Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın için Uyarı Geldi: Rüzgar Bu Kez Tersine Dönebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, İran ve İsrail arasında bir gerginlik yaşanmaması halinde altın tarafında rüzgarın tersine dönebileceğini belirtti. İşte detaylar;
Altın için Uyarı Geldi: Rüzgar Bu Kez Tersine Dönebilir
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Yatırım araçları arasında 2024’e yükselişleriyle damga vurması beklenen altın, jeopolitik krizlerden ve faiz indirimi beklentilerinden beslenmeyi sürdürüyor. 12 Nisan’da 2529 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan altın için değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden yaptığı paylaşımda İran ve İsrail arasındaki gerilimin küresel piyasalarda fiyatlandığını belirtti.

Gümüş ve altın yatırımcısının yükselişlerin nereye kadar devam edeceğini merak ettiğini söyleyen Memiş, jeopolitik gerilimlerin hızlanabileceğini aktardı.

Altın için Uyarı Geldi: Bu Kez Rüzgar Tersine DönebilirKaynak: Paratic Piyasalar

12 Nisan tarihli son işlem gününde 2529 TL’ye kadar çıkan gram altın, bu noktada tutunamadı ve günü yüzde 0,9 düşüşle 2438 TL’den tamamladı.

Altın ve gümüş fiyatlarındaki son yükselişin İran ve İsrail arasında yaşanan jeopolitik gerilimlerden kaynaklandığını, İran’ın İsrail’e saldıracağına dair beklentiler kuvvetlendikçe güvenli limanlara olan talebin devam ettiğini vurguladı.

15 Nisan itibarıyla karışık bir piyasanın görülebileceğini ifade eden uzman, elinde altın bulunduran yatırımcıların tutmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.

İsrail ve İran arasında bir gerilim yaşanmadığı durumda altın tarafında tam tersi bir rüzgar görülebileceğini, ancak şu anda trendin yukarı yönlü olduğunu belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.