Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Karşınızda Dünyanın En’leri! Paratic.com Olarak 2016 Yılının En Pahalılar Listesini Hazırladık!

2016 yılında dünyanın enleri olarak listemize giren çeşitli yiyecek, otomobil, ev, içecek ve daha fazlasına yeniden göz atmak ister misiniz?
Karşınızda Dünyanın En’leri! Paratic.com Olarak 2016 Yılının En Pahalılar Listesini Hazırladık!
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

2016 yılında Paratic.com olarak, birbirinden farklı konularda içerikler ürettik. Bunlar arasında en çok dikkat çekenler ise dünyanın en pahalıları oldu. Doğal olarak, ulaşılması zor fiyat etiketlerine sahip olan ürünler, hepimizin dikkatini çekiyor. Buna karşın hiç beklemediğimiz bir ürünün, en pahalısını duymak da bizleri bir hayli şaşırtıyor. Düşünsenize evinizde birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz bir tatlının, binlerce dolara satılması, kelimelerin kifayetsiz kalmasına neden oluyor.

Yeni bir yıla başlamadan önce sizler için bir zaman tüneli paylaşmak istedik. Şimdiye kadar birçok ürünün, arabanın, otelin, içeceği ve yiyeceğin en pahalıları ile sizleri tanıştırdık. Elbette bu listeler güncellenebiliyor. Bizler de bu güncellemeleri sizlerle sürekli paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Ama şimdi, sizlerle daha önce paylaşmış olduğumuz “Dünyanın En’leri” sınıfında yer alan yazılarımıza, geri dönüp bir bakmak istiyoruz. Bu kapsamda sizler için 20 yazıyı yeniden yayına aldık.

İşte karşınızda Paratic.com’da paylaşmış olduğumuz “Dünyanın En Pahalıları” yeniden sizlerle:

1 Dünyanın En Pahalı Arabası 56 Milyon Dolarlık 1962 Model Ferrari 250 GTO Oldu!

Dünyanın En Pahalı Arabası 56 Milyon Dolarlık 1962 Model Ferrari 250 GTO Oldu!Dünyanın en pahalı arabası dendiği zaman birçoğumuzun aklında, son model ve tabiri caizse ateş eden bir araba canlanıyor olabilir. Ama çok az kişi, 1962 model bir arabanın, dünyanın en pahalısı olacağını düşünmüştür. 1962 model Ferrari 250 GTO, 56 milyon dolarlık fiyat etiketi ile dünyanın en pahalısı! Bu yılları hiç de hafife almamalısınız. Çünkü birçok otomotiv devi için altın çağları temsil ediyor. Ferrari 250 GTO da 1962 yılında, sınırlı sayıda üretilmiş ve daha önce birkaç kere açık arttırmalarda rekor fiyatlara satılmıştır. Şimdi yeniden bir açık arttırmaya konu oldu ve tam 56 milyon dolara satılarak, dünyanın en pahalı arabası olmayı başardı.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-arabasi-1962-model-ferrari-250-gto/

2 Dünyanın En Pahalı 10 Evi

Dünyanın En Pahalı 10 EviBirçok kişi için ev, dört duvarı ve odaları olan bir yapıdır. Ama milyarderler için hiç de öyle değil. Spor, sinema, spa, havuz gibi daha birçok ihtiyacını, evinden hiç çıkmadan karşılayabilen milyarderler var. Oldukça geniş bir araziye inşa edilen dünyanın en pahalı evleri, tüm ihtişamları ile dimdik ayakta duruyor. Üstelik bu evlerden birisine sahip olmak için yılbaşı ikramiyesini kazanmanız yeterli değil. Örneğin; 10. sırada yer alan Uptown Court isimli ev, 139 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip. 2017 yılbaşı ikramiyesinin dolar karşılığı ise yaklaşık 20 milyon dolara denk geliyor.

Yazı Linki: https://paratic.com/tum-dunyanin-en-pahali-evleri/

3 Dünyanın En Pahalı 10 Tasarım Harikası Cabrio Otomobili

Dünyanın En Pahalı 10 Tasarım Harikası Cabrio OtomobiliAile arabası olarak gördüğümüz sedan ve SUV’lar, sizin kişiliğinize hiç uymuyor mu? O zaman sizler de bir cabrio aşığısınız. Zaten arabada en fazla iki kişi oluyorsanız 4 kapı olması da ne kadar saçma değil mi? Eğer böyle düşünenlerdenseniz sizleri yeniden dünyanın en pahalı cabrio otomobilleri yazısına alalım. Çünkü burada 10 canavar, sizin aklınızı almak için bekliyor. Birçoğu Türkiye’de bulunmasa bile “ah keşke dediğinizi” biliyoruz. Bu yüzden sizlerle, Türkiye alternatiflerini de paylaşmıştık. Tasarım harikası bu cabrio otomobiller, hakkını verecek yiğitleri bekliyorlar.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-cabrio-otomobilleri/

4 Dünyanın En Pahalı 10 Saati

Dünyanın En Pahalı 10 SaatiSaat tutkusunun bambaşka bir şey olduğunu biliyoruz. Birbirinden farklı tasarımları ve özellikleri ile yalnızca zamanı göstermiyorlar. Adeta yanınızdan hiç ayırmadığınız bir asistana dönüşüyorlar. Günümüzde akıllı saat teknolojisi ile biraz sarsılsalar da İsviçre’nin görkemli saat endüstrisi, birbirinden güzel modeller üretmeye devam ediyor. Bu yazımızda ise sizlere dünyanın en pahalı saatlerini sıralamıştık. Akıl almaz fiyatları ile bir servete dönüşen bu aksesuarlar, bazen oldukça sade görünümleri ile bizleri fazlasıyla şaşırtıyorlar. Örneğin; Patek Philippe’nin 1928 tek düğmeli saati, ilk bakışta hiç de pahalı bir saat gibi görünmüyor. Sizce de öyle değil mi? Kimileriniz “marka satıyor marka” diyecektir; ama bunu bir saat tutkununun yanında söylemeyin, derim.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-saatleri/

5 Görünüşüyle Ağız Sulandıran Fiyatıyla Yürek Hoplatan Dünyanın En Pahalı 6 Tatlısı

Görünüşüyle Ağız Sulandıran Fiyatıyla Yürek Hoplatan Dünyanın En Pahalı 6 TatlısıCupcake’ler, pudingler, dondurmalar… Hemen herkes bu tatlıları sever ve en az birisini yemekten sonra “ağzımız tatlansın” hesabı tüketir. Düşünsenize hangi restoran yemeğiniz bittikten sonra tatlı ikram edelim demiyor? Ama sizlerle paylaştığımız bu tatlıları yemek, biraz pahalıya mal oluyor. Yani bir pudinge 34 bin dolar vermekten bahsediyorum. Hani şu evde birkaç dakikada pişirilen pudinglerden. Elbette bunlar evde yaptıklarımızdan farklı ve içerisinde değerli taşlar ile altın yaprakları barındırıyorlar. Doğal olarak dünyanın en pahalıları listesine adını yazdırıyorlar.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-tatlilari/

6 Dünyanın En Pahalı 10 Hobisi

Dünyanın En Pahalı 10 Hobisi“Zengin hobisi” diye bir tabiri mutlaka duymuşsunuzdur. Birçoğunuzun aklında da golf canlanmıştır zaten. Ama 1 dakika! Çünkü golf, bizim listemizdeki hobiler arasına girmeyi başaramamış. Anlayacağınız zenginlerin dünyasının, tahmin ettiğimizden daha pahalı hobileri bulunuyor. Sanat koleksiyonculuğu, drag araba yarışları gibi yanından yöresinden geçemeyeceğiniz hobiler, üstelik! Sizleri bu konuda aydınlatmak için Paratic.com olarak dünyanın en pahalı hobilerinden de bahsetmiştik.

Yazı Linki: https://paratic.com/en-pahali-10-hobi/

7 Dünyanın En Pahalı 10 Akvaryum Balığı

Dünyanın En Pahalı 10 Akvaryum BalığıHobi dünyası içerisinde en çok tercih edilenlerden birisi de akvaryumlardır. Tatlı veya tuzlu su akvaryumları, gerçek dünyadan kesitleri yansıtan şekillerde tasarlanmaya başladı. Bunun yanında birbirinden değerli balıkların bulunduğu akvaryumlar da oldukça dikkat çekmeye başladı. Elbette bu akvaryum balıklarının değeri de oldukça yüksek. Paratic olarak sizlere dünyanın en pahalı akvaryum balıklarından da bahsetmiştik.

Yazı Linki: https://paratic.com/en-pahali-akvaryum-10-baligi/

8 Krallara Layık Özellikleriyle Dünyanın En Pahalı 10 Makam Aracı

Krallara Layık Özellikleriyle Dünyanın En Pahalı 10 Makam AracıMakam araçları için birçok nefret söylemi duyabilirsiniz. Milletin parası ile sefa sürüyorlar diyen de birçok kişi olduğunu biliyoruz. Buna karşın ülkeyi temsil eden devlet büyüklerinin, doğal olarak böylesine lüks ve gösterişli makam arabaları kullanmaları gerekiyor. Dünyada söz sahibi olan devlet büyüklerine tahsis edilen bu makam arabaları, oldukça yüksek fiyat etiketleriyle tanınıyorlar. Yüksek güvenlik önlemleri ve lüks olanakları bulunan makam arabalarının özel tasarım olması, yüksek fiyatlarının en büyük nedenidir. Sizlerle paylaşmış olduğumuz makam arabalarına göz attığınız zaman, büyük bir çoğunluğun Alman dev Mercedes’e ait olduğunu da göreceksiniz.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-makam-araclari/

9 Dünyanın En Pahalı Köpek Irkları

Dünyanın En Pahalı Köpek IrklarıEn sadık dostlar olarak tanımladığımız köpekler arasında da yüksek fiyat etiketleri bulunuyor. Nadir ve özel ırklar, zenginler dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bakımları da yüksek maliyetli olan bu köpek ırkları, bazen saldırgan cinsler bazen de oldukça sevimli olarak karşımıza çıkıyor. Paratic olarak sizlere dünyanın en pahalı köpek ırklarından da bahsetmiştik. Bu ırklar arasında, çizgi karakter Tenten’in köpeğinden güler yüzlü samoyedlere kadar, oldukça fazla çeşit bulunuyor.

Yazı Linki: https://paratic.com/en-pahali-kopek-irklari/

10 Göz Kamaştıran Şekilleriyle Dünyanın En Pahalı 15 Yüzüğü

Göz Kamaştıran Şekilleriyle Dünyanın En Pahalı 15 YüzüğüYüzükler, bir kadının olmazsa olmaz aksesuarlarıdır. Hele bir yüzük vardır ki her kadının aklını başından alır. Değerli taşlarla tasarlanmış tektaşlardan bahsediyorum, evet! Elmaslar, pırlantalar, zümrütler, yakutlar… Göz alıcı parıltıları ile yüzükler, yüksek fiyat etiketleriyle de gündeme geliyorlar. Tarihi eser niteliğindeki bazı yüzükler ise ünlü açık arttırmalarda manevi değerin de katkısıyla milyonlarca dolara satılıyor. Bizler de sizler için dünyanın en pahalı 15 yüzüğünü bir araya getirmiştik.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-yuzukleri/

11 Dünyanın En Pahalı 10 Purosu

Dünyanın En Pahalı 10 PurosuPuro içmeyi sever misiniz? Şöyle şöminenin karşısına kurulup, yanında kaliteli viski veya kahve ile bir puro yakmak, bambaşka bir keyif olabilir, mesela! Çünkü puro tutkunlarının en büyük tutkusu, tam olarak böyledir. Genellikle mafya filmlerinde baş karakterlerin, puro kesicisi ile ucunu özenle kestiği kocaman bir puroyu özel çakmağıyla yakışını mutlaka izlemişsinizdir. Bir de puro dendiğinde Kübalı güzel kadınların, bacağında sardığı hikayesi vardır! O da bambaşka bir dünya tabii… Paratic.com olarak sizlere dünyanın en pahalı purolarından da bahsetmiştik. Bu puroların yüksek fiyat etiketleri, sizde de ‘acaba tadı nasıldır’ düşüncesi oluşturdu mu?

Yazı Linki: https://paratic.com/en-pahali-purolari/

12 Konforun Eşsiz Zarafeti Dünyanın En Pahalı Otel Süitleri

Konforun Eşsiz Zarafeti Dünyanın En Pahalı Otel SüitleriBol yıldızlı otellerde konaklama şansınız oldu mu? Eğer bir şekilde böylesine lüks otellere gitme imkanınız olmuşsa pahalı süit odaları hakkında da bir fikriniz olabilir. Ama tabi doyumsuz dünyanın, zenginlere sunduğu olanakları hayal etmek bazen pek mümkün olmuyor. Sizlere dünyanın en pahalı otel süitlerinden de bahsetmiştik. Buralarda 1 gecelik konaklamanın maliyeti ise en az 1 yıllık maaşınızın tamamına eşit! Belki de daha fazlasına!

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-otel-suitleri/

13 Dünyanın En Pahalı 10 Restoranı

Dünyanın En Pahalı 10 RestoranıBirbirinden lezzetli yemekler, muhteşem bir manzara, elit bir hava ve şık giyimli insanlar… Bu insanları bir araya getiren lüks restoranlar, pahalı menüleriyle dikkat çekiyorlar. Birçok kişi ise “kuş kadar yemeğe” ödenen parayı, saçma buluyor. Elbette buralara giderek doyasıya vakit geçiremeyen bir kişi için böyle düşünmek, son derece normaldir. Dünyanın en pahalı restoranlarını da sizler için sıralandırmıştık. Fiyatları ise sezonun gözde yiyeceklerine göre vermiştik. Belki kuş kadar bir şey yiyeceksiniz; ama o tadı aldıktan sonra hiç de pişman olmayacaksınız.

Yazı Linki: https://paratic.com/en-pahali-restoranlar/

14 Muhteşem Tasarımlarıyla Dünyanın En Pahalı 10 Televizyonu

Muhteşem Tasarımlarıyla Dünyanın En Pahalı 10 TelevizyonuTelevizyon izlemeyi seviyor musunuz? Eskiden aileyi bir araya getiren bir aktivite iken, şimdilerde yerini akıllı telefon ve bilgisayarlara bıraktı. Yine de teknolojik gelişmelerle neredeyse bir bilgisayarın yaptığı birçok işi yapma yeteneği kazandırılan televizyonlar, yeniden baş köşelerde yerini aldı. Bizler de tutkunları için dünyanın en pahalı televizyonlarını sıralandırdık. Nefes kesici tasarımları, muhteşem özellikleri ve değerli taşları ile televizyon sektörünün, hangi boyutlarda olduğunu bu yazıdan çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-televizyonlari/

15 Dünyanın En Pahalı Kahveleri

Dünyanın En Pahalı KahveleriÖyle düşünüyorum ki birçok kişi kahve içmeyi sever. Sıcacık bir ortamda, güzel bir muhabbete eşlik eden kahveler de zenginlerin sofralarında, farklı anlamlar kazanıyor. Eminim birçok kişi, “hayvan dışkısından kahve yapılıyor” şeklinde bir düşünceye sahiptir. Ama bu yanlıştır; çünkü içtiğiniz dışkı değildir. Böyle düşünülmesinin nedenini ise Paratic.com’un dünyanın en pahalı kahveleri yazısında açıklamıştık. Yazıdan dünyanın en pahalı 10 kahvesinin hangisi olduğuna da ulaşabilirsiniz.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-kahveleri/

16 Dünyanın En Pahalı 10 Abur Cuburu

Dünyanın En Pahalı 10 Abur Cuburuİşte birçok kişinin sevgilisi olan abur cuburlar! Parasını çok da düşünmediğimiz abur cubur kategorisinde yiyeceklerin de bazen oldukça yüksek fiyat etiketleri olabiliyor. Elbette yine zenginlerin dünyasına göz attığımızda bunları görebiliyoruz. Örneğin; 500 dolarlık bir milkshake, 1000 dolarlık pizza ve cupcake gibi birçok abur cubur, zenginlerin lüks dünyasını süslüyor. Kendinizi Marie Antoinette gibi hissetmenizi sağlayacak bu abur cuburları da sizler için bir araya getirmiştik.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-abur-cuburlari/

