Kasım 2020 sonrası en yüksek seviyelerde kaldı.

TSİ 09.20’de yüzde 0,05 ekside işlem gören DXY gün içinde 93,68 – 93,77 aralığında hareket etti.

Son veriler ışığında dolar endeksi 5 günde yüzde 0,24 değerlenirken bir ayda yüzde 1,34 artış kaydetti. 3 ayda yüzde 1,4 artarken yıl başından bu yana yüzde 4 artış gösterdi.

Bu arada Fed Başkanı Jerome Powell, Senato’ya verdiği ifadede maksimum istihdam testini karşılamaya hala çok uzun bir yol olduğunu söyledi.

Daha önce St. Louis Federal Rezerv Başkanı James Bullard, Fed’in biraz daha agresif olmasının daha uzun genişlemeyi garantileyeceğini söyledi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu