
Ons altın, güçlenen dolar ve Hazine getirilerinin baskısıyla yatay hareket ederken gram da Ocak ayının sakin seyrini sürdürüyor. Dün en son 1813 dolarda işlem gören ons türü, bugünkü seansa yatay başlayıp TSİ 06.00’dan sonra 1810 dolarla seansın zayıf değerini test etti.
Buradan aldığı destekle toparlanmaya çalışan ons, 1815 doların üzerine çıkamadı. Yazım sırasında 1814 dolarda fiyatlanırken gerilemede gösterge ABD Hazine getirisinin dün 2 yılın yükseğine çıkması etkili oldu.
Gram altın ise dün en son 789 lirada işlem gördükten sonra 19 Ocak seansının açılışını 788 lira ile yaptı.
Yurt içi piyasaların açılmasıyla birlikte yükselen gram türü, 792 liraya kadar çıktı. Yılın başlangıcından bu yana fazla oynaklık sergilemeyen gram altın, haftalık yüzde 1,7 değerlenirken aylık yüzde 2,2 oranında arttı.
20 Aralık’ta 1062 lira ile rekor kıran gram, yıllık bazda ise yüzde 78’lik kayda değer getiri sağladı.
GCM uzmanları gram için 760 ve 788 lirayı günün önemli seviyeleri olarak gösterirken 760 seviyesi üzerinde pozitif görünümün devam edebileceğini belirtti. Bu düşünce ile 788 başta olmak üzere 793 ve 800 bariyerlerine doğru yükselişlerin izlenebileceğini ekledi.