Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2015’in En İyi İş Olanaklarına Sahip 10 Şirketi

Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre 2015 yılının en iyi iş imkanlarını sunan şirketleri açıklandı. İşte listemizde yer alan şirketler ve olanakları...
2015’in En İyi İş Olanaklarına Sahip 10 Şirketi
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Küçük yaşlardan itibaren “büyüyünce ne olacaksın?” sorusuyla başlar her şey. Zaman içinde bu soruya verdiğimiz cevap değişse de her zaman gönlümüzde bir kariyer planı bulunur. Çoğumuz sonuçta, ne yazık ki hayalini kurduğu sektöre uzak kalır. Peki, hiç düşündünüz mü yapmayı istediğiniz işi neye göre seçiyoruz? Çocukluk yıllarında beyazdır her şey. Önceliğiniz para ve kariyerden öte, sevdiğiniz işin cezbedici bir özelliğidir. Fakat zamanla hayatın gerçekleri ve toplumun isteği ağır basar.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; şimdilerde kişisel isteklerden çok, kariyer planları ve işin maddi boyutu belirleyici oluyor. Aslına bakılırsa bu durumda karamsar olmaya gerek yok. 20. yüzyıl bazı iş imkanlarını elimizden alırken, bazılarını oldukça popüler hale getirmiştir. Önemli olan burada, doğru planlamayı yaparak; tercihinize emin adımlarla ilerlemeniz. Tabi ki şirketler de kariyer planı yapan kişiler gibi çağın kendine sunduğu olanaklara ayak uyduruyor. Bugün sizlerle bunu başarabilen hatırı sayılır 10 dünya şirketine ve sunduğu imkanlara göz atacağız. Kim bilir belki de bu şirketlerin aradığı kişi sizsiniz.

İşte karşınızda 2015’in en iyi iş olanaklarına sahip şirketleri:

10 Costco Wholesale

Costco WholesaleListemizin ilk sırasındaki şirketin, 2015 yılının 2. en büyük perakende şirketi olarak gösterilen Costco Wholesale olduğunu görüyoruz. Çünkü Costco, çalışanlarına sunmuş olduğu imkanları, sürekliliği ve ekstra imtiyazları ile iş arayanlar için inanılmaz bir fırsat! Costco Wholesale’nin depolarında işe başlamış olsanız bile, ilerleyen zamanlarda şirketin genel merkezine terfi edebilme şansına sahip oluyorsunuz.

Costco çalışanları, şirketin tanıdığı özel sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Maaşlarına baktığımızdaysa, saatte 20 dolar kazanan çalışanların düzenli olarak zam aldıklarını görüyoruz. Hatta ekonomik durgunluk yaşanan süreçlerde bile maaşları artan çalışanlar, şükran günlerinde de tatil yapma fırsatına sahipler. Neticede, şirketin çalışanları işlerinden bir hayli memnun görünüyorlar. Ama karar vermeden önce aşağıdaki seçeneklerimizi de inceleyip, hangi şirketin ne gibi olanaklara sahip olduğunu öğrenelim.

9 Procter&Gamble

Procter&GambleListemizin 9. sırasında çok uluslu bir şirket olan ve P&G olarak da bilinen Procter&Gamble yer alıyor. Evcil hayvan yiyecekleri, temizlik malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri satan şirketin hem nitelik hem de nicelik yönünden parmakla gösterilen firmalar arasında olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte P&G, öğrenci olan çalışanlarının eğitim masraflarının %80’ini karşılıyor. Ayrıca, şirketin çeyreğinden fazla hissesi, P&G çalışanlarına ait olarak karşımıza çıkıyor! Sonuçta, bu büyük şirkette bir ömür boyu çalışabilir hatta belki şirketin hissedarlarından biri siz olabilirsiniz.

8 Twitter

TwitterHer yerde olduğu gibi burada da karşımıza çıkan Twitter! Popüler sosyal medya ağında işe başlayacaksanız, ilk başta San Francisco’da bulunan genel merkeze yönlendiriliyorsunuz. Burada, altında Twitter’in ünlü sembolüyle birlikte “Uçuş Okuluna Hoş Geldiniz” yazısı ile karşılanıyor ve eğlenceli oryantasyon dönemine başlıyorsunuz.

Twitter çalışanları, şirketin ücretsiz yiyecek ve içecek hizmetlerinden yararlanabiliyor, stres atabilmek için yoga gibi farklı aktiviteler yapabiliyorlar. Çalışanlar, şirketin merkezine yakın bir kafeteryada 2 ayda bir toplaşıyor ve “çay saati” adı altında eğlenceli toplantılar yapıyorlar. Twitter’in yönetim kurulu başkanı Dick Costolo eşliğinde yapılan toplantılarda fikir alışverişi yapılıyor ve hangi tweet ne kadar popüler oldu gibi konular konuşuluyor. Neticede, büyük patron ile samimi bir şekilde ve neşe içinde yapılan bu toplantılara katılmayı hangi çalışan istemez ki değil mi?

Twitter’in aktif olarak kullanıcı sayısı, sosyal ağdaki gücünü ispatlamaya yeterlidir. Böyle bir kuruluşun sunduğu imkanları da bilmekte fayda var diye düşünüyorum. E-ticaret de bunlardan biri. Peki, nasıl mı oluyor? Twitter E-Ticarette Nasıl Kullanılmalı isimli yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz.

7 L’Oreal

L'OrealKiehl, Maybelline, Urban Decay ve Clarisonic’i bünyesinde barındıran L’Oreal de çalışanlarına sağladığı olanaklar ile en popüler şirketler arasında gösteriliyor. Neticede, L’Oreal’in bünyesinde bulunanlar, birçok değişik marka ve farklı pozisyonlar için çalışma fırsatına da sahip oluyorlar. Özellikle gençler tarafından tercih edilen şirket, çalışanlarının görüşlerine çok önem veriyor. Örneğin; bir ruj ya da güneş kremi ile ilgili düşüncenizi şirket yöneticileri ile rahatlıkla paylaşabiliyor ve belki de bir sonraki L’Oreal ürününün yaratıcısı siz oluyorsunuz.

Şirketin sunduğu diğer olanaklar arasında ise esnek çalışma saatleri, evlat edinme desteği ve babalık izni gibi ayrıcalıklı imkanlar dikkat çekiyor. Bayanlar için belki de en önemli olanağı; L’Oreal ürünlerinde yapılacak özel çalışan indirimi! Evet, emin olun şirket bu özelliği ile iş arayan bayanlar için oldukça cazip görünüyor.

Kozmetik dünyanın en gözde sektörlerinden biridir. Özellikle bu alanda isim yapmış markaların ürünleri, pahalı fiyat etiketleriyle de dikkat çeker. Peki, L’Oreal gibi diğer dünyaca ünlü şirketlerin marka değeri sizce ne kadar olabilir. Dünyanın En Pahalı 10 Kozmetik Markası isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

6 Nestle

NestleDünyanın en büyük çikolata markalarından biri var sırada. Böyle bir iş yerinde çalışmak kulağa çok tatlı bir fikir gibi gelmiyor mu? Eminim bana katılıyorsunuzdur. Nitekim, şirketin sunduğu olanaklar da Nestle’nin ürünleri kadar ilgi çekici görünüyor. Bunların arasında, Nestle’nin işçilerine tanımış olduğu özel bir indirim programı da bulunuyor. Bu programın içerisinde; tatil, yolculuk, telefon faturaları, yiyecek hizmetleri, sinema biletleri, elektronik ürünler ve hatta otomobil alımlarında uygulanacak özel indirimler bulunuyor.

Gerçekten cezbedici değil mi? Bence de! Tüm bunlara ek olarak, Nestle üst mercilerinde çalıştırmak için şirketin dışından kimseyi işe almıyor. Çünkü Nestle, şirket bünyesinde çalışanların kendilerini geliştirerek yükselmelerini istiyor ve işçilerine tanıdığı bu imtiyazlarla teşvik edici yöntemler kullanıyor.

Bazen her şey yolunda gitmez. Büyük kuruluşlar da hata yapar. Nestle de bunlardan biri diyebiliriz. Yaptıkları hatayla gündeme gelen diğer kuruluşları, Dünyanın En Çok Nefret Edilen 10 Markası isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

5 IBM

IBMIBM’yi iş yeri olarak düşündüğünüzde aklınıza zor ve sıkıcı işler geliyor değil mi? Ancak durumun hiç de böyle olmadığını belirtmeliyiz. Çünkü, şirket çalışanları haftada bir kere yapılan toplantılarda neyin yolunda gittiği ve hangi projenin üzerinde daha çok durulması gerektiği gibi konular üzerinde konuşsalar da bu toplantılar oldukça eğlenceli anlara da tanıklık ediyor.

IBM çalışanlarına özel bir seyahat programı da sunuyor. Bu seyahatlerde, çalışanlar şirketin diğer merkezlerini ziyaret etme fırsatı yakalıyor. Tüm bunlara ek olarak şirket çalışanları, kredilerini kapatmak için IBM’nin çalışanlarına sunduğu özel bir indirim programından da faydalanabiliyorlar.

4 Goldman Sachs

Goldman SachsListemizin 4. sırasında olan şirketin Goldman Sachs olduğunu görüyoruz. Neticede kim yüksek ücretli bir maaş istemez ki değil mi? Harika olanakları ve yan ödemeleri olan şirkete yeni başlayan bir çalışan, öncelikle ayrıcalıklı ve eğlenceli bir eğitim görüyor. Bununla birlikte, Goldman Sachs çalışanlarının hepsinin birer işkolik haline dönüştüğü düşüncesi, bir bakıma doğru olabilir. Ancak şirket çalışanlarının, emeklerinin karşılığını tam olarak aldıklarından emin olabilirsiniz. Ayrıca bu şirket, çalışanlarına sunduğu esnek çalışma saatlerinin yanı sıra, kaliteli sağlık hizmetleri ve şirketin bünyesinde bulunan spor salonlarından ücretsiz yararlanma olanaklarını da tanıyor.

3 Riot Games

Riot GamesTüm dünyanın hayranı olduğu video oyunlarının yaratıcılarının nasıl şartlarda çalıştığını hiç merak etmiş miydiniz? Sorunuzun cevabı, listemizin 2. sırasında bulunan Riot Games isimli şirkette! Bu şirketin çalışanlarının yılda 21 gün izin yaptığını söylemekle, Riot Games ayrıcalıklarını sıralamaya başlayabiliriz. Mazeretiniz hastalıksa, şirket maaşınızdan işe gelmediğiniz günler için bir kesinti yapmıyor.

Dünyaca ünlü video oyunu League of Legends’ın yaratıcı olan Riot Games, ayrıca her yıl “We Riot” adı altında bir program sunuyor. Bu programla şirket tüm çalışanları ile Seoul’a uçuyor ve burada bir hafta sürecek etkinliklere katılıyorlar. İlaveten tüm çalışanlar, yıllık 300 dolar değerinde video oyununu ücretsiz olarak satın alma hakkına sahip oluyor. Yani Riot Games, çalışanlarının motivasyonuna gerçekten önem veren şirketler arasında ve görünen o ki bu yolda hayli başarılı ilerliyor!

Video oyunlara olan ilgi her geçen gün daha fazla artıyor. Peki, bu işte en iyi olan oyun şirketleri hangileri biliyor musunuz? Süper Zengin 10 Oyun Şirketi isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2 Microsoft

MicrosoftMicrosoft’ta çalışmaya başlayacak adaylar, daha ilk günlerinden bu işin ne kadar eğlenceli olduğunu anlarlar. Çünkü Microsoft’un sunduğu olanaklar arasında 11 farklı restoran, banka, perakende mağazaları, kuru temizleme dükkanı, Xbox oyun konsolları ve daha birçok ayrıcalıklı servis bulunuyor. Ayrıca birçok kafesi, espresso standı, eğitmenler eşliğinde hizmet veren tam donanımlı spor salonu, bir telefon aramasıyla ayağınıza kadar gelen doktor servisi ve 55 Wi-Fi noktası ile gerçekten göz dolduruyor.

Tüm özelliklerine ek olarak Microsoft’un çalışanlarını evlerinden alıp, bırakan özel servisleri de bulunuyor. Ayrıca şirketin çalışanları için Microsoft ürünlerinde özel indirimler uygulanıyor. Ne dersiniz, sizce de harika değil mi?

Dünyanın en fazla tanınan kuruluşları arasındadır Microsoft. Peki, başarılarıyla gündemde yer tutan şirket hakkında ne kadar detaylı bilgiye sahipsiniz? Microsoft’un Bilmediğiniz 15 Özelliği isimli yazımızdan şirket hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

1 Google

GoogleListemizin 1. sırasında yer alan bu şirketin aslında siz de birer çalışanısınız. Fakat biz şirketin gerçek anlamda çalışanlarına sunduğu ayrıcalıklara bir göz atalım. Sınırsız yiyecek ve içecek servisi olan şirket, bebeği olan çalışanlar için de mükemmel bir işveren. Nitekim şirket, doğum izni olarak çalışanlarına 20 hafta izin veriyor. Bu dönemde çalışanların maaşını eksiksiz yatırmaya devam ediyor! Bununla birlikte, çalışanların ücretsiz olarak faydalanabilecekleri havuz, kuaför, bilardo salonu, masaj hizmeti gibi ayrıcalıklı olanakları olan Microsoft, bir iş yerinden ziyade adeta 5 yıldızlı bir otel olarak karşımıza çıkıyor.

Çalışanlardan herhangi biri yasal bir sorun yaşadığı takdirde, Microsoft’un verdiği ücretsiz yasal danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Eğer tüm bu imtiyazlar size yeterli görünmediyse, şirketin kayak yolculukları, sinema günleri, piknikler; açık havada yapılacak voleybol, basketbol vs. turnuvaları gibi imkanlarının olduğunu da belirtelim. Neticede Google, çalışanlarının motivasyonunu en çok önemseyen şirket olarak karşımıza çıkıyor. Kim böyle cennet gibi bir şirkette çalışmak istemez ki?

Haklısınız, bu şirketlerin hepsi dünyada isim yapmış köklü kuruluşlar. Aklınızdan; “ben nasıl girebilirim ki böyle bir şirkete?” diye geçirmiş olabilirsiniz. Tabi ki kolay olduğunu söylemek gerçekten saçma olur. Ama bilinmesi gereken, düşünüldüğü kadar da imkansız olmadığı. Ben fikrinizi merak ediyorum. Size tercih sunulsa seçeceğiniz şirket hangisi olurdu?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.