
Çarşamba günü, ilk yarıdan itibaren yükselişe geçen dolar kuru, akşam saatlerinde 7,50’yi test etti. Bu seviyeden sonra sınırlı düşüş gösterse de haftanın dördüncü işlem gününe 7,45’ten başladı. Piyasaların açılmasıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi.
ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yeniden yükselişe geçmesi dolar endeksinin güçlenmesini sağladı.
Hafta başında 1,39’a gerileyen ABD tahvil getirisi, dün Başkan Joe Biden’ın aşı açıklamalarından sonra 1,49’u aştı. Amerikan dolar endeksi 91.112 puanı gördü. Dün yurt içinde piyasaları etkileyen en önemli gelişme şubat ayı enflasyon rakamlarıydı.
Enflasyonun açıklanmasının ardından dolar önce 7,29’a indi. Tahvillerdeki artışla birlikte gün ortasından itibaren yön değiştirdi. 7,4993 liraya tırmanan kur, saat 09.10’da %0,27 ekside 7,42 liradan işlem görüyor.
GCM Yatırım analistleri sabah analizinde, kısa vadede 7,22 – 7,24 bölgesi üzerinde tutunduğu sürece yükseliş isteğinin devam edeceğini belirtti.
Yukarı yönlü hareketin devamında 7,49 ve 7,52 seviyelerinin gündeme gelmesi bekleniyor. 7,52 üzerinde kalıcılık sağlaması halinde ise orta ve uzun vadede daha yüksek seviyelerin konuşulabileceği aktarıldı.
Analistler %16’ya yaklaşan enflasyon rakamlarının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırma beklentisinin yükseldiğini söylüyor. Bu beklentiyle de dolar kurunun önümüzdeki süreçte dalgalı seyredeceği belirtiliyor.