
IMF’nin 2021 için küresel büyüme tahminini yükseltmesinin ardından Asya’daki başlıca borsa endeksleri karışık seyretti.
Uluslararası Para Fonu (IMF) dün yayımladığı tahmininde küresel büyüme tahminini yüzde 5,5’ten yüzde 6’ya çıkarırken krizden çıkışa yüzde 6,4 büyüyeceği öngörülen ABD’nin liderlik edeceğini söyledi. S&P 500 dün 4,086.23 puanla yeni rekorlar kaydetti.
IMF gelişmesi üzerine piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın para politikasını ne zaman sıkılaştıracağına dair beklentileri tarttı.
Çarşamba günü karışık seyreden Asya piyasa endekslerinden Japon Nikkei 225, yüzde 0,12 artıda kapanış yaptı.
Kapanan bir diğer borsa endeksi Avustralya göstergesi S&P/ASX 200 yüzde 0,50 artıda günü sonlandırdı. Çin ve Hong Kong’da ise hisseler, Çin Merkez Bankası’nın 2020 kredi seviyelerini korumak için yılın geri kalanında kredi politikalarını sıkılaştırmasının ardından düştü.
Çin’in Şanghay Kompozit Endeksi, 3,482’lik kapanışın ardından 3,480 puandan açıldı. Hemen ardından düşüş başlatan gün içinde 3,453 ile 3,483 puan aralığında hareket etti.
Çin saatiyle öğleden sonra 02.15 sıralarında yüzde 0,31 ekside 3,472 puanda seyrediyor. Hong Kong göstergesi Hang Seng’e bakıldığında endeksin güne artıda başladıktan sonra hızla geri çekildiği görülüyor. Önceki kapanışı 28,938 olan endeksi Hong Kong saatiyle 14.15 sıralarında %0,72 ekside 28,732 puanlarda seyrediyor.