Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılında Paratic’in En Çok Okunan Kişisel Gelişim Yazıları

2016'yı geride bırakırken yılın en çok okunan kişisel gelişim yazılarını listeledik. İşte Paratic.com'un en çok okunan kişisel gelişim içerikleri:
2016 Yılında Paratic’in En Çok Okunan Kişisel Gelişim Yazıları
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Yeni yıla sayılı günler kaldı ve bu durum herkesi bir şekilde heyecanlandırıyor. Bazıları problemli geçen koca bir yılı ardında bırakacağı için bazıları da yeni yılla birlikte yeni umutlara sarılacağı için coşku dolu! Kaldı ki şöyle bir baktığınızda, çoğu insanın aklında yeni yılda çok daha başarılı, çok daha mutlu, çok daha sağlıklı olmak gibi düşünceler olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Kimi 1 Ocak’ta bütün kötü alışkanlıklarını bırakacağını, kimi de çalkantılı ilişkisini sonlandırıp yeni aşklara yelken açacağını söylüyor. Kiminin dilinde her gününü orada geçirmekten bıkıp usandığı iş yerine veda etmek, kimininkinde de ne zamandır ulaşmak istediği hedefini yeni yılda 12’den vurmak var! Daha başka mı? Oooo! Yeni yıla dair hayaller arasında daha başka neler yok ki! Yeni arabalara binmek mi dersiniz, hak edilen terfiyi alıp o yönetici koltuğuna oturmak mı, sonunda yuva kuracak doğru partneri bulmak mı dersiniz, daha sosyal ve başarılı biri olmak mı, istenen yaşam şartlarına kavuşmak mı dersiniz, yoksa aşk, para, mutluluk üçlemesini sağlamak mı… Anlayacağınız neyi nasıl dersiniz orasını bilemem belki; ama hemen herkesin yeni yıldan benzer şeyler beklediğini biliyorum.

İşte bu nedenle de size aşağıdaki listeyi hazırlamak istedim. Çünkü listede tıpkı sizin gibi yeni yıla yeni umutlarla bakan binlerce kişinin en çok okuduğu kişisel gelişim yazılarını göreceksiniz. En nihayetinde hepimiz bir şekilde birbirine benzer sorunlardan yakınıp, birbirine yakın konularda kendimizi eksik hissetmiyor muyuz? O zaman siz de tam da şu sıralarda son demlerini yaşayan 2016’nın en çok okunan içeriklerine bakın derim. Böylece hem yeni yıla dair beklentilerinizi bir kez daha sorgulama fırsatı bulacak hem de gözden kaçırmış olabileceğiniz konuların farkına varacaksınız.

İşte 2016 yılı içerisinde en çok okunan kişisel gelişim yazıları:

İkna Yeteneğinizi İnanılmaz Şekilde Geliştirmenizi Sağlayacak Yöntemler

İkna Yeteneğinizi İnanılmaz Şekilde Geliştirmenizi Sağlayacak Yöntemlerİkna etme konusunda kendinize ne kadar güvenirsiniz? Ki burada kara kaşınıza kara gözünüze kıyamayıp, bir şekilde istediklerinizi yaptırdıklarınızdan bahsetmiyorum. Sizinle karşıt görüşte olan ya da henüz bahsettiğiniz konuda kesin bir fikri olmayan kişilerden bahsediyorum. Ne bileyim, müşterilerinizden, iş ortaklarınızdan, yöneticinizden, iş arkadaşlarınızdan, satıcılardan, esnaftan, konudan komşudan; kısacası yeteneğinizi kullanarak ikna edebileceğiniz herkesten bahsediyorum.

İşte bu kişilerle iletişim kurarken, onlara kendi düşüncenizi kabul ettirme konusunda ne kadar iyi olduğunuzu soruyorum. Mesela; karşınızda 10 kişi olsa ve hepsini ayrı ayrı ikna etmeniz gerekse başarı oranınız ne olur? Yarı yarıya mı? Yoksa daha mı az? Sonuçta; ikna yeteneği günümüzde en çok ihtiyaç duyulan ve başarı için fazlasıyla elzem olan bir yetenek. İşte bu nedenle de 2016’nın en çok okunan yazıları arasında yer alan ikna yeteneğinizi geliştirmek için yapmanız gerekenleri mutlaka öğrenmelisiniz.

İkna Yeteneğinizi Geliştirmenizi Sağlayacak Yöntemler için Tıklayın!

Zenginlik Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Zenginlik Hakkında Doğru Bilinen YanlışlarYeni yıldan istenen şeyler arasında hiç şüphesiz “zenginlik” de var! Hatta belki de çoğu kişinin en baş sıradaki dileği bu! Ancak zenginliğe ulaşılabilirlik, bu niteliğin istenme niceliğiyle aynı orantıda değil! Yani varlıklı olmak sayısız kişinin dileği olması rağmen, pek azı tarafından gerçeğe dönüştürülebiliyor. Peki, durum neden böyle? O kadar çok arzulanmasına rağmen neden insanlar bir türlü hayalini kurdukları zenginliğe erişemiyor?

Aslına bakarsanız, zengin olmak isteyip de olamayan kişilerin başarısızlık nedenleri hemen hemen birbirinin aynı! Yani bu soruya verilecek cevapların doğruluğu, kişinin ileride zengin olup olamayacağı sorusunun cevabını da veriyor. “İyi tamam da o doğru cevaplar ne” diye mi düşünüyorsunuz? Hemen söyleyeyim. Merak ettiğiniz o doğru cevaplar, sizin zenginlikle ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar! Ve isterseniz hemen şimdi konunun ayrıntılarını inceleyip, 2017’ye zengin olmakla ilgili hatalı düşüncelerinizden sıyrılmış bir şekilde girin.

Zenginlik Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Neler, Öğrenmek için Tıklayın!

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış2017’de insanlar tarafından çok daha zeki biri olarak gösterilmek ister misiniz? Yoksa siz zaten “dahi” sıfatıyla mı nitelendiriliyorsunuz? Hangi soruya “evet” dersini bilemem ama pek çok kişinin “daha zeki olmak ya da öyle görünmek” için uğraş verdiğini biliyorum. Zaten bu nedenle kişinin zeki değilmiş gibi görünmesine yol açan davranışların anlatıldığı yazı, 2016’nın en çok okunanları arasında!

Hani ortamda sükse yapmak için anlamını bilmediği kelimeleri saçma sapan yerlerde kullananlar vardır ya! Ya da ortaya atılan her fikri koyun gibi kabul edilen, söyleyecek hiçbir şeyi yokmuş gibi bir kenarda öyle ezik gibi duranlar! Veya “örümcek beyinli” denmeyi hak edecek kadar katı görüşlere sahip olup, zihinlerini yeniliklere karşı tamamen kapatmış olanlar! Şayet bunlar gibi davranışlardan kaçınmak ve “daha zeki” olarak gösterilmek istiyorsanız, hemen şimdi yapmamanız gereken davranışları öğrenin, derim.

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren Davranışlar Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayın!

“Keşke!” Dememek için 25 Yaşından Önce Yapılması Gerekenler

“Keşke!” Dememek için 25 Yaşından Önce Yapılması GerekenlerPeki, ya siz sevgili gençler? Daha doğrusu; 25 yaşına henüz basmamış olanlar, diyeyim. Çünkü yeni yıldan en çok beklentisi olması gereken belki de sizlersiniz. Yaşınızın vermiş olduğu coşku ve heyecanla, hepinizin 2017’ye umutla baktığını düşünüyorum. Ki olması gereken de bu! Peki, o zaman söyleyin bana, yeni yıl size ne getirsin istiyorsunuz?

Ülkenin en iyi şirketlerinden birinde kariyer yapma fırsatı mı, eğitiminize yurt dışında devam etme şansı mı, kuracağınız işte bol kazanç mı, yıllardır birlikte olduğunuz sevgiliden evlilik teklifi almak mı, sağlık mı, mutluluk mu, huzur mu? 2017’den ne bekliyorsunuz onu bilemem ama çok geç olmadan bazı gerçeklerin farkına varmanız gerektiğini biliyorum. O yüksek enerjinizi sizi geliştirecek şeyler için harcamalı ve yeni yıl beklentilerinizi gerçeğe dönüştürmelisiniz.

“Keşke!” Dememek için 25 Yaşından Önce Yapılması Gerekenleri Buradan Öğrenin!

Hayatınızdaki İnsanın Doğru Kişi Olduğunu Gösteren 20 Küçük İşaret

Hayatınızdaki İnsanın Doğru Kişi Olduğunu Gösteren 20 Küçük İşaret“Acaba bir geleceğimiz var mı, birbirimizi gerçekten tamamlıyor muyuz, bir ömür bu adamla-kadınla geçer mi, beni yeteri kadar mutlu ediyor mu, kısacası o benim için doğru kişi mi?” Sizin aklınızdan da böyle düşünceler geçiyor mu? Hayatınızdaki kişinin sizin için doğru kişi olup olmadığını sık sık sorguluyor musunuz? Muhtemel aşk için virane oluyor musunuz? Yoksa tüm bunları yaşamayıp, yeni yıldan sadece doğru kişiyi size getirmesini mi istiyorsunuz?

İlişki bakımından hangi durumdasınız bilmiyorum ama herkesin hayatında yer alan ya da alacak olan kişinin doğruluğundan emin olmak isteyeceğini biliyorum. İşte bu nedenle de size 2016’nın en çok okunan içerikleri arasındaki bu yazıyı okumanızı öneriyorum. Hem kim bilir, belki de yeni bir aşk ve yeni gülecek bir neden zamanınız gelmiş de geçiyordur bile!

Hayatınızdaki İnsanın Doğru Kişi Olduğunu Gösteren İşaretleri Öğrenmek için Tıklayın!

Zeki İnsanlarda Görülebilecek 15 Ortak Özellik

Zeki İnsanlarda Görülebilecek 15 Ortak ÖzellikZeki insanların ortak özellikleri desem, aklınıza ilk neler gelirdir? Erkekler için özlükler, dağınık, uzun saçlar; kadınlar içinse tam tersi kısa saçlar, çılgın bakışlar, aşırı zekadan parlayan gözler… Peki, zeki insanların alışkanlıkları, yaklaşımları, gün içerisinde yaptıkları? Kısacası; onları diğerlerinden ayıran özellikleri neler biliyor musunuz?

“Biliyorum tabii, kendi özelliklerimi bilmeyecek değilim ya!” Evet, siz de böyle düşünüyor olabilirsiniz. Ama yine de 2016’nın en çok okunan bir diğer kişisel gelişim yazısı olan bu yazıya göz atmanızı öneririm. Hem böylelikle yapıyor olabileceğiniz hatalarınızın farkına varıp, alışkanlıklarınız arasından çıkarmanız gerekenleri yeni yıl gelmeden görebilirsiniz.

Zeki İnsanlarda Görülebilecek Ortak Özellikler Hakkında Ayrıntılı Bilgi için Tıklayın!

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak için Kullanabileceğiniz 10 Etkili Yol

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak için Kullanabileceğiniz 10 Etkili YolAh o negatif düşünceler yok mu! Bizi bizden alan, bir anda hayata dair bütün hevesimizi kaçıran, kolumuzu kanadımızı kıran negatif düşünceler! Kıskançlık, umutsuzluk, öfke, stres ve diğerleri! Baktığınızda farklı olan ama kişiyi hep aynı olumsuz sonuca yönelten bu duygular, insanın en tehlikeli düşmanı aslında! Sonuçta; “insanın kendine yaptığını başkası yapmaz” diye boşuna dememişler, değil mi? Ne kadar da doğru bir söz!

Etrafınıza bir baksanıza! Çevreniz, hayatı kendine bile isteye zehir eden kişilerle dolu değil mi? Ufacık sorunları kendine dert eden, çözümler yerine sorunlara odaklanan, yola devam edebilme şansı varken kolayı seçip erkenden pes eden sayısız insan yok mu? Peki, bu olumsuz yaklaşımların en büyük nedeni ne? Tabii ki, negatif yaklaşım! Evet, ne yazık ki durum bu! Çoğumuz aynı hataları yapıyoruz. Sanki dünyaya gelmek için birkaç şansımız daha varmışçasına yaşıyor, aslında negatif düşüncelere ayıracak bir dakikamız dahi olmadığı gerçeğini göremiyoruz.

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak için Kullanabileceğiniz Yolları Buradan Öğrenin!

Erkeklerin Kadınlardan Umutsuzca Beklediği Şeyler

Erkeklerin Kadınlardan Umutsuzca Beklediği ŞeylerErkeklerin kadınlardan umutsuzca beklediği şeyler mi? Evet evet! Bahsedeceklerim tamı tamına bu tanıma yönelik! Tıpkı; erkeklerin kadınlardan mükemmel vücut ölçülerine sahip olmalarını beklemeleri gibi! Ya da dakikalar içerisinde hazırlanarak kusursuz bir görünümle ortaya çıkıp “ben hazırım hayatım” demeleri gibi! Canları istediğinde onlara kul köle olup, istemediğindeyse evde onları beklemeleri gibi!

Ne demek istediğimi anladınız, değil mi sevgili beyler? 2016 yılının en çok okunan yazıları arasında yer alan bu yazıyı dikkatle incelemenizi öneririm. Aksi takdirde, hayalini kurduğunuz mükemmel partneri asla bulamaz, ömrünüzü naylon ilişkiler arasında gidip gelerek geçirmek durumunda kalırsınız. (Hemcinsime not: Eğer bir ilişki içerisindeyseniz, bu yazıyı partnerinizin gözüne gözüne sokmaktan çekinmeyin lütfen. Ona sizden böyle şeyler istemesinin ne kadar “umutsuz bir yakarış” olduğunu ve bu düşüncenizden asla vazgeçmeyeceğinizi göğsünüzü gere gere söyleyin!)

Erkeklerin Kadınlardan Umutsuzca Beklediği Şeyler Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayın!

Yeni Tanıştığın Birine (Erkeğe veya Kadına) Sorulacak Sorular

Yeni Tanıştığın Birine (Erkeğe veya Kadına) Sorulacak SorularYeni insanlarla tanışmak denildiğinde hemen bir adım öne çıkanlardan mısınız yoksa utancından oraya buraya köşe bucak saklananlardan mı? Bir ortama girdiğinizde karşınızdaki kişiye hiç çekinmeden “merhaba” diyebilir misiniz yoksa ilk adımı hep karşı taraftan mı beklersiniz? Yeni tanıştığınız biriyle “merhaba, ben …” faslından sonra dilinizi yutmuş gibi mi davranırsınız yoksa kısa süre içinde muhabbete etmeye mi başlarsınız?

Umuyorum ki yeni insanlarla tanışmak ve onlarla iletişimizi sürdürmek konusunda başarılı olanlardansınızdır. Ancak değilseniz bile bu sorunun üstesinden rahatlıkla gelebileceğinizi bilmelisiniz. Çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da başarılı olmak için bir şeyleri öğrenmek, onları denemek ve sınırları zorlamak gerekiyor. Eğer ki yeni tanıştığınız biriyle sessizlik ve gerginliğin hüküm sürdüğü bir ortamda oturmak istemiyor, iletişim yeteneğinizi konuşturmak istiyorsanız, o zaman aşağıdaki yazıyı inceleyerek hemen işe başlayabilirsiniz. Çünkü bu yazıda, yeni tanıştığınız kişilere sorabileceğiniz sorular bulunuyor.

Yeni Tanıştığın Birine (Erkeğe veya Kadına) Sorulacak Sorular Nelermiş, Buradan Öğrenin!

Hayır Diyebilmenin 9 Faydası

Hayır Diyebilmenin 9 FaydasıVe son olarak da hayır diyebilmenin faydalarından bahsettiğim yazıyı paylaşmak istedim. Zira hazır yeni yıla henüz girmemişken, ihtiyacı olan herkesin “hayır” diyebilme yeteneği kazanması gerektiğini düşünüyorum. Tabii 2017’nin de 2016’ya benzer şekilde geçmesi istenmiyorsa! Veya zoraki “evet’lerden” kurtulmanın yolu aranıyorsa! İstemsiz kafa sallamalarından, arzusuz “tabii ki’lerden” bıkıldıysa!

Hayır Diyebilmenin Faydalarını Buradan Öğrenin!

Uzun lafın kısası, ne biliyor musunuz? Şayet Ocak ayından itibaren aynaya baktığınızda yeni ve çok daha başarılı birini görmek istiyorsanız, o zaman “hayır” demeyi öğrenmenin sizin için uymak zorunda olduğunuz bir kaide olduğunu da kabul etmelisiniz. Çünkü siz istemediğiniz şeylere evet demeye devam ettikçe, değil 2017, hiçbir yeni içerisinde hayalini kurduğunuz değişiklikleri yapamazsınız.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.