Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Filmleriyle Güncellenen Tüm Zamanların En Çok Gişe Yapan 20 Filmi

Kısa sürede elde ettikleri başarılarla tüm zamanların en çok gişe yapan filmleri arasına girmeyi başaran 2016 yapımı filmleri öğrenmeye hazırlanın.
2016 Filmleriyle Güncellenen Tüm Zamanların En Çok Gişe Yapan 20 Filmi
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Film izlemek, özellikle de kış aylarının vazgeçilmez aktivitesidir. İster dışarıda lapa lapa kar yağarken, ister sıcacık evinizde elinizin altında atıştırmalıklarınızla, ister güzel görüntü kalitesi ve filmi her şeyiyle yaşamanızı sağlayan bir sinemada… Film izlemek dünyanın en güzel oyalanma yollarından bir tanesidir. Muhteşem kurgular, eşsiz görsel efektler, kusursuza yakın oyunculuklar ile bizleri kendisine hapsedip, aklımızda bulunan düşüncelerden kurtulmamızı ve rahatlamamızı sağlarlar.

Yıllar geçtikçe film sektörü de oldukça ilerleme kaydediyor. Her yıl kullanılan yeni bir teknoloji; küçücük bir havuzu okyanusa, minderleri devasa ejderhalara ve yeşil ekranları evrenin muhteşem gezegenlerine dönüştürüyor. Bu yıl da sanırım yediden yetmişe herkesin favorisi Star Wars: Güç Uyanıyor filmi oldu. Hayranı olmayanların bile vizyona girdiği günden itibaren kapısında kuyruklar oluşturduğu bu efsane seri, bir aydan daha kısa sürede Kuzey Amerika tarihindeki en yüksek gişe hasılatını yaptı. Star Wars’ın bu son filmi dünya çapındaki sıralamada yukarılara tırmansa da birinci sıradaki 2009 yapımını koltuğundan indirebilmiş değil.

Gişe rekorları kıran serilerin devam filmlerinde seyirci sayısını arttırması olağan bir durumdur. Ocak 2016 yılı itibariyle tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı elde eden filmleri, 2015 yılınınkinden farklı bir sıralamaya sahiptir. 2015 yılı sinema sektörü için oldukça büyük bir yıl oldu, ancak 2016 yılı da oldukça iyi bir başlangıç yapmıştır.

Huzurlarınızda 2016 yapımlarının da dahil olduğu tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden 20 filmi:

20 Jurassic Park

1.03 Milyar Dolar

Jurassic ParkTüm zamanların en yüksek gişeye sahip filmleri listesine, kendinden sonraki filmler için de ilham kaynağı olan Jurassic Park ile başlıyoruz. 1993 yılında yayınlanan Jurassic Park, bugüne kadar dünya üzerinde yaşamış en büyük canlılardan olan dinozorların insanlar ile yaşadıkları bir dünyayı bizlere göstermiştir. Serinin hayranları büyük bir merakla devam filmlerinin ne zaman geleceğini merak ederken, 2015 yılında serinin yeni bir filmi piyasaya sürüldü ve başlangıçtaki filminden daha fazla getiri sağladı.

19 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde

1.04 Milyar Dolar

Karayip Korsanları: Gizemli DenizlerdeJack Sparrow, Karayip Korsanları filminin bir marka haline gelmesini sağlayan karakterlerden bir tanesidir. 2011 yılında yayınlanan Gizemli Denizlerde filmi, Karayip Korsanları serisinin dördüncü bölümüdür ve bu filmde Penelope Cruz gibi ünlü isimler yer almıştır. Dünyanın dört bir yanındaki seyirciler Gizemli Denizlerde filmini izlemek için sinemalara akın ederken, bu bölüm yine de serinin iki önceki filminin başarısını yakalayamadı.

EN PAHALI 10 JOHNNY DEPP FİLMİ İÇİN TIKLAYIN.

18 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı

1.06 Milyar Dolar

Karayip Korsanları: Ölü Adamın SandığıSerinin ikinci filmi olan Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı, seriyi inanılmaz bir başarıya imza atmıştır ve 2003 yılında yayınlanan başlangıç filmi Kara İnci’nin Laneti filmini oldukça geride bırakmıştır. Ölü Adamın Sandığı, tüm zamanların en çok gişe yapan filmleri listesinde yer alan son Karayip Korsanları filmi olsa da çok uzun süre bu pozisyonunu koruyamayabilir. Çünkü 2017 yılında Ölü Adamlar Masal Anlatmaz filmi vizyona girecek ve belki de Karayip Korsanları serisinin tarihindeki en büyük başarıya imza atacak.

17 Oyuncak Hikayesi 3

1.06 Milyar Dolar

Oyuncak Hikayesi 3Oyuncak Hikayesi 3, tüm zamanların en pahalı animasyon filmleri arasında yer alsa da yeterince popüler olamadı. Ancak en yüksek hasılata sahip ilk animasyon filmi olmasıyla ve dünya çapında elde ettiği 1 milyar dolarlık gişe hasılatıyla sinema tarihine adını yazdırmayı başardı. Bu seri, 2010 yılında eşi benzeri görülmemiş bir başarıya ulaşırken; Oyuncak Hikayesi serisi için de gelen iyi günlerin habercisi oldu. Oyuncak Hikayesi 4 filmi 2018 yılında yayınlanacaktır ve serinin uzun vadeli başarısı göz önünde bulundurulduğunda, son film hasılatı da astronomik rakamlara ulaşacaktır.

16 Kara Şövalye Yükseliyor

1.08 Milyar Dolar

Kara Şövalye YükseliyorChristopher Nolan tarafından çekilen Batman üçlemesi, kablolu televizyonlar ve film siteleri ömürlerini doldurmadıkları sürece yaşayacaktır. Serinin son filmi olan Kara Şövalye Yükseliyor filmi, Batman’in son bir kez daha Gotham şehrini kurtarmaya çalıştığı bir hikayeyi anlatmaktadır. Kara Şövalye Yükseliyor filmi, bugüne kadar ki Batman filmlerinin en başarılı yapımı olsa da 2016 yılının sonlarına doğru bu unvan elinden alınabilir.

15 Transformers: Kayıp Çağ

1.1 Milyar Dolar

Transformers: Kayıp ÇağTransformers yapımcılarının yeni filminde modern bir hava yaratma kararı, gişe getirileri açısından karlı bir karar olmuştur. 2014 yılında sinemalarda yerini alan Kayıp Çağ, bu aksiyon filminin dördüncü filmidir ve tüm zamanların en çok gişe yapan filmleri listesinde serinin ikinci filmi olarak yer almaktadır. Kayıp Çağ filmi, Tranformers serisinin birkaç yıl önce yayınlanan yapımından daha düşük hasılata sahip olsa da seri en azından bir on yıl kadar daha devam edecek gibi görünüyor. 2017 yılında çıkacak olan yeni Transformers filminin de yüksek gişe hasılatı elde edeceği düşünülüyor. İlk filmden sonra para kazanmak için zorlayan film serileri arasında bulunan serinin akıbetini birlikte izleyip göreceğiz.

14 Skyfall

1.11 Milyar Dolar

SkyfallDünyanın dört bir yanından birçok insanın James Bond karakterine olan ilgisinin ve hayranlığının devam etmesinin birçok nedeni var. 2012 yılında seyirci ile buluşan ve birkaç sahnesi Türkiye’de çekilmiş olan Skyfall filmi, vizyona giren son Bond yapımı olmamasına rağmen serinin özel bir filmi olmuştur. 2015 sonbaharında karşımıza gelen serinin son filmi olan Spectre, henüz dünya çapında 1 milyar dolarlık hasılatı yakalayabilmiş değil. Halen bazı sinemalarda gösterimde olan Spectre seyirci çekmeye devam etse de Skyfall filminin başarısını yakalaması neredeyse imkansız gibi görünüyor.

13 Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü

1.12 Milyar Dolar

Transformers: Ay'ın Karanlık YüzüTransformers: Ay’ın Karanlık Yüzü filmi, çeşitli sebeplerle tarihe geçmiştir. Bugüne kadar en çok gişe hasılatı kazanan Transformers filmidir. Ay’ın Karanlık Yüzü ayrıca 2011 yılının en yüksek gişeye sahip filmi olmuştur. Ancak diğer seri filmlerinde de olduğu gibi, 2017 yılında vizyona girecek olan yeni Transformers filmi serinin bu iki filmini birden geride bırakabilir ya da onlara göre çok sönük kalabilir.

12 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

1.14 Milyar Dolar

Yüzüklerin Efendisi: Kralın DönüşüYüzüklerin Efendisi serisi, başlı başına sinema tarihinin başyapıtlarından bir tanesidir. Serinin son filmi olan Kralın Dönüşü filminin de gişe rekorları kırmış olması bizleri şaşırtmasa gerek. Kralın Dönüşü filmi 2003 yılında vizyona girmiştir ve 13 yıl önceki enflayon dikkate alındığında bu film inanılması zor bir iş başarmıştır. Kralın Dönüşü filminin 2016 yılında vizyona girdiği bir dünya hayal edin. Belki de bu yılın ve bu listenin zirvesinde yerini alacaktır. Ölüm içerikli filmler listesinin zirvelerinde yer alan serinin yeniden başlaması için kimler nelerini vermezdi ki?

11 Minions

1.16 Milyar Dolar

MinionsÇılgın Hırsız serisi Minions filminden oldukça yüksek paralar kazandı. İlk olarak serinin başlangıç filminde karşımıza çıkan bu sarı yaratıklara daha önce hiçbir yerde rastlamamıştık. Çıkarmış oldukları garip sesler ve tuhaf hareketleri ile bu sarı renkli sevimli yaratıklar, film dünyasının ötesine de sıçramış oldular. McDonald’s oyuncakları, yılbaşı süsleri, Noel şarkıları söyledikleri online videolar, kıyafetler, kupa bardaklar, doldurulmuş oyuncaklar ile Minionlar hayatımızın içinde de bir yere sahip oldular. Sadece bir animasyon filmi Minions filminden daha başarılı olmuştur ve gelecekte de bu karakterleri içeren filmlere rastlayacağınıza emin olabilirsiniz.

10 Iron Man 3

1.21 Milyar Dolar

Iron Man 3Iron Man severleri ve seyirci kitlesini elinde tutmayı sağlamak için Iron Man 3 filmini biraz da olsa farklı bir şekilde yaratmak akıllıca bir hareket olmuştur. Iron Man 3 filmi resmi olarak 2013 yılında vizyona girmeden önce, sosyal medyada ve internet fenomenleri tarafından serinin devamı hakkında söylentiler yayılmaya başlamıştı. Birçok seride olduğu gibi, Iron Man 4 filmi de vizyona girebilir. Robert Downey Jr. şu anda 50 yaşındadır ve bu nedenle serinin yeni filmlerinin tekrar ele alınması gerekebilir. Robert Downey Jr.’nin en pahalı filmleri arasında olan seri hakkında sizin düşünceniz nedir?

9 Karlar Ülkesi

1.27 Milyar Dolar
Karlar ÜlkesiKarlar Ülkesi, Oyuncak Hikayesi 3 filmini geçerek sinema tarihinin en yüksek hasılat yapan animasyon filmi olmuştur. Bu animasyon filmi ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nde Blu-ray olarak tüm zamanların en çok satan DVD’leri arasında da 1. sırada yer almaktadır. Karlar Ülkesi, yeni jenerasyona ve büyüklere de hitap ettiği için yıllarca izlenen filmlerden bir tanesi olacaktır. Bu güzel animasyon filmi şarkıları ve ürünleri ile de hayatımızda yer edinmeyi başarmıştır. Disney’in bildirdiğine göre Karlar Ülkesi, kazandırmaya halen daha devam ediyor.

8 Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

1.3 Milyar Dolar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 22011 yılında Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 filmi yayınlandığında, hayranları Harry Potter serisine veda edeceklerini biliyorlardı. Onu sevenler, 2011’den önce yayınlanan iki filme daha hasılat kazandırarak; bu seriye görkemli bir şekilde veda etti. Başlangıç filminde çocuk olan başrol oyuncuları filmle birlikte büyüdüler. Harry Potter serisi sonlanmış olsa da kitaplarıyla, DVD’leri ile internette yer alan teorilerle, kıyafetleriyle ve daha birçok yan ürünü ile halen daha hayranları için yaşamaya devam ediyor. Kısacası Harry Potter hayranlarının alabileceği en pahalı ögeler onları beklemeye devam ediyor.

7 Yenilmezler: Ultron Çağı

1.4 Milyar DolarYenilmezler: Ultron Çağı

Serinin 2015 yılında vizyona giren ikinci filmi olan Yenilmezler: Ultron Çağı, 1.4 milyar dolarlık gişe hasılatı ile tüm zamanların en çok gişe hasılatına sahip filmleri listesinde yerini alıyor. Çoğu filmin aksine gişe rekorları kıran Ultron Çağı filminin oyuncu kadrosu yıldız isimler ile doludur. Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlet Johansson, Chris Evans, Jeremy Renner ve Samuel L. Jackson filmde yer alan yıldız isimlerin sadece birkaçıdır. Seri daha ikinci filmi olan Ultron Çağı ile böylesine yüksek meblağlarda gişe hasılatı yakalamışken, devam filmleri sürdükçe listemiz de değişmeye devam edecek gibi görünüyor.

6 Hızlı ve Öfkeli 7

1.514 Milyar Dolar

Hızlı ve Öfkeli 7Hızlı ve Öfkeli 7 filminin çekimleri devam ederken, ne yazık ki Paul Walker trajik bir şekilde trafik kazasında vefat etmişti. Bu nedenle filmin içeriğinde değişiklikler yapılması gerekiyordu ve böylece film ertelenmiş oldu. Daha sonra 2015 yılında vizyona giren bu film, Hızlı ve Öfkeli serisinin hayranları için çıtayı fazlasıyla yükseltmiş ve onlar için ayrı bir yere sahip olmuştur. Serinin vizyona giren yeni filmi, Hızlı ve Öfkeli 7 filminin sahip olduğu başarının yanına dahi yaklaşamamıştır. Vin Diesel’in 2016 Ocak ayındaki röportajına göre, 2017 yılında serinin sekizinci filmi olacak olan Hızlı ve Öfkeli 8 seyirci ile buluşacak.

5 Yenilmezler

1.519 Milyar Dolar

YenilmezlerSüper kahraman temalı filmlerden biri olan Yenilmezler, türünün kralı olarak hüküm sürmeye devam ediyor. 2012 yılında vizyona giren Yenilmezler, sinema tarihinin en yüksek gişe yapan süper kahraman filmi olmaya devam ediyor. 2016 yılında çıkması merakla beklenen Batman Vs Superman filminin de vizyona girmesiyle, bu yarış fazlasıyla kızışacağa benziyor. Serinin en yeni iki filmi Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 1 ve Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 2 filmlerinin ikisinin de 2019 yılının bitiminden önce vizyona girmesi bekleniliyor.

4 Jurassic World

1.6 Milyar Dolar

Jurassic WorldYirmi üç yıl önce vizyona giren başlangıç filmi olan Jurassic Park filminin modern bir uyarlaması olan Jurassic World filmi, 2015 yılında vizyona girdi ve başlangıç filminin hasılat rekorunu egale etmeyi başardı.  Jurassic World filminin pahalı Super Bowl reklamları aracılığıyla dünyaya tanıtıldığı ve bu nedenle böylesine başarılı olduğuna dair söylentiler internette yayılmaya devam ediyor. Zaten halihazırda yapılmış bir deneyin ve sonuçlarının yansıdığı filmin yeniden üretilmesi akıl karı mıdır bilinmez.

3 Star Wars: Güç Uyanıyor

1.8 Milyar Dolar

Star Wars: Güç UyanıyorMilyonları peşinden sürükleyen, sinema tarihinin en efsane filmlerinden biri olan Star Wars serisinin yeni filmi olan Güç Uyanıyor; kazanmış olduğu hasılat ile serinin diğer filmlerini geride bırakarak yeni bir tarih yazmıştır. Güç uyanıyor filmi Kuzey Amerika’nın en çok gişe hasılatına sahip filmidir ve halen daha seyircileri kendisine çekmeye devam etmektedir. Güç Uyanıyor, kendini genç izleyicilere sevdirerek Star Wars serisinin geri kalan filmlerini de izlemelerini sağlayabilir. Serinin en azından iki adet daha devam filmi çekilmesi beklenilmektedir. Yıldız Savaşları serisinin en zengin oyuncuları da servetlerini artırmaya devam ediyor.

2 Titanik

2.2 Milyar Dolar

TitanikAkıllara kazınan efsane sahneleri ile Titanik, belki de tüm zamanların en başarılı filmi olarak kabul edilebilir. 1997 yapımı olan Titanik, 2.2 milyar dolarlık hasılat yakalamıştı ve neredeyse 20 yıl önce vizyona giren bu efsane film halen daha başarısını devam ettirmektedir. Filmin bırakmış olduğu miras tartışılırken, Titanik televizyonlarda gösterilerek ve radyolarda sıkça duyduğumuz efsane Celine Dion şarkısı sayesinde yaşamaya devam etmektedir. Açık artırmalarda satılan en pahali Titanik hatıraları da bunun güzel bir örneğidir.

1 Avatar

2.7 Milyar Dolar

AvatarJames Cameron, yönetmeni olduğu Titanik ile hasılat rekorları kırdıktan sonra 2009 yılında Avatar ile kendi rekorunu bir kez daha egale etmeyi başarmıştır. Avatar, Star Wars: Güç Uyanıyor filminden dolayı gölgede kalmasına rağmen, gişedeki rekoru elinde tutmaya devam etmektedir ve Star Wars serisinin bu en son filminin Avatar’ın kırmış olduğu rekoru egale edebilmesi için uzun bir yol kat etmesi gerekiyor. Avatar, bugüne kadar uluslararası arenada 3 milyar dolara yakın gişe hasılