Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Verilerine Göre Servetleriyle Dünyanın En Zengin 8 Aktörü

Filmlerde büründükleri rolleri hakkıyla canlandıran aktörlerin 2016 verilerine göre sahip oldukları servetleri öğrenmeye hazır mısınız?
2016 Verilerine Göre Servetleriyle Dünyanın En Zengin 8 Aktörü
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Filmlerde, sinemalarda, dizilerde ve tiyatrolarda oyunculuk yapmak elbette ki herkesin harcı değil. Birçoğumuz çocukluktan beri ekranlarda gördüğümüz ünlü isimler gibi olabilmeyi, onlar gibi rolden role girip istediğimiz kahramanlara bürünmeyi istemişizdir. Hatta bu hayal yaş ilerledikçe ve ünlü isimlerin kazançlarını, şaşalı hayatlarını gördükçe artarak çoğalmaya devam etmiştir. Eğer içinizde oyunculuk hayaliyle yanıp tutuşanlar varsa, zaten bu yolun fazlasıyla meşakkatli olduğunu ve yükselip yıldızlaşabileceğiniz gibi seyircilerin gözünden düşerek sıfıra inebileceklerini de iyi biliyorlardır.

Daha önce geçtiğimiz senenin en çok kazanan aktrislerinin bulunduğu listeyi sizlerle paylaşmıştık. Eğer listemize dikkatlice bir göz atarsanız, bu yıldız ve yüksek kazançlı aktrislerin birçoğunun işe çocuk denecek yaşta başladıklarını ve bazılarının ise halihazırda oyuncularla ya da sinemayla ilgilenen ailelerden geldiklerini görebilirsiniz. Elbette ki bu işte şans oldukça önemli, ancak şans kadar önemli olan başka bir şey daha var. Fedakarlık… Hayatınızın büyük bir kısmından fedakarlık edip, setten sete koşturup, uykusuz kalarak seyircilere en iyi performansı sunmalısınız. Eğer bunu başaramazsanız, iflas eden yabancı ünlüler arasında yer alan bir zamanların en popüler isimleri gibi dönüşü olmayan bir düşüş yaşayabilirsiniz.

Fakat hayatınızı bu işe adarsanız ve tamamıyla kendiniz olmaktan vazgeçerseniz, dünyanın en zenginleri listesine bile girebilirsiniz. Demin de söylediğimiz gibi bu meslekte şans da oldukça önemli yer tutuyor. Oyunculukları tartışılır olsa da şanslarının ve yapmış oldukları fedakarlıkların sayesinde Hollywood’un en zengin aktörleri haline gelmiş isimlerin bulunduğu listeyi sizler için derledik. Şimdi dilerseniz, bu isimlerin kimler olduklarına ve dudak uçuklatan servetlerine birlikte göz atalım. Sonrasında ne kadar başarılı olduklarına da sizler karar verin.

İşte karşınızda 2016 verilerine göre dünyanın en zengin aktörleri:

8 Tom Hanks

350 Milyon Dolar

Tom HanksKuşkusuz ki her rolün hakkını vermeye çalışan Tom Hanks, bu başarısının karşılığını fazlasıyla alıyor gibi görünüyor. Tamı tamına 350 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin aktörleri arasında yer alan Hanks, yaş sınırlandırılması getirilmesine rağmen gişede rekor kıran filmler arasında yer alan Er Ryan’ı Kurtarmak, Yeşil Yol, Da Vinci’nin Şifresi ve elbette ki efsanevi Forrest Gump yapımlarında bizleri kendisine hayran bırakmayı başarmıştı. Genel anlamda başarılı işlere imza atan bu ünlü isim, rol almış olduğu gişe rekortmeni filmlerdeki müthiş performanslarıyla ne kadar sıkı çalıştığını ve ne kadar usta bir oyuncu olduğunu bizlere defalarca kanıtlamış oldu.

7 Clint Eastwood

375 Milyon Dolar

Clint EastwoodSinema tarihinde usta aktör Clint Eastwood kadar popüler olan çok az oyuncu vardır. Hollywood’da bir efsane olarak söz edilen Eastwood, yıllarını vermiş olduğu sinema sektöründen bugüne kadar kendisine 375 milyon dolarlık bir servet hazırlamış. 1930 doğumlu olan Eastwood, farklı ve tuhaf işlerle uğraşarak bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış. 1959 yılında televizyonlarda gösterilmeye başlayan Dolu Dizgin, orijinal adıyla Rawhide filmiyle yıldızı parlayan Clint Eastwood, vahşi batı filmlerinin vazgeçilmez aktörlerinden bir tanesiydi. Oyunculuğun dışında yönetmenlik koltuğuna da oturan usta isim, son olarak Oscar Ödüllü bir film olan Keskin Nişancı (American Sniper) yapımını yönetmişti.

6 Jack Nicholson

390 Milyon Dolar

Jack NicholsonCinnet, Guguk Kuşu, Köstebek, Batman, Şimdi ya da Asla gibi filmlerin akıllara kazınmasını sağlayan bir aktör olan Jack Nicholson da aynı Eastwood gibi yıllarını sinemaya adamış bir oyuncu. Rol aldığı filmlerin birçoğu ile ödülden ödüle koşmayı başaran ve sinema tarihinin en başarılı aktörlerinden biri olan Nicholson, bu kez 390 milyon dolarlık servetiyle karşımıza geliyor. Oldukça etkileyici ve zor bir çocukluk geçiren Nicholson şimdilerde dünyanın en zengin isimlerinden bir tanesi.

