Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Verilerine Göre Dünyanın En Çok Kazanan Tenisçileri

2016 verilerine göre dünyanın en çok kazanan tenisçilerini sizler için listeledik. İşte tenis sahalarında yeteneğini sergileyerek para kazanan isimler:
2016 Verilerine Göre Dünyanın En Çok Kazanan Tenisçileri
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Dünya çapında büyük ilgi gösterilen tenis müsabakaları, artık ülkemizde de popüler hale gelmiştir. Gençleri bu spora başlamalarına teşvik etmek için dünyaca ünlü birçok yıldız isim Türkiye’ye getirilmiş ve bu ünlü tenisçilerin maçları oldukça kalabalık bir kitle tarafından takip edilmişti. Şu anda birçok gencimiz tenis ile buluşmuşken, ilerde profesyonel bir raket olup hem ülkemizi dünya çapında temsil edip hem de ciddi kazançlar sağlayabilme imkanlarının olduğunu iyi biliyorlar. Peki, dünyanın en çok kazan ve en iyi tenisçileri başarıya nasıl ulaştı ve bu kariyer onların kazançlarını nasıl etkiledi?

Tenisçiler ve geri kalan profesyonel sporcular arasında çok fazla bir fark yoktur. Onlar da çok çalışırlar, ter akıtırlar ve kortlarda en iyi performanslarını sergileyebilmek için yaşamış oldukları sorunları arkalarında bırakırlar. Tenisçiler de diğer sporcular gibi bizlere asla pes etmememiz gerektiğini öğretirler ve birçoğumuz onlar gibi olmak isteriz. Elbette ki teniste de bir yıldız haline geldiğinizde birçok avantaja ulaşmış olursunuz. Tenisten gelen kazancınız az olsa bile, sponsorluk anlaşmalarıyla dünyanın en zengin tenisçileri arasında yer alabilirsiniz.

Ne yaşamış olurlarsa olsunlar, sahada en iyi performanslarını sergilemek zorundalar. Bu yüzden tenis oyuncularının da diğer sporcular gibi yüksek maaşlara sahip olmalarının doğal olduğu söylenmektedir. Şimdi dilerseniz bu yıldız isimlere ve kazançlarına birlikte göz atalım.

Huzurlarınızda 2016 yılı dahilinde en iyi ve en çok kazan 10 tenisçi:

10 Caroline Wozniacki

19 Milyon Dolar

Caroline WozniackiTahmini 19 milyon dolarlık serveti ile listemizin 10. sırasında Caroline Wozniacki bulunuyor. Danimarkalı profesyonel tenisçi, 2014 Kasım ayında Bayanlar Tenis Birliği’ne (WTA) göre “8. En iyi Oyuncu” olarak açıklanmıştı. Wozniacki, halihazırda WTA kariyerinde 22 başarı ve ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) kariyerinde de 4 başarı elde etmiştir ve aktif kariyerine halen devam etmektedir. Caroline Wozniacki, iki kez ABD Açık Tenis Şampiyonası’nda finalist oldu.

Şu ana kadar; Adidas, Yonex, Proactiv, dünyanın en lüks saat markası Rolex ve Sony Ericsson gibi çeşitli markalarla anlaşma imzalayan Caroline, sadece bu markaların televizyon reklamlarında ve kampanyalarında görünmekten 9.5 milyon dolarlık kazanç sağlamıştır. Bu durum da onu, dünyanın en çok kazanan tenisçilerinden bir tanesi yapmaktadır.

9 Victoria Azarenka

24 Milyon Dolar

Victoria AzarenkaEn çok kazanan tenisçiler listemizdeki 9. sırada başka bir kadın raket var. Kasım 2014 Bayanlar Tenis Birliği’ne göre Azarenka, dünyanın en iyi 32. tenisçisidir. Bugüne kadar kariyeri boyunca 17 WTA ve 1 ITF şampiyonluğuna ulaşan Azarenka, Avustralya Açık Tenis Şampiyonası’nda 2012 ve 2013 yıllarında iki kez üst üste şampiyonluğa ulaşmıştır.

7.5 milyon doları sponsorlardan ve 3.6 milyon doları ödülden olmak üzere Victoria toplamda 11.1 milyon dolar kazanmıştır. Beyaz Rusyalı raket, ödül paraları ile toplamda 24 milyon dolarlık kazanç sağlamıştır. Victoria Azarenka; Nike, Esurance, Wilson, Red Bull ve ünlü saat markalarından Citizen gibi tanınmış firmaların reklam yüzü de olmuştur.

8 Kei Nishikori

19.5 Milyon Dolar

Kei NishikoriProfesyonel Tenisçiler Birliği tarafından “5. En iyi Oyuncu” olarak açıklanan Japonyalı profesyonel raket, dünyanın en iyi ve en çok kazanan oyuncularından bir tanesidir. 19.5 milyon dolarlık serveti ile Kei, zirvede kalarak zor bir işi başarmıştır.

Bu sporcu; Uniqlo, Wilson, Adidas, Delta Airlines, Weider ve sporcular için dünyanın en iyi saatleri arasında yer alan Tag Heuer gibi uluslararası birkaç markanın reklam yüzü oldu. 26 yaşındaki tenisçi kariyeri boyunca 7 şampiyonluk elde etmiş olup 2014 ABD Açık Tenis Şampiyonası’nda 2. olmuştur.

7 Andy Murray

22.3 Milyon Dolar

Andy Murrayİngiliz profesyonel tenisçi aktif kariyeri boyunca 31 şampiyonluk yaşamıştır. Bu başarılar gibi daha nicelerini ileriki zamanlarda görmek için sabırsızlanıyoruz. Şu ana kadar kortlarda vermiş olduğu mücadeleler neticesinde ve ünlü markaların reklam yüzü olarak toplamda 22.3 milyon dolarlık kazanç sağlamıştır.

Adidas, Head raketleri, Royal Bank of Scotland, Highland Spring, Jaguar, Rado saatleri ve Fred Perry ona sponsorluk sağlayan markalardan birkaçıdır.

6 Li Na

23.6 Milyon Dolar

Li NaLi Na bu yıl, 23.6 milyon dolarlık servete ulaştı. 5.6 milyon dolarlık maaşının haricinde 18 milyon doları sponsorluk anlaşmaları sayesinde kazandı. Çinli olan profesyonel tenisçi, 2014 Kasım ayında Bayanlar Tenis Birliği tarafından dünyanın en iyi 9. raketi olarak adlandırıldı. Kariyeri boyunca 2 WTA şampiyonluğu ve 16 ITF şampiyonluğuna ulaştı. 2014 Avustralya Açık ve 2011 Fransa Açık şampiyonu oldu.

Li Na; Haagen-Dazs, Visa, Nike, Rolex, Samsung, Mercedes-Benz ve Babolat ile sponsorluk anlaşması imzalayarak bu markaların reklam yüzü oldu.

5 Serena Williams

24.6 Milyon Dolar

Serena WilliamsAmerikalı profesyonel tenisçi, dünyanın en ünlü oyuncularından bir tanesidir. 3 Kasım 2014 tarihinde dünyanın en iyi kadın tenisçisi olarak seçilmiştir. Serena, 5 kez Wimbledon şampiyonluğu da yaşamıştır. Ayrıca 6 kez ABD Açık şampiyonu olmuştur. Aktif kariyeri boyunca açık alan turnuvaları başta olmak üzere, 64 WTA şampiyonluğu yaşamıştır.

Kariyerindeki bu başarılar sayesinde; Nike, Wilson Gatorade, OPI, Tampax, Hawlett-Packard, Kraft ve Puma gibi şirketlerin ona sponsor olması bizleri şaşırtmıyor..

4 Maria Sharapova

29.7 Milyon Dolar

Maria SharapovaMeşhur Bayanlar Tenis Birliği’ne göre Maria Sharapova, dünyanın en iyi 2. kadın tenisçisidir. Aktif kariyeri boyunca 33 WTA ve 4 ITF şampiyonluğuna ulaşmıştır. Kariyerine yeni başarılar eklemek için halen daha mücadele vermektedir. Sharapova, 2004 yılında Wimbledon şampiyonluğu ve iki kez Fransa Açık şampiyonluğu kazanmıştır. Toplamda 29.7 milyon dolarlık servete sahip olan Sharapova, bu paranın 6.7 milyon dolarını müsabakalardan, 23 milyon dolarınıysa sponsorluktan kazanmıştır.

Maria Sharapova; Nike, Evian, Head, Samsung, Tag Heuer, Motorola, Tiffany ve Land Rover gibi uluslararası şirketler ile sponsorluk anlaşması imzalayarak bu ünlü firmaların reklam yüzü olmuştur.

3 Rafael Nadal

32.5 Milyon Dolar

Rafael NadalRichard Mille ile anlaşma imzalayan Nadal, aynı zamanda herkes tarafından tanınan dünyanın en zengin tenisçilerinden bir tanesidir. Bu kazancın birçoğunu maaşından daha çok sponsorluklardan kazanmıştır. Gelirin sadece 4.5 milyon doları maaştan, 28 milyon doları ise sponsorluklardan gelmektedir.

Bugüne kadar ki kariyeri boyunca 64 şampiyonluk yaşayan Nadal, iki kez Wimbledon ve tam dokuz kez de Fransa Açık şampiyonu olmuştur. Rafael Nadal; Gillette, Rolex, Mercedes-Benz, Lindt ve Moet&Chadon ile sponsorluk anlaşması imzalamıştır.

2 Novak Djokovic

42.8 Milyon Dolar

Novak DjokovicSırbistanlı profesyonel tenisçi Novak Djokovic, dünyanın en çok kazanan tenisçileri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Bu yıl boyunca toplam 42.8 milyon dolar kazanmış olup, bu kazancın 11.8 milyon doları ödüllerden, 31 milyon doları ise sponsorluk anlaşmalarından gelmiştir. Bugüne kadar ödüllerden toplamda 67 milyon dolarlık gelir sağlamıştır.

Novak Djokovic; Mercedes-Benz, Audemars Piguet, Sergio Tacchini, FitLine ve Srbija gibi uluslararası markalar ile sponsorluğa oturmuş ve bu markaların reklam yüzü olmuştur. Kariyeri boyunca 47 şampiyonluk yaşayan Djokovic, iki kez Wimbledon ve dört kez Avustralya Açık şampiyonu olmuştur.

1 Roger Federer

67 Milyon Dolar

Roger FedererDünyanın en zengin ve en iyi tenisçilerinden biri olan Roger Federer’in kazancı 67 milyon dolardır ve Forbes’e göre en iyi ödeme alan tenisçidir. Şu ana kadar kariyerinde 82 şampiyonluk görmüş olan Federer, 7 kez Wimbledon ve 5 kez ABD Açık şampiyonu olmuştur.

Roger Federer; Nike, Rolex ve Credit Suisse gibi çeşitli uluslararası şirketler ile sponsorluk anlaşması imzalamış olup, bu markaların reklamlarında ve kampanyalarında rol almıştır. 67 milyon dolarlık dev kazancın 58 milyon dolarlık kaynağı sponsorluklardan gelirken, 9 milyon doları ise maaşının karşılığıdır. Ayrıca Federer’in Nike ile anlaşmasından doğan ayakkabılar, 23 milyon dolarlık fiyatıyla tüm zamanların en pahalı Nike ayakkabıları arasında yer almaktadır.

Dünyaca ünlü bu sporcular gelirlerinin bir kısmını kazanmış oldukları ödüllerden sağlarken, çok büyük bölümünü ise oldukça tanınmış markaların sponsorlukları ile elde etmektedirler. Dünya çapında en iyi tenisçiler arasında yer alan bu tenisçiler, dünyanın en çok kazanç sağlayan raketleridir. Sizler için derleyip hazırlamış olduğumuz bu listede hangi tenisçi sizleri kazanmış olduğu gelirle şaşırtmayı başardı? Sorumuzun cevabı ile düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız, seviniriz…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.