Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Altın Fed Etkisinden Çıkamadı, Düşüş Devam Ediyor

Altın fiyatları FED toplantısından çıkan şahin duruşun ardından toparlanamıyor. Hem ons hem gram bazında geriliyor. İşte detaylar;
Altın Fed Etkisinden Çıkamadı, Düşüş Devam Ediyor
Yorum

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) 2022 yılının ilk toplantısında sert bir duruş sergilemesi altın fiyatlarını aşağı çekti. FED, enflasyona karşı para politikası duruşunu sertleştirdi. Politika faizini 0 – 0,25 bandında sabit tutmasına karşın karar metninde şahin duruşunu güçlendirdi.

FED faiz artışlarının yakında başlayacağını ifade ederken, bilançonun küçültülmesine yönelik operasyonun da sıkılaşmanın ardından geleceğini belirtti. Aynı zamanda açıklanan karar metninin ardından 2022 yılında üç değil beş faiz artırımı yapılacağı beklentileri güçlendi.

Altın fiyatlarında ise FED’in şahin söylemlerinin ardından oluşan baskı güçlenmeye devam ediyor. Ons fiyatı Kasım ayının sonundan bu yana en kötü haftalık performansını kaydediyor. Gram ise 800 lira bandından gerileyerek 785 lirada tutunmaya çalışıyor.

Gram altın fiyatı TSİ 11:47 sularında %0,37 oranında ekside 785,16 liradan el değiştiriyor.
Gram Altın Fiyatı %0,37 Düşüş
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Gram altın bu haftanın en yükseğini 806,31 lira ile kaydetti. 25 – 26 Ocak tarihlerinde gerçekleşen FED toplantısının ardından kararların açıklanmasıyla birlikte hızla gerilemeye başladı. Düşüş eğilimi bu sabahın erken işlemlerinde 783,63 liraya kadar devam etti. Ardından 785 lirada tutunmaya çalıştı.

Altın gram bazında haftalık %1’den fazla değer kaybederken, aylık %7,05 değer kazandı. Yıllık kazancı ise %80,80 düzeyinde bulunuyor. Fiyatlarda düşüşün sürmesi durumunda destek noktası 780 liranın altına işaret ediyor.

Ons bazında ise 1800 liranın altına gerileyen fiyatlar, bugün TSİ 11:40 sularında 1791,96 dolara kadar indi. Daha sonra %0,12 oranında ekside 1793,12 dolarda seyretmeye başladı. Ons altın haftalık bazda %2,15 oranında değer kaybı yaşarken, aylık %0,65 ve yıllık %2,67 düşüş göstermiş durumda bulunuyor.

FED Başkanı Jerome Powell para politikası toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, faiz artırımının yapılıp yapılmayacağı konusunu Mart ayına bıraktığını söyledi. Yine de Mart ayında bir artırma yapılabileceğini söyleyen Powell, riskleri izlediklerini ifade etmişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%