
Ons altın, dün açıklanan ABD Ekim ayı enflasyon verisiyle 1868 dolara kadar yükseldi. Bu Haziran ortasından sonra ons türü altının en yüksek seviyesi oldu.
Küresel ralliyle uyumlu olarak artan gram altın da yeni rekor seviyeler test etti. Kapanışı 1852 dolardan yapan ons altın, mevcut seansa yatay başlayıp 1864 dolara kadar yükseldi.

Yazım sırasında yüzde 0,50 artıda fiyatlanan ons, 1842 – 1864 dolar aralığında 5 ayın yükseğinde kaldı. Haftalık kazancını yüzde 4’e yaklaştıran ons, aylık bazda yüzde 5,7 değerlendi.
Dün 589 lira ile rekor kıran gram altın, bugün yeni zirveyi işaretledi. 11 Kasım seansına 586 TL ile başlayan gram altın, Asya seansında yatay hareket ederken TSİ 09.00’dan sonra yükselişi hızlandırdı.
TSİ 12.35’te yüzde 1,5 kazançlı işlem gören gram altın, gün içinde 584 – 597 lira aralığında hareket etti.
Türk yatırımcıların gözdesi olan gram altının fiyat performansına bakıldığında tüm göstergelerde artıda durduğu görüldü. Haftalık bazda yüzde 6,7 artarken aylık kazancı yüzde 16,3’e ulaştı. Gram altının yıllık getirisi ise yüzde 27’yi aştı.
Altının, piyasaların enflasyon riskinden korunmak için sarı metale yönelmeye devam etmesiyle yükselişi sürdüreceği düşünülüyor.