Yat sahipleri, daha zengin ve daha seçkin bir konumda olduklarını dünyaya göstermek için yeni bir yol buldular. Diğer yat sahiplerinden farklı olarak lüks bir denizaltı ile güç gösterisi yapmaya başladılar. Uçsuz bucaksız masmavi okyanusta suyun üzerinde parti yapmayı sevenlere, su altında yapılacak eğlence biraz sıkıcı gelebilir. Ancak mega zenginler okyanusun derinliklerinde 20 bin fersahta eğlenceli anlar yaşamak için milyonlar ödüyorlar.
Birazdan göreceğiniz listedeki denizaltıların tümü, sadece eğlence amaçlı üretilmemiştir. Pek çok denizaltı, batık hazine bulmak veya deniz altında yeni canlı türleri keşfetmek, bilimsel araştırmalar Yapmak için tasarlanmıştır. Ne amaçla olursa olsun, su altı maceraları oldukça pahalı hobilerdir. Trenlere, uçaklara, hatta 200 milyon dolarlık yatlara sahip olan milyarderler, neden lüks bir denizaltı almasın?
Listede göreceğiniz yeni ve lüks denizaltılar, milyarderlerin en sevdiği oyuncaklarıdır. Denizaltılar, çoğu varlıklı insanların en özel ve en kibirli etiketleridir.
Bir an içinde olduğunuzu hayal edeceğiniz dünyanın en lüks 10 denizaltısı sizlerle:
10 Nautilus VAS Lüks Denizaltı
2.7 Milyon Dolar
Sekiz yolcu kapasiteli Nautilus VAS’ın değeri 2.7 milyon dolardır. Yaklaşık 1982 m derine inebilir ve 4 gün boyunca su altında kalma yeteneğine sahiptir. Derin denizde çok daha iyi görüntüler elde etmek için dalgıçların denizaltı içinden çıkmalarını sağlayan bir hava kilidi vardır. Ayrıca Nautilis VAS, tuvalet, merdiven, bir mini bar, dijital video ve müzik çalarla dekore edilmiştir.
9 Triton 3300/3
3 Milyon Dolar
Triton 3300/3, bir pilot ve iki yolcu kapasitelidir. Yaklaşık 1001 m derinliğe kadar inebilir. Uzunluğu yaklaşık 4 m ve genişliği 3.05 m olan lüks bir denizaltıdır. Şeffaf ve akrilik pencereleri sayesinde panoramik bir manzara izleyebilirsiniz. Suyun derinlikleri karanlık olduğundan denizaltı çevresini aydınlatmak için yapımında güçlü led farlar kullanmıştır.
3 milyon dolarlık deniz aracının pilotu, suyun derinlerine inmeden önce 4 haftalık bir eğitimden geçiyor. Bu oldukça pahalı denizaltını çalıştırmak, kullanmak ve tekrar yerine getirmek için pek çok kez çalışma yapmaları gerekiyor. Derin sulardaki dev mürekkep balığıyla ilk defa, bu su altı aracı karşılaşmıştır.
8 Marion Hyper-Sub
3.5 Milyon Dolar
Bu harika denizaltı aynı zamanda güçlü bir bot özelliğine de sahip. 440 beygir dizel motoru sayesinde 805 kilometreyi saatte yaklaşık 65 km hızla alıyor. Suda otomatik- elektrikli hidrolik dalış sistemini kullanarak 76.2 m derinliğe kadar dalabiliyor. 5 kişilik 9.5 m büyüklüğündeki Hyper-Sub denizaltı, deri koltukları ve ahşap iç döşemesiyle eğlenceli anları, en iyi konforla sunuyor.
Hyper-Sub’ın mucidi Reynolds Marion, bu denizaltı ile ilgili hem askeri, hem de deniz altı araştırmalarında kullanılan prototip bir deniz botu olduğunu söylüyor.
7 Nomad 1000
6.5 Milyon Dolar
Nomad 1000, dizel motorları sayesinde yüzeyinde bir dakika kalabilen otonom bir denizaltıdır. Bir dakika sonra denizin derinliklerine inerek gözden kaybolur. Tekrar şarj edilebilir aküler ve yüksek basınçlı hava tankları içeriyor. Nomad 1000 ile 1610 km.ye kadar inebilir ve su altında inanılmaz bir 10 gün geçirebilirsiniz. Yolculara panoramik manzara sunan 5 ayaklı akrilik görüntü kapısı içermekte. Herhangi bir ayrıntıyı kaçırmanızı önleyen her biri 1000 vatlık 16 adet kuvarz – halojen denizaltı ışığına sahiptir. Bir tuvalet, duş, kocaman bir yatak ve bir gemi mutfağı ile donatılmıştır. 30 yolcu kapasiteli denizaltı 305 m derine inebilir.
6 Proteus
8 Milyon Dolar
Proteus, eski Fransız Donanma komandosu Herve Jaubert tarafından tasarlandı ve geliştirildi. Herve Jaubert şu an Dubai merkezli lüks denizaltı şirketi Exomos’un CEO’sudur. Jaubert, Proteus’u bir su altı otobüsü olarak tanımlıyor. Elbette, o lüks bir yat. Bu 19.81 m uzunluğundaki denizaltı 14 yolcuya dalış keyfi sunuyor.
5 Deepsea Challenger
8 Milyon Dolar
James Cameron, gişe rekorları kıran en iyi iki Hollywood filminin ardından okyanusu fethetmeye karar verdi. Titanik ve Avatar gibi Hollywood tarihinin en maliyetli filmlerinden oluşan pahalı zevkleri ile Cameron, 7.3 m Deepsea Challenger’ı 2012’de 8 milyon dolara satın aldı. Hedefi okyanusun en derin kısmı Mariana Trench’e ulaşmaktı. Cameron bu denizaltı ile 2 saat 37 dakikada istediği derinliğe indi ve bunu başaran 2. kişi oldu. Ayrıca bilimsel keşif ve denizaltında birkaç saat geçirmek için bu denizaltını donattı. Cameron bu deneyimini yüksek çözünürlüklü 3D film ile belgeledi.
4 Yellow Submarine
12 Milyon Dolar
12 milyon dolarlık bu orijinal sarı denizaltı, Microsoft kurucularından Paul Allen’a aittir. Bu 12.2 metrelik denizaltı, 1 haftadan fazla su altında kalabilir. Allen, okyanus derinliklerini keşfetme sevdasından dolayı bu sarı denizaltını satın almış ve birden fazla batık gemi görmüştür. Ayrıca Allen’ın, Octopus isimli 200 milyon dolarlık bir yatı da var. 2 helikopter, 7 tekne, 60 mürettebatı olan yatın 1 haftalık bakım masrafı ise 384 bin dolardır.
3 Seattle 1000
25 Milyon Dolar
36 m uzunluğunda 3 katlı Seattle 1000, 20 gün boyunca su altında kalabiliyor. 3.000 deniz mili seyir aralığı ile Trans-Atlantik geçişleri için son derce etkilidir. Ayrıca bu denizaltı 9 m uzunluğunda gözlem paneli olan ikiz güvertesiyle dikkat çekiyor. 5 lüks kamara, 5 banyo, 2 spor salonu ve bir mutfak ile Seattle 1000, dünyanın en lüks denizaltılarından biridir.
2 Phoenix 1000
80 Milyon Dolar
Phoenix 1000, 10 yatak odası, spor salonları, şarap mahzenleri, jakuziler ve daha pek çok lüks donanıma sahiptir. 305 m dalış yeteneğine sahip bu denizaltı, 305 m daha dalabilen ek bir mini denizaltı içeriyor. Bu mini denizaltı ile okyanusu terk etmeden yüzeye yolcular taşınabiliyor. Phoenix 1000, yaklaşık 65 metre uzunluğunda ve içi 1524 m2 genişliğindedir. Bu özelliklerinden dolayı, dünyanın en geniş fonksiyonel lüks denizaltıdır.
1 Migaloo
2.3 Milyar Dolar
Tam 2.3 milyar dolar değerindeki Migaloo, dünyanın en pahalı aracı ve yine dünyanın en pahalı denizaltıdır. Denizaltı ya da yat da diyebileceğiniz Migaloo, ayrıca yüzen bir şehirdir. 114.3 m uzunluğundadır. Bembeyaz olmasından dolayı albino balık olarak adlandırılır. 3 metrelik kapalı yüzme havuzu ve dalma yüzeyi üzerinde güverte içine iniş sağlayan helikopter pisti vardır.
Migaloo’yu yüzen bir şehir yapan özelliklerden sadece birkaçı sinema salonu, kütüphane, spor salonu, oyun odası, çamaşırhane odaları, özel salonlar, 2 katlı özel suit, sekiz VIP-suit, ve katlar arası geçiş sağlayan asansörlerdir.