
ABD para birimini emsal sepetine karşı izleyen Amerikan dolar endeksi (DXY), haftanın ikinci işlem gününde yükselişe geçti. Yine de yükselişin sınırlı olması bekleniyor. ING Ekonomisti Chris Turner’ın notuna göre durum bu.
Turner, DXY’nin bugünkü rallisinin 91,35-55 alanında durabileceğini tahmin etti. Dün en son 90,94 olan dolar endeksi, bugüne 91 seviyesinden hafif yükselişle başladı.
TSİ 10.10 öncesinde 90,99-91,19 aralığında seyreden DXY, aynı dakikalarda yüzde 0,25 artıda 91,17’de bulunuyor.
31 Mart’tan bu yana dolarda kaydedilen eğilim, ABD’deki toparlanmanın ve iyimser verilerin fiyatlamalara çoktan yansıdığını düşündürmeyi sürdürüyor.
Bununla birlikte Mayıs ayının tipik olarak dolar endeksi için daha iyi bir ay olması, sınırlı yükseliş beklentilerini artırıyor. Bugün endeksin hareketi için beklenen önemli veriler arasında ABD’nin Mart ayı için ticaret rakamları öne çıkıyor.
Tahminler ABD’nin 74,5 milyar dolarlık rekor bir aylık açık açıklaması beklenirken rakamın önümüzdeki aylarda daha da genişlemesine muhtemel bakılıyor.
Turner bu noktada; “borçla finanse edilen bir tüketici patlamasının daha geniş bir açık yaratması, bir para birimi için özellikle olumlu görünmüyor ve dolayısıyla dolar artışlarının kısa ömürlü olduğunu düşünüyoruz” dedi.