Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılında Kazançlarıyla Servetlerini Katlayan En Zengin Ünlüler

Mevcut servetlerini 2016 yılında elde ettikleri kazançlarla katbekat artıran 11 ünlü isimle yeniden tanışmaya hazır olun!
2016 Yılında Kazançlarıyla Servetlerini Katlayan En Zengin Ünlüler
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Ülke ve dünya genelinde oldukça geniş kitlelerin hayranlığını kazanan ünlü isimler, yaşamış olduğumuz gezegenin en çok kazanç sağlayan bireyleri arasında yer alıyorlar. Genellikle ünlülerin kötü sonlanan iş girişimleri ile karşılaşmış olsak da içlerinden bazıları, bulundukları sektörün dışında kalkışmış oldukları işlerde de fazlasıyla başarılı olup, servetlerini katlamayı başardılar.

Oyuncuların, şarkıcıların, komedyenlerin, sporcuların yanı sıra, televizyon ve radyoda kariyer hedefleyen birçok isim de fazlasıyla iyi kazançlar sağlıyor. Bu tarz ünlüler de doğal olarak kazandıklarını, imrenerek izlediğimiz lüks ve gösterişli hayatları için harcıyorlar. Elbette ki, her alanda olduğu gibi ünlüler arasında da bazı isimler, meslektaşlarına oranla daha fazla tanınarak ve yaptıkları işlerde çok daha büyük başarılar elde ederek ölçülmesi zor zenginliklere ulaşabiliyorlar.

İşte, bizler de bu yılın bitimine doğru servetleriyle ağzımızı açık bırakan ünlülerin 2016 yılında en çok kazanç sağlayanlarından oluşan bir liste hazırladık. Dünya çapında tanınan isimlerden oluşan listemize girmeyi kıl payı kaçıran Paul McCartney, Justin Bieber, Calvin Harris ve Novak Djokovic gibi isimler de servetleriyle dudak uçuklatıyorlar. Ancak listemizin ilk sırasında yer alan ve sadece bu yıl 170 milyon dolarlık kazanç sağlayan ismin yanında, biraz da olsa sönük kalabilirler.

İşte 2016 yılının en çok kazanç sağlayan ünlüleri:

11 David Copperfield

64 Milyon Dolar

David CopperfieldListemize, Türkiye’de de gösteri yapmış bir illüzyonist ile başlıyoruz. Houdini’den sonra dünyanın en çok tanınan illüzyonisti olan David Copperfield, sadece 2016 yılında 64 milyon dolarlık bir kazanç elde etmeyi başardı. Özel bir adaya sahip olan ünlüler arasında da yer alan Copperfield’ı seyirciler, son yılların en başarılı sihirbazı olarak kabul görüyorlar. Özellikle de Las Vegas’ta yapmış olduğu canlı şovlarla oldukça kazançlı bir yıl geçiren David Copperfield, televizyonda yayınlanan gösterileriyle de tamı tamına 21 Emmy Ödülü’nün sahibi olmuştu. Ayrıca 11 kez Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmeyi de başaran bu ünlü ismin 900 milyon dolarlık bir servete sahip olması da sizleri şaşırtmasa gerek.

10 Dwayne Johnson

64.5 Milyon Dolar

Dwayne JohnsonDwayne Johnson namı değer The Rock, 2016 yılında 64.5 milyon dolarlık inanılmaz bir kazanca imza attı. Güreşçilikten oyunculuğa geçiş yaptıktan sonra büyük miktarlarda kazanç sağlayan Dwayne Johnson, tam bir gişe canavarı. Tüm zamanların en zengin Amerikan Güreşçileri arasında da ilk sırada yer alan Johnson, hemen hemen rol aldığı bütün filmlerde büyük başarılarılar elde etti. Özellikle de Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) serisinde harikalar yaratan bu ünlü isim, bu yıl Moana isimli animasyon filminin yanı sıra Kevin Hart ile birlikte Merkezi İstihbarat (Central Intelligence) filminde de etkileyici bir performans sergiledi. Ayrıca 2017 yılının en heyecan verici filmleri arasında ilk sıralarda yer alan Sahil Güvenlik (Baywatch) yapımının da başrolünde oynayacak olan Johnson, adeta durdurulamıyor.

9 Roger Federer

68 Milyon Dolar

Roger FedererSinema ve gösteri dünyasını bir kenara bırakıp, listemize ünlü bir tenisçiyle devam ediyoruz. 17 Grand Slam şampiyonluğunun yanı sıra, 7 kez de Wimbledon turnuvasını kazanan Roger Federer’in listemizde yer alması sizleri şaşırtmasa gerek. Emekliliğine fazlasıyla yaklaşmış olsa da halen daha kortlarda harikalar yaratmaya devam eden Federer’in sadece bu yılki kazancı, 68 milyon dolardır. Turnuvalardan 7.8 milyon dolarlık kazanç sağlayan Roger Federer; Nike, Rolex, Mercedes-Benz gibi ünlü markalarla olan sponsorluk anlaşmasından da toplamda 60 milyon dolar kazanmayı başardı. 18 yıllık kariyeri boyunca sadece turnuvalardan 98 milyon dolar kazanan Federer’in serveti, tam olarak 350 milyon dolardır.

2016 VERİLERİNE GÖRE DÜNYANIN EN ÇOK KAZANAN TENİSÇİLERİ İÇİN TIKLAYIN.

8 Rihanna

75 Milyon Dolar

Rihannaİlk olarak 2005 yılında müzik sahneleriyle tanışan Rihanna, şimdilerde müzik dünyasının en çok kazanan kadın şarkıcıları arasında yer alıyor. 2016 yılında 75 milyon dolar kazanç sağlayan Rihanna, henüz 28 yaşında olmasına rağmen, adını unutulmaz sanatçılar arasına yazdırmayı başardı. Bu yıl Anti adını verdiği albümüyle de milyon dolarlar kazanmaya devam eden başarılı şarkıcı, Samsung, Dior ve Puma ile kazançlı girişimlere de imza atarak servetine servet katıyor.  

7 Madonna

76.5 Milyon Dolar

MadonnaYaşayan efsanelerden biri olan Madonna, bu yıl 58 yaşına bastı. 80’li yılların başlarından bu yana müzik sektörünün içerisinde olan Madonna, 2016 yılında 76.5 milyon dolarlık kazanç sağladı. Rebel Heart isimli dünya turnesinden 170 milyon dolar kazanan bu ünlü isim, ayrıca parfüm ve giyim markalarıyla da servetini katlamayı başardı. “Pop’un Kraliçesi” olarak anılan Madonna’nın serveti toplamda 560 milyon dolardan oluşuyor.

6 LeBron James

77 Milyon Dolar

LeBron JamesPop’un Kraliçesi’nden sonra listemize, basketbolun “Kralı” ile devam ediyoruz. 2016 yılının en çok kazanç sağlayan NBA beşlisi arasında 77 milyon dolarla ilk sırada yer alan LeBron James, bu yıl Cleveland Cavaliers takımıyla yaşamış olduğu şampiyonluk sayesinde servetini daha da arttırmayı başardı. 23.2 milyon dolarlık maaşını, 54 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmalarıyla birleştiren LeBron James, bu yılın en çok kazanan basketbolcusu oldu.

5 Adele

80.5 Milyon Dolar

AdeleListemizin altıncı sırasında yer alan İngiliz şarkıcı Adele, bu yıl 80.5 milyon dolarlık kazanç elde etti. Bugüne kadarki en zengin şarkıcılardan bir tanesi olan Adele, sayısız konsere ve birbirinden başarılı albümlere imza atarak milyon dolarları servetine eklemeyi başardı. Günümüzün en iyi seslerinden biri olan İngiliz şarkıcı, 10 yıldır sektörde harikalar yaratmaya devam ediyor.

2016 YILININ EN ÇOK SATAN ALBÜMLERİ İÇİN TIKLAYIN.

4 Lionel Messi

81.5 Milyon Dolar

Lionel MessiArjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, 2016 verilerine göre dünyanın en değerli futbolcuları listesinde ilk sırada yer aldı. Atmış olduğu goller ve yapmış olduğu asistlerin yanı sıra, etkileyici futbol anlayışıyla da “Uzaylı” lakabını alan Messi, bu yıl 81.5 milyon dolarlık kazancın sahibi oldu. Maestroluğunu yapmış olduğu İspanyol FC Barcelona kulübünden 53.4 milyon dolar maaş alan Messi, FIFA Ballon d’Or Yılın Futbolcusu ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıca çeşitli sponsorluk anlaşmalarından da 28 milyon dolarlık gelir elde eden bu yıldız futbolcu, adını efsaneler arasına yazdırmayı çoktan başardı.

3 Kevin Hart

87.5 Milyon Dolar

Kevin HartGünümüzün en büyük komedyenlerinden biri olan Kevin Hart, gösterilerini stadyum ve arenalara taşıyarak komedi dünyasını farklı bir boyuta taşıdı. Sadece bu nedenle bile büyük bir servet oluşturmayı başaran Hart, bu yıl 87.5 milyon dolarlık kazanç sağladı. 100’ü aşkın gösteri yapan Kevin Hart, ayrıca Merkezi İstihbarat, Kevin Hart: What Now? ve Zor Biraderler 2 (Ride Along 2) gibi yapımların da başrolünde oynayarak servetini katlamayı başardı.

2 Cristiano Ronaldo

88 Milyon Dolar

Cristiano RonaldoBaşka bir yaşayan futbol efsanesi ile yolumuza devam ediyoruz. 2016 yılında 88 milyon dolarlık kazanç elde eden Cristiano Ronaldo, hem İspanyol Real Madrid kulübünün hem de  Portekiz Milli Takımı’nın en önemli yıldızıdır. 50 milyon dolarlık yıllık maaşının yanı sıra, Sacoor Brothers, Monster, Nike ve Tag Heuer gibi markalarla yapmış olduğu sponsorluk anlaşmalarından da 38 milyon dolarlık kazanç elde etti. 2015 yılında 500. golüne imza atan Ronaldo, gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasına adını altın harflerle yazdırıyor.

2016 YILININ EN ÇOK KAZANAN SPORCULARI İÇİN TIKLAYIN.

1 Taylor Swift

170 Milyon Dolar

Taylor SwiftSıra geldi, 2016 yılının en çok kazanan ünlü ismine. 170 milyon dolar gibi rekor bir kazanca imza atan Taylor Swift, 2004 yılından bu yana içerisinde bulunduğu müzik sektörünün hükümdarlığını eline aldı. Henüz 26 yaşında olmasına rağmen pop müzik dünyasının en başarılı isimlerinden biri haline gelen Swift, efsanevi müzik grubu Rolling Stones’un rekorunu kırarak, Kuzey Amerika turnesinden en çok kazanç sağlayan şarkıcı olmayı da başardı. Turneden 200 milyon dolar elde eden Swift, akıl almaz kazancı ve servetiyle bizleri şaşkına uğratıyor.

Başarmış oldukları işlerin yanı sıra, kazançlarıyla da başımızı döndüren bu ünlü isimler, her geçen yıl servetlerini daha da fazla büyütmeye devam ediyorlar. Gösteri dünyasında kısa sürede efsaneler arasına adını yazdıran ve büyük bir kitle tarafından takip edilen ünlü isimler, kazançlı girişimlerde bulunarak halihazırda uçuk rakamlardan oluşan servetlerini ulaşılması zor miktarlara çıkarıyorlar. Peki, 2016 yılının en çok kazanan ünlülerinden sizlerin de beğenerek takip ettiğiniz isimler hangileri?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.