5 Amitabh Bachchan

400 Milyon Dolar

Amitabh BachchanElbette ki bütün zengin ve başarılı oyuncular Hollywood’dan çıkacak diye bir kaide yok. Listemizin beşinci sırasında yer alan ünlümüz, Bollywood’un en popüler isimlerinden biri olan Amitabh Bachchan. “Big B” lakabıyla anılan 73 yaşındaki Hintli sanatçı, sadece aktörlükle sınırlı kalmayıp birçok Bollywood filminin yapımcılığını ve sunuculuğunu da üstlenmiş. 1969 yılından beri sektörün içerisinde olan Hint sinemasının etkili ismi Bachchan’ın serveti tamı tamına 400 milyon dolar.

4 Johnny Depp

400 Milyon Dolar

Johnny DeppSon zamanlarda çalkantılı yaşamıyla gündemden düşmeyen Johnny Depp, tabiri caizse Hollywood’un bin bir suratlı oyuncularından bir tanesi. Rol aldığı filmlerdeki karakterlere kolayca adapte olan ve birbirinden farklı kahramanlara hayat veren Depp, sektörün en popüler ve en başarılı aktörlerinden bir tanesi. 15 yaşında şarkıcı olma umuduyla okulu bırakıp meşhur olma yolunda ilerleyen Depp, daha sonra eşinin sayesinde dönemin popüler isimlerinden biri olan Nicolas Cage ile tanışarak 84 yapımı Elm Sokağı Kabusu filminde yer aldı. Kendisini fazlasıyla geliştirmeyi başaran Johnny Depp, milyar dolarlık gişe hasılatlarıyla zirvede yer alan Hollywood filmleri arasında bulunan Karayip Korsanları serisi ve Alice Harikalar Diyarında gibi yapımlarda da başrolde oynadı.

ŞİMDİYE KADAR ÇEKİLMİŞ EN PAHALI JOHNNY DEPP FİLMLERİ İÇİN TIKLAYIN.

3 Tom Cruise

480 Milyon Dolar

Tom CruiseTamı tamına 480 milyon dolar… Bu rakam bir aktör için oldukça yüksek bir kazanç olarak görülse de başarılı oyunculardan biri olan ve gençliğini sinema dünyasına feda eden Tom Cruise bu serveti sonuna kadar hak ediyor. Sinema dünyasının yıllık kazancı en yüksek starları arasında bulunan Cruise, sadece 2006 yılında kazanmış olduğu 67 milyon dolar ile Forbes dergisinde dünyanın en güçlü ünlüsü olarak seçilmeyi başarmıştı.

2 Shahrukh Khan

600 Milyon Dolar

Shahrukh KhanÇocukluğundan beri başarılı biri olacağı düşünülen Shahrukh Khan, şöhretiyle birlikte kazancını da hızlı bir şekilde arttırarak 600 milyon dolarlık servete sahip olmayı başardı. İnanılmaz derecede başarılı bir öğrenci olan Khan, en az 72 Bollywood filminde rol aldı ve halen daha kaliteli yapımlarda boy göstermeye devam ediyor. Hint sinemasının en popüler isimi haline gelen Khan, sadece sinema tarafından değil; UNESCO ve Fransız hükümeti tarafından da ödüllendirilmiştir. Oyuncu, yapımcı, sunucu, iş adamı ve fazlasıyla yardım sever bir ünlü olan Shahrukh Khan; dünya çapında en çok sevilen aktörlerden bir tanesi.

1 Jerry Seinfeld

820 Milyon Dolar

Jerry SeinfeldYaklaşık 1 milyar dolarlık servete sahip olan Jerry Seinfeld, olağanüstü zekasını yıllar içerisinde farklı dizilerde ve filmlerde kullanarak inanılmaz bir başarıya imza attı. 1954 doğumlu Seinfeld, New York’ta çeşitli kulüplerde komedyenlik yapıyordu. Zaman içerisinde televizyon tarihine damga vuracak bir proje yarattı ve Seinfeld dizisiyle ulaşılmaz bir üne kavuştu. 89 yılında gösterilmeye başlayan  komedi dizisi Seinfeld’i yaratarak başrolünde oynayan Jerry, bölüm başına astronomik rakamlarda para alan yabancı dizi oyuncuları listesinde de ilk beş içerisinde yer alıyor.

Dünyanın en zengin ve en ünlü isimleri genellikle Hollywood’dan çıkmış olsa da son yıllarda inanılmaz yapımlara imza atan Hint sineması Bollywood da Amerikan sinemasıyla yarışabileceğini kanıtlıyor. Çoğu zaman sosyal konulara değinen ve içerisinde birçok dersi barındıran Bollywood yapımlarında rol alan isimler de dünya çapında büyük bir üne ve servete kavuşmayı başardılar. Peki, listemizde yer alan isimlerden en çok hangileri sizleri de kazanmış oldukları servetleriyle şaşırtmayı başardı?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.