17 Dünyanın En Pahalı 10 İçkisi

Dünyanın En Pahalı 10 İçkisiÜlkemizde sigara ve alkol endüstrisine gelen zamlardan, hemen herkes şikayetçi, değil mi? Buna karşın su gibi bira veya votka içmek yerine; kaliteli alkol tüketen insanlar, bu zamlardan pek şikayet etmeyebilir. Çünkü zaten onlar kaliteli içkiler için yüksek bir ödeme yapıyorlar. Paratic.com olarak sizlere dünyanın en pahalı içkilerinden de bahsetmiştik. Yıllanmış şaraplar, özel üretim viskiler, değerli taşlarla tasarlanmış şişeler ile bir servete mal olan içkiler, acaba tadı nasıldır diye düşünmemize neden oluyor, değil mi?

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-ickileri/

18 Dünyanın En Pahalı 10 Para Birimi

Dünyanın En Pahalı 10 Para BirimiPara biriminin de pahalısı mı olurmuş demeyin! Maalesef dünyayı egemenliği altına alan dolar, birçok para birimi karşısında değerini koruyor. Buna karşın dolardan da değerli olan para birimleri bulunuyor. Örneğin; Kuveyt dinarı, dolardan daha değerli bir para birimidir. Paratic olarak sizlere bu para birimlerinden de o zamanki kur üzerinden hesaplamalar yaparak bahsetmiştik.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-para-birimleri/

19 Dünyanın En Pahalı Bifteği “Kobe Eti”

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Türk toplumu olarak genellikle etçil insanlarız. Hafta sonu geldiği zaman mangalımızı alıp kendimizi dışarı atmamız, bunun kanıtıdır. Zaten kaliteli bir bifteğe hayır diyebilecek insan sayısı da çok azdır, sanırım. Dünyanın en pahalı bifteği ise görüntüsüyle kesinlikle ağzınızı sulandıracak. Evet, kobe etinden bahsediyorum. Özel yetiştirilen wagyu sığırından elde edilen bu biftek, dünyanın en pahalısı ve yemek için gittiğiniz restorana göre fiyatı artmaktadır. Yediğinizde ise kesinlikle pişman olmayacağınız bir ettir.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-biftegi-kobe-eti/

20 Dünyanın En Pahalı Motosikletleri

Dünyanın En Pahalı Motosikletleriİki teker tutkunları aramızda mı? Sizler için dünyanın en pahalı motosikletlerinden de bahsetmiştik. İki teker üzerinde dünyayı fethetme hayaliniz varsa bu canavarlara bir göz atın deriz. Oldukça fazla çeşidin ise bu listede yer aldığını hatırlatırız. Tron isimli filmdeki motosikletten 8,3 litrelik V10 motora sahip olan modellere kadar oldukça fazla çeşit, bu yazıda sizleri bekliyor.

Yazı Linki: https://paratic.com/dunyanin-en-pahali-motosikletleri/

Sonuç olarak; zenginliğin doyumsuz dünyasında, en pahalılar sürekli var olmaya devam edecektir. Örneğin; en pahalı köpek ırkına sahip olan bir zengin, rakibiyle yarışmak için artık aslan – kaplan beslemeye başladı. Arabalar, altın ve değerli taşlarla kaplanmaya başladı. Doğal olarak bu araçların ve diğer tüm ürünlerin, fiyatları da katlanarak artıyor. Bu gidişle daha da artacağa benziyor. Paratic.com olarak sizlere, genel kültür anlamında dünyanın en’lerinden bahsediyoruz. Belki birçoğunuz kızıyor; ama bunların hepsi gerçek ve milyarderler tarafından tercih edilen ürünler. Sonuçta bir talep var olduğu için bu pahalı ürünler üretiliyorlar.

2017 yılına sayılı günler kala, “zenginin malı, züğürdün çenesini yormaz, hayallerini büyütür” diyoruz ve hayallerinizin peşinden koşmanızı öneriyoruz.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın