Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Rio Olimpiyatları’ndaki Yıllık Kazancı En Yüksek 11 Sporcu

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na katılmış, birbirinden yetenekli sporcunun yıllık kazançları dudak uçuklatacak cinsten...
2016 Rio Olimpiyatları’ndaki Yıllık Kazancı En Yüksek 11 Sporcu
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Dünyanın en kapsamlı spor organizasyonu olarak nitelendirilen Olimpiyat Oyunları’nın temelleri, M.Ö 8. yüzyılda atıldı. 1896 yılında modern zamana yönelik yeniliklerin getirilmesiyle çok daha etkileyici hale gelen Olimpiyatlar’ın ateşi, Tanrılar Dağı olarak da isimlendirilen Olimpos’tan dünyanın çeşitli ülkelerine sıçramayı başardı. Elbette ki dünya çapında gerçekleşen her büyük organizasyon gibi Olimpiyatlar da çeşitli boykotlardan ve doping skandallarından nasibini aldı. Ancak yine de dünyanın en büyük organizasyonlarından bir tanesi olarak dört yılda bir düzenlenmeye devam ediliyor. Olimpiyat Oyunları’na bu yıl, eşsiz bir Güney Amerika ülkesi olan Brezilya ev sahipliği yaptı.

Toplamda 28 spor dalında 306 yarışmanın düzenlendiği bu büyüleyici organizasyonda yer alan Türkiye; 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 8 madalya kazanarak 41. sırada yer almayı başardı. Tamı tamına 121 madalya ile ABD; ilk sıradaki yerini korumaya devam ederken, Büyük Britanya; ikinci sıraya, Çin Halk Cumhuriyeti ise üçüncü sıraya adını yazdırdı. 205 ülkenin ve 12.500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu organizasyona; ilk siyahi şampiyon Simone Manuel, 2168 yıllık rekoru alt üst eden 22 altın madalyalı Michael Phelps ve tarihinde ilk kez madalya kazanan Fiji damgasını vurdu. Ayrıca, organizasyonda yer alan bazı sporcular da elde ettikleri kazançlar ile aklımızı başımızdan aldı.

İşte, karşınızda 2016 Rio Yaz Olimpiyatları’nın en zengin sporcuları:

11 Andy Murray

23 Milyon Dolar

Andy MurrayAndy Murray, Rio Olimpiyatları’nı bir altın madalya ile tamamlamayı başardı. Böylelikle, ülkesinin 27 altın madalya ile ikinci sırada yer almasına katkıda bulundu. Ayrıca, kariyerinin de ikinci Wimbledon Turnuvası’nı kazandı. Arjantinli Juan Martin; del Potro’yu mağlup ederek, Olimpiyat tarihinin iki kez üst üste altın madalya kazanan tenisçisi olmayı başardı. Murray, geçen yıl ödüllerden 8 milyon dolar ve sponsorluklardan 15 milyon dolarlık kazanç elde etti. Toplamda 23 milyon dolarlık yıllık kazancıyla olimpiyatların en zengin sporcularından bir tanesi olarak karşımıza geliyor.

10 Paul George

24.1 Milyon Dolar

Paul GeorgeBugüne kadarki en korkunç sakatlıklardan birini atlattıktan sonra, NBA yıldızı Paul George gibi bir ismi yeniden görebilmek, mutluluk verici. George, Indiana Pacers Takımı’nın süper starı olarak yer aldığı ABD basketbol takımıyla Rio’da şampiyonluğa ulaştı. Böylelikle, ülkesinin ilk sırada yer almasına yardımcı oldu. Geçen yılki 17.1 milyon dolarlık maaşına, 7 milyon dolarlık sponsorluk desteğini de katan Paul George, 24 milyon doların üzerindeki geliriyle bu yılki olimpiyatların en zengin sporcularından bir tanesi olmayı başardı. Nike, Gatorade, Fanatics, New Era ve Papa John’s gibi ünlü markalarla anlaşmaya varan bu ünlü isim, listemizde onuncu sırada yer alıyor.

TÜM ZAMANLARIN EN ZENGİN NBA YILDIZLARINI GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYIN.

9 Kyrie Irving

27.6 Milyon Dolar

Kyrie IrvingCleveland Cavaliers ekibinin oyun kurucusu, NBA’in en iyi basketbolcularından biri olarak adını tarihe yazdırdı. Ardından Rio Olimpiyatları’nın da en etkili isimlerinden bir tanesi olmayı başardı. Hem oyunuyla hem de kazancıyla olimpiyatlara damgasını vuran Kyrie Irving, toplamda 27 milyon doların üzerinde bir yıllık kazanca sahip. Cleveland’ın süper starı, astronomik kazancıyla 2016 yılının en çok kazanç sağlayan NBA beşlisi arasında yer bulamamasına rağmen, Rio Olimpiyatları’nın en zengin oyuncularından biri olarak tarihe geçiyor.

8 Serena Williams

28.9 Milyon Dolar

Serena WilliamsHenüz 34 yaşında olmasına rağmen, adını efsanevi sporcular arasına yazdırdı. Serena Williams, toplamda 130 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin tenisçileri listesinde de Roger Federer’in ardında ikinci sırada yer alıyor. Willams, Rio’da altın madalyaya ulaşamasa da 22. Grand Slam turnuvasından kazandığı 8.9 milyon dolarlık ödül parası ve 20 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmalarıyla, yılda yaklaşık 30 milyon dolarlık kazancı hesabına eklemeyi başarıyor.

7 Carmelo Anthony

30.9 Milyon Dolar

Carmelo AnthonyTakım değerlerine göre en zengin NBA takımları listesinde 3 milyar dolar ile ilk sırada yer alan New York Knicks ekibinin 2.03 metrelik yıldızı Carmelo Anthony, bugüne kadar NBA şampiyonluğuna ulaşamamış olabilir. Ancak takımıyla Rio’da kazanmış olduğu altın madalya, bu yıldız ismi biraz da olsa mutlu edecektir. NBA’in en zengin takımının yıldızı olan Carmelo, Knicks Takımı’ndan tamı tamına 24.5 milyon dolar kazanıyor. Yıllık kazancının geri kalan kısmını ise diğer yıldızlar gibi sponsorluk anlaşmalarından sağlıyor.

6 Usain Bolt

32.5 Milyon Dolar

Usain Bolt“Yaşayan efsane” olarak nitelendirilen Jamaikalı koşucu Usain Bolt, kazanmış olduğu 3 altın madalya ile 2016 Rio Yaz Olimpiyatları’na da damgasını vurmayı başarıyor. 2002 yılından bu yana şampiyonluğa doymayan Bolt, bu yıl 30 yaşına basmasına rağmen geleneği bozmadı. Dünyanın en hızlı adamı unvanını her yıl daha da pekiştirmeyi başaran bu ünlü koşucu, topladığı ödüllerden 2.5 milyon dolar kazanç sağlamış olsa da sponsorluk anlaşmalarından her yıl 30 milyon dolarlık serveti hesabına ekliyor.

5 Kei Nishikori

33.5 Milyon Dolar

Kei Nishikori2016 verilerine göre dünyanın en çok kazanan tenisçileri arasında yer alan Kei Nishikori, hem Rafael Nadal gibi yıldız bir ismi eleyerek kazandığı bronz madalyasıyla hem de 33 milyon doların üzerindeki yıllık kazancıyla bizleri şaşkına uğratmayı başarıyor. Dünyanın en iyi tenisçileri arasında ilk 10 arasında yer almayı başaran ilk Japon tenisçi olan Nishikori, 2007 yılından beri var olduğu tenis dünyasını sarsmaya devam ediyor.

4 Rafael Nadal

37.5 Milyon Dolar

Rafael NadalYaşamış olduğu sakatlıklardan dolayı birçok turnuvada aradığını bulamayan Rafael Nadal, Tek Erkekler Klasmanı’nda üçüncülüğü Kei Nishikori’ye kaptırmış olsa da Marc Lopez ile omuz omuza çarpıştığı Çift Erkekler müsabakasında ülkesine altın madalya kazandırmayı başardı. Geçen yıllarda Grand Slam turnuvasını 9 kez üst üste kazanarak, ne kadar büyük bir tenisçi olduğunu dünyaya kanıtlamayı başardı. Nadal, son yıllarda çok fazla etkin bir sporcu olmamasına rağmen, 37.5 milyon dolarlık yıllık kazancıyla listemizde ilk sıralarda yer alıyor.

3 Neymar

48 Milyon Dolar

NeymarBrezilya Milli Takımı’nın ve Barcelona takımının 24 yaşındaki yıldızı Neymar, en az 166 milyon dolarlık bir sporcu olarak 2016 verilerine göre dünyanın en değerli futbolcuları arasında yer alıyor. Sadece geçen yıl Nike, Red Bull ve Gilette gibi markalardan 23 milyon dolarlık kazanç sağlayan Neymar, 48 milyon dolarlık yıllık kazancıyla listemizde ilk üç arasında kendisine yer buluyor.

2 Novak Djokovic

55.8 Milyon Dolar

Novak DjokovicTenis dünyasının en sempatik ve en sevilen isimlerinden biri olan Novak Djokovic; Rio’daki ilk maçında olimpiyatlara veda ederek, kariyerinin en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşamış oldu. Yine de dünyanın en etkili sporcusu olan Djokovic, parasal konuda da bir numara olduğunu kanıtlıyor. Geçen yıl, Roger Federer gibi efsanevi bir ismi yenilgiye uğratıp, toplamda 10 Grand Slam ve 3 Wimbledon şampiyonluğuna ulaşan Djokovic; yaklaşık 56 milyon dolarlık yıllık kazancıyla da göz dolduruyor.

1 Kevin Durant

56.2 Milyon Dolar

Kevin DurantOklahoma City Thunder formasıyla olağanüstü başarılara imza atan Kevin Durant, bu yıl Golden State Warriors taraftarını büyülemeye çalışacak. NBA tarihinin en etkili isimlerinden biri olan Durant, takımıyla şampiyonluğa ulaşmış olduğu Rio Olimpiyatları’nın da en çok kazanan ve en zengin sporcusu olarak tarihe geçti. 20.2 milyon dolarlık yıllık maaşına, 36 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmalarını ekleyen Durantula, toplamda 56.2 milyon ile olimpiyatlara bir kez daha damgasını vuruyor.

Düzenlenmeye başladığı tarihten bu yana her dört yılda bir bizleri ekran başına kilitlemeyi başaran olimpiyatlarda, dünya çapında nam salmış sporcuları bir arada görme şansını yakalayabiliyoruz. Farklı dallarda yüzlerce hatta binlerce sporcunun mücadele etmiş olduğu 31. kez düzenlenen bu köklü ve büyük organizasyon, yıllık kazançlarıyla ağzımızı açık bırakan birçok sporcuya da ev sahipliği yaptı. Peki, listemizde yer alan bu varlıklı sporculardan hangileri, 2016 Yaz Olimpiyatları’ndaki başarıları veya başarısızlıklarıyla sizleri de şaşkına çevirdi?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.