Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Verilerine Göre Dünyanın En Değerli 20 Futbolcusu

Birbirinden yetenekli ve attıkları gollerle adlarını tarihe yazdıran futbolculara biçilen değerler dudak uçuklatacak cinsten...
2016 Verilerine Göre Dünyanın En Değerli 20 Futbolcusu
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Futbolculuk, uzun yıllar çalışabileceğiniz en güvenilir meslekler arasında yer almasa da getirisi oldukça yüksek bir disiplindir. Hobinizi, para kazanmaya dönüştürdüğünüz bu meslekte yer alan oyuncular, yer aldıkları takımlara göre oldukça yüksek rakamda paralar kazanabiliyor. Dünyanın en zengin futbolcuları arasında yer alan yıldızların kazançları milyonlarca doları bulmaktadır. Bu meslekle uzun süreli olmasa bile, yıllarca geçiminizi sağlayabileceğiniz paralar kazanabilmeniz mümkündür. Ayrıca bu sporun hayranları ve taraftarları da dünya çapında oldukça fazladır.

Yeni yıl her insan için farklı anlamlar taşır. Kararlar almayı seçen bazı insanlar için yeni yılın başlangıcı geçen sene ulaşamadığı hedefleri başarma fırsatları sunmaktadır. Bazıları ise 1 Ocağı tatilin bitişi olarak ya da yılın en soğuk günlerinin başlangıcı olarak görebilir. Belki de yılbaşı tatili ile ailelerine ve sevdiklerine zaman ayırdığı için mutlu olan bireyler de vardır. Ama futbolcular için yıl başı, para anlamına gelir. Çünkü bu dönemde açılan transfer sezonu, onların hayallerine giden tarihin adıdır.

CIES Futbol Gözlemevi, futbolcuların satış değerlerini inceleyen kurumun adıdır. İnsanlara, transferi yapılacak futbolcu hakkında detaylı bilgi verir. Bu sayede taraftar, kulübünün transfer etmek istediği futbolcunun değerini öğrenir. Aslında bunu yapan sadece CIES değil, FIFA tarafından güncellenen bilgiler ışında da bu konu hakkında yorum yapılabiliyor. Muhtemelen 1, 2 ve 3. sırayı şimdiden tahmin etmeye başladınız, peki tahmininizden emin misiniz? Bence sonucu öğrendiğinizde şaşıracağınız kesin! Dilerseniz sizleri daha fazla meraklandırmadan 20 maddeden oluşan listemize geçelim.

Huzurlarınızda 2016 verilerine göre dünyanın en değerli futbolcuları:

20 Paulo Dybala

68.28 Milyon Dolar

Paulo Dybala22 yaşındaki yetenekli oyuncu, Juventus gibi dev bir kulüp için gelecek vaat etmektedir. Dybala’nın şu anda Serie A’nın en iyi oyuncularından biri olarak gösterilmesi, değerinin böylesine yüksek olmasını sağlamaktadır. Juventus, henüz Dybala’yı satmak istememektedir ve muhtemelen 62.5 milyon dolar bir şeyleri değiştirmek için yeterli olmayacaktır.

19 Diego Costa

71.56 Milyon Dolar

Diego CostaDiego Costa, Premier League’nin belki de en sinir bozucu oyuncusu olabilir. Chelseali futbolcu, doğru hamleler yaparak maçı tek başına değiştirebilir ve karşı takım için tam bir baş belası olabilir. Costa ayrıca, kolayca sarı kart görebilen duygusal bir oyuncudur. Özellikle de gelecek sezon için Avrupalı kulüpler bu oyuncuyu “Maviler’den” koparmak için büyük bir rekabete girişebilir. Açıkçası Chelsea, bir süre sonra 27 yaşındaki oyuncu hakkında karar aşamasına gelebilir. Chelsea için en azından Costa hakkındaki teklifleri değerlendirmek akıllıca olacaktır.

18 Romelu Lukaku

74.51 Milyon Dolar

Romelu LukakuChelsea son birkaç sezondur kayda değer bir sürü hata yapmıştır. Her şeyi göz önüne alırsak, Romelu Lukaku’dan vazgeçip Everton’a satmak bu hataların en büyüklerinden bir tanesi olabilir. Lukaku, akıllara zarar bir forvet oyuncusu olmuştur ve Mirror bu oyuncunun Sergio Aguero’dan daha iyi olduğunu belirtmiştir. Everton’un Lukaku’yu elinde tutması akıllıca bir karar olacakken, 22 yaşındaki futbolcu için ödenecek bonservis bedelini kulübün reddetmesi mümkün olmayabilir. Lukaku, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de oynamak isteyecektir ve bir yandan da kazancını da arttırmak isteyecektir.

17 Gareth Bale

75.49 Milyon Dolar

Gareth Baleİnanılmaz ücretler kazanan ünlüler arasında olan Bale, futbol tarihinin en pahalı transferiydi ve 2016 yılına gelindiğinde 17. sıraya kadar geriledi. Futbol gerçekten çok acımasızdır. Gareth Bale, Real Madrid’de bazı mükemmel anlar yaşadı. Zinedine Zidane’nin Real’in patronu olarak hizmet edeceğini düşündüğümüzde, Bale’in kulüpteki geleceği sallantıda da olabilir. Gallerli oyuncuyu 2016 yılının Temmuz ayında Manchester United ve Chealsea takımlarının transfer listesinde görebilirsiniz.

16 Robert Lewandowski

76.03 Milyon Dolar

Robert LewandowskiFutbolun takipçileri Robert Lewandowski’nin parladığını Dortmund forması giydiğinde fark etmişlerdi ve sonrasında Almanya’nın dev kulüplerinden biri olan Bayern Münih takımına transfer oldu. Lewandowski’nin en iyi zamanı, dokuz dakikada beş kez fileleri havalandırdığı 2015 yılının Eylül ayı olabilir. Manchester United, Premier League’nin en yüksek tekliflerinden birini yapıp, Lewandowski’yi kadrosuna katmak istemiştir. Hatta Real Madrid bile 2016 yılı için Lewandowski’yi kazanmak adına Münih ekibiyle masaya oturabilir. Bayern, satmayı düşünmeden önce bu oyuncu için 69.6 milyon dolardan daha fazla bonservis ücreti istemişti.

15 Thomas Müller

77.89 Milyon Dolar

Thomas MüllerDünyanın en değerli futbolcuları listesinde yer alan oyuncuların birçoğunun aksine, Bayern Münih Thomas Müller’in geleceği hakkında hiçbir endişeye mahal vermemektedir. Birkaç olası kulüp ile bağlantı içerisinde olduğu rivayet edilen Müller, 2015 yılının bitiminden önce Bayern ile anlaşmasını uzattı. 2021 yılına kadar şu an ki kulübüne bağlayan anlaşma sayesinde, farklı bir takım ona imza attırmak istediğinde Müller’in değeri daha da çok artacaktır. Müller, 2009 yılından bu yana Bayern Münih için hayati önem kazanan bir oyuncu olmuştur.

14 Philippe Coutinho

79.75 Milyon Dolar

Philippe CoutinhoOrta sahanın yıldız oyuncusu Brezilyalı Philippe Coutinho, Liverpool için bir kilit adamdır. Şubat ayına kadar sakat olmasından dolayı, Liverpool’un teknik direktörü Jurgen Klopp takım için endişelenmektedir. Sakatlığının uzun süreli olmasından dolayı, Coutinho’nun Liverpool’daki geleceği sallantıda olup bu, yıldız oyuncunun gözden düşmesine neden olabilir. 23 yaşındaki oyuncu, kulübüyle gelecek sezon Şampiyonlar Ligin’de oynayacaktır.

13 Kevin De Bruyne

79.75 Milyon Dolar

Kevin De BruyneKevin de Bruyne’nin Chelsea’deki günlerinin büyük bir kısmında hayal kırıklığı yarattığını biliyorsunuz. De Bruyne, Londra kulübünde paslandığı o günlerden sonra farklı bir döneme girmiş gibi görünüyor. Wolfsburg’a transfer olduktan sonra burada başarılı bir form yakaladı ve dünyanın en zengin 7 şeyhi arasında olan Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan’ın takımı olan Manchester City’de görev almak için ödenen büyük miktarda değeri hak ettiğini kanıtladı. 24 yaşındaki futbolcu, 2015 yılındayken ki mükemmel performansı kadar City’de de formunu koruyup, geliştirmeye devam etmelidir.

12 Paul Pogba

84.45 Milyon Dolar

Paul PogbaYakın tarihteki hızlı yükselişi göz önüne alındığında Paul Pogba’yı dünyanın en değerli ilk on futbolcusu arasında görmemek biraz şaşırtıcı olabilir. Bu değerlerin sadece tahmin olduğunu unutmayın ve her şey söylenip bittiğinde, Pogba’nın ücreti bu tahminlerin daha da üzerinde olabilir. Pogba için beklenmedik bir aksilik ya da başka bir negatif konu olmadığı sürece, Real Madrid ve Barselona gibi takımlar ile bağlantıda olmaya devam edeceği için sezonun sonuna doğru fiyatı daha fazla artacaktır. Juventus, büyük ihtimalle 22 yaşındaki bu oyuncuyu elinden kaçırmak istemeyecektir; ancak Pogba yaz transfer döneminde başka takıma transfer olmayı tercih edebilir.

11 Anthony Martial

84.99 Milyon Dolar

Anthony MartialManchester United için 2015-16 sezonunda birçok iş yanlış gidiyor ve belki bunun sonucu olarak Louis van Gaal dönemi sona erebilir. Anthony Martial daha önce bu listede değildi. Aslında Martial, United patronu için kesinlikle kıymetli oyunculardan bir tanesidir ve henüz 20 yaşında olmasına rağmen onu dünyanın en değerli futbolcuları arasında on birinci sırada görmemiz bu durumun kanıtı niteliğindedir. 2015 yılının Aralık ayında son doğum gününü kutlayan Martial, Van Gaal için oynaması gereken değerli bir genç yetenek haline gelmiştir ve Hollandalı patronunun yüzünü kara çıkarmamıştır.

10 Alexis Sanchez

89.47 Milyon Dolar

Alexis Sanchez2015 yılı Alexis Sanchez’in beklediği ya da istediği şekilde sona ermedi. Sanchez, sakatlıklarından dolayı bir süre karşılaşmaları seyirci olarak izlemek zorunda kaldı. 2016 yılında aklındaki endişeleri yok etmeli ve Arsenal’i zirveye taşıma konusunda takımına biraz da olsa nefes aldırmalıdır. Gunners, 7 Ocak itibariyle Premier League’yi kazanabilecek favorilerden biri olarak gösterilebilir ve sağlıklı, dinlenmiş Sanchez; sezonun ikinci yarısında kadroyu güçlendirecek oyuncular arasında yer alabilir.

9 Sergio Aguero

89.69 Milyon Dolar

Sergio AgueroManchester City ile anlaşmaya varan Sergio Aguero dünyanın en pahalı futbolcusu olmasa da bu Premier League takımının kadrosunda hayati önem taşımaktadır. Aguero, cılız bir forvet adamı olsa da hayal bile edemeyeceğimiz goller atarak karşısında olan takımların kabusu haline gelmiştir. Aguero’yu altı pasın içerisinde durdurmak neredeyse imkansızdır. Hem şutları hem de kafa vuruşları ile uzun boylu forvet oyuncularını aratmayan goller atarak, karşı takım defansını zora sokmaktadır. 27 yaşındaki bu oyuncu, Premier League’de bulunan en iyi futbolculardan bir tanesidir.

8 Luis Suarez

94.28 Milyon Dolar

Luis SuarezÇok kısa bir zaman diliminde, oyunun dengesini tam anlamıyla değiştirebilir. Bundan yaklaşık iki yıl önce Luis Suarez dünya çapında bir seyirci kitlesi önünde kendisinin gözden düşmesine sebep olmuş ve uzun bir süre için uzaklaştırma almıştı, ancak yine de Barselona gibi dev bir kulübe gitmeyi başardı. İspanyol devlerinden bir tanesine transfer olduğundan beri uslu duran Suarez, şimdi Premier League’e geri dönmüş olsaydı, Chelsea için bir kurtarıcı olabilir. Liverpool taraftarı kulübünden ayrılan Suarez’i Chealsea formasıyla görseydi, nasıl bir acı yaşardı orası meçhul. Barselona’nın bu ünlü forvetinin sahip olduğu otomobillerden biri olan Range Rover Sport modeli de futbol yıldızlarının birbirinden lüks arabaları arasında yer almaktadır.

7 Antoine Griezmann

96.46 Milyon Dolar

Antoine GriezmannPremier League’de, Barselona ya da Real Madrid’de yer almayıp dünyanın en değerli futbolcuları listesinde ilk onda yer alan tek oyuncu olsa da yakında onu da bu takımların birinde görmemiz mümkün olabilir. Şu an için Atletico Madrid’in yıldızı olmaya devam eden Antoine Griezmann, sahip olduğu mükemmel yetenekleri ile sayısız futbol kulübünün göz hapsindedir. Arsenal ve Chelsea, Griezmann ile ilgilendiğini belirten sadece iki Premier League takımıdır. Arsenal lig şampiyonluğunu kovalamakta, Chealsea de 2016’nın ikinci yarısı için saygıdeğer bir başlangıç yapmak istemektedir.

6 Raheem Sterling

98.10 Milyon Dolar

Raheem SterlingSanırım hepimiz Liverpool’un Raheem Sterling’i özlediği konusunda uzlaşabiliriz. Liverpool için doğruyu söylemek geretirse, bu Jamaika asıllı kanat oyuncusunu fazlasıyla aramaktadırlar. Bazıları Sterling’in böylesine pahalı bir fiyata transfer olmasını kulübün lehine bir durum olduğunu belirtirken, onun saha üzerindeki yetenekleri hiçbir şüpheye mahal vermeyen bir gerçektir. Manchester City ve menajeri basına Liverpool hakkında demeçler verip durmasalar, muhtemelen bu durum herkes için en iyisi olacaktı. Artık ne olduysa oldu, konuşmayı bırakıp yola devam etmek gerek.

5 Harry Kane

99.74 Milyon Dolar

Harry KaneTottenham Hotspur taraftarları sevdikleri bazı oyuncuları dünyanın en değerli futbolcuları listelerinde görmeye alışmış olmalılar. Luca Modric bir tanesi, diğeri ise Gareth Bale. Her ikisi de yüksek rakamlar ile Real Madrid’e satıldı. Transferleri hazmetmek zor olsa da sonuçta bu hamleler taraftar için anlaşılabilir hareketlerdi. Tottenham, gelecekte Harry Kane’yi de bu ünlü iki isim gibi büyük kulüplere oldukça yüksek fiyatlara satabilir. Spurs taraftarları için “içlerinden biri” olan Kane, Tottenham’ı Şampiyonlar Ligi’ne tekrar taşıyabilecek kilit isimlerden bir tanesidir.

4 Cristiano Ronaldo

124.54 Milyon Dolar

Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo hayranları intikam düşüncelerine kapılmadan önce iki şeyi belirtmek gerekir! Ronaldo’nun dünyanın en iyi dördüncü oyuncusu olarak gösterilmesi imkansız ve Ronaldo bu sezon sona ermeden önce 31 yaşında olacaktır. Ronaldo fiziksel açıdan alacakaranlığı yaşamak üzeredir. Bu karanlığa girmeden önce, ondan önceki oyuncularda bu durumun aksi yaşanmaktadır. Bizler Ronaldo’nun hiçbir zaman Real Madrid ile bağlarını koparacağını düşünmesek de yaz gelmeden önce David Becham tarafından kurulan ve büyümek isteyen Major League Soccer takımına katılacağı dedikoduları kol gezmektedir. Gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak için bizi takip etmeye devam edin. Ayrıca arabalara olan tutkusu da oldukça iyi bilinen Cristiano Ronaldo’yu sahada olduğu kadar asfaltta da coşturan otomobiller de Ronaldo’nun garajında bulunmaktadır.

3 Eden Hazard

142.56 Milyon Dolar

Eden Hazard2016 yılında Cristiano Ronaldo’dan daha yüksek değere sahip Eden Hazard için para harcamak, Şampiyonlar Ligi zaferine ulaşmak isteyen büyük bir kulüp için doğru bir hamle midir? Belki de evet, ancak buna gerek yok! Çünkü bir kulüp sahadaki genel yeteneklere gelindiğinde Ronaldo’nun Hazard’ı gölgede bırakacağına inanır. Hazard, Ocak ayının ilk haftasından itibaren 25 yaşına girmiş olacak ve en iyi zamanlarını dünyanın en büyük kulüplerinden birinde geçirdiğini söylemek oldukça zordur. Şu sıralar, Hazard’ın Gareth Bale ile takas edileceği söylentileri yayılmaktadır.

2 Neymar

166.82 Milyon Dolar

NeymarŞimdilerde öyle görünmese de Neymar, 220 milyon dolarlık bir adam ve dünyanın en değerli oyuncusu olma yolunda ilerlemektedir. Neymar en iyi sezonunu, Barselona taraftarı olmayanların bile keyifle izlediği 2015 yılının sonbaharında yaşadı. Sahip olduğu yetenekleri şu an ki fiyatının çok daha üzerinde olan Neymar, halihazırda büyümeye devam eden kayda değer kişisel bir markadır. 6 Ocak 2016 yılında öğrenildiği üzere Neymar, Air Jordan ayakkabılarının kendi versiyonuna sahip olan tarihteki ilk futbolcu olacak.

1 Lionel Messi

273.88 Milyon Dolar

Lionel Messiİlk sırada, en pahalı futbolcu evleri arasında bir mekana sahip olan Lionel Messi’nin olması bizleri şaşırtmadı. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan Messi, formasını giymiş olduğu Barselona’nın 2015 yılı sonu itibariyle dünyanın en iyi kulübü olmasıyla da ayrıca gururlandı. Messi’nin bu tür listelerin zirvesinde olduğu günler sona ermiş olmasa da tünelin sonundaki ışık görülmeye başlamıştır. 2015-16 Avrupa sezonu açıldığında Barca’nın maestrosu 29 yaşında olacak. Uluslararası bir süper star ve dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Messi, er ya da geç koltuğunu takım arkadaşına devretmek zorunda kalacak. Neymar, Messi’nin peşinden dünyanın en değerli futbolcusu olma yolunda ilerliyor. Henüz bir Messi olamasa da bu yolda emin adımlar attığı kesin…

Futbol her zaman için acımasız ve sürprizler ile dolu olmuştur. Önceki sezonunda milyonları coşturan bir futbolcu, diğer sezonlarında yaşadığı sakatlıklardan veya sıkıntılardan dolayı sönük kalabilir, elbette bunun tam tersi de olabilir. Bu durum sadece futbolcular için değil, kulüpler için de geçerlidir. Bir kulüp yapmış olduğu transferler ve kadrosuna kazandırmış olduğu yıldız isimlerle başarılı olamazken; diğer takım elindeki kısıtlı olanaklar ile bu tarz büyük takımlara kök söktürebilmektedir. Futbolun güzelliği de işte budur! 2016 yılı için dünyanın en değerli 20 futbol oyuncusunu sizler için derledik. Listemizi hazırlarken bizleri şaşırtan birçok isim oldu, peki sizlere sunmuş olduğumuz listemizdeki hangi isimler sizler içinde fazlasıyla sürpriz oldu? Sorumuzun cevabı ile bu konu hakkındaki düşünce ve görüşlerinizi de bizlerle paylaşırsanız, seviniriz…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.