
Haftanın ilk gününde 1787 dolara kadar yükselerek 3 günün zirvesini kaydeden ons altın, bugün hafif artıda işlem görüyor. 6 Aralık seansını 1779 dolarda tamamlayan değerli maden, haftanın ikinci güne yatay başlayıp Asya seansının sonuna kadar dalgalı performans sergiledi.
1776 dolardan destek alan sarı metal, Avrupa seansına doğru yönünü yukarı çevirdi.
TSİ 10.57’de yüzde 0,23 artıda dururken gün içi hareket aralığı 1776 – 1783 dolar oldu.
Altın için duyarlılık faktörleri, Omicron, FED ve dolar etrafında yoğunlaşmaya devam ediyor. Omicron varyantına yönelik risklerin azalması altın fiyatlarını olumsuz etkilerken daha güçlü ABD tahvil getirileri de baskıyı artırıyor.
Riskli havanın hızlanması ve Hazine getirilerinin yükselmesiyle aşağı yönlü seyrini sürdüren altında kayıplar, ABD doları genel olarak gevşediği için sınırlı görünüyor.
Avustralya Merkez Bankası‘nın sabırlı politika duruşu iyimserliğe katkıda bulunurken bugün altın fiyatının risk eğilimleri ve getirilerle dolar etrafındaki duyarlılıkla yönlendirilmesi bekleniyor.
Haftanın beklenen en önemli verisi ise Cuma günü açıklanacak ABD enflasyonu. Ayılar, ABD tüketici fiyat endeksinin muhtemelen daha erken bir daralma için tahminleri artıracağını düşünüyor.