Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Asya’nın Önde Gelen Piyasaları Çin Hariç Düşüşte

ABD'nin 13 Şubat haftasına ilişkin işsizlik maaşı başvurularını ve yükselen tahvil getirilerine ilişkin endişelerle Asyalı hisselerde negatif seyir görülüyor.
Asya’nın Önde Gelen Piyasaları Çin Hariç Düşüşte
Son Güncelleme: 
Yorum

Asya’nın önde gelen borsaları, yükselen tahvil getirilerine ilişkin endişeler ve ABD’nin hayal kırıklığına uğratan işsizlik maaşı başvurularının ardından Cuma günü geriledi.

Dün 12 Şubat’ta başlayan Öküz Yılı’nın ilk işlem gününde ülkedeki hisseler güçlü tüketim verileriyle yükselirken bugün Çin gösterge Şanghay Kompozit Endeksi dalgalı bir seyir izledi. 18 Şubat’ta kapanışı 3,675.36 seviyesinden yapan endeks bugün hafif artış kaydetti.

Haberin yazıldığı TSİ 09:20 sıralarında hala açık olan Çin göstergesi, %0,30 artıda 3,686.35 seviyelerinde seyrediyor.

Çin Gösterge Endeks 19 Şubat
Kaynak: MarketWatch

Bu hafta açıklanan dördüncü çeyrek GSYİH büyümesi üzerine 30 yıl sonra ilk kez 30 bin puanını aşan Japon göstergesi Nikkei 255 ise 19 Şubat’ı 0,72 ekside 30,017.92 seviyesinde kapattı. Nikkei 255’in gün içindeki aralığı ise 29,847 ile 30,169 olmuş. Endeksin yıl başından bu yana getirisi %9,38.

Şu dakikalarda açık olan Hong Kong göstergesi Hang Seng Endeksi ise önceki kapanışı 30,595.27 seviyesinde yaptıktan sonra güne düşüşle başladı. İlk işlem saatlerinde 30,099 puanlara kadar gerileyen Hang Seng, sonrasında kayıplarını telafi etse de halen ekside seyrediyor.

Singapur göstergesi FTSE Straits Times, önceki kapanışı 2,908.85’ten yaptıktan sonra bugüne güne düşüşle başladı. 2,869 seviyelerine kadar gerileyen endeks Singapur saatiyle öğleden sonra 02:00 sularında 2,880’lerden işlem görüyor.

Hindistan’ın  gösterge BSE Sensex endeksinde de negatif seyir söz konusu. Önceki kapanışı 51,324.69’dan yapan Hindistan göstergesi,  güne 51,101 seviyesinden başladı. Ardından yükselişe geçen endeks gün içinde 51,432 seviyelerine kadar yükseldikten sonra yine düşüşe geçti. Hindistan saatiyle öğlen 12’de endeks 51,194’te seyrediyor.

Avustralya göstergesi S&P / ASX 200 endeksi de %1,34 düşüşle 6,793 puandan günü tamamladı. Endeksin önceki kapanışı 6,885 iken 19 Şubat işlem günündeki en düşük ve en yüksek seviyeleri 6,769 ile 6,886 oldu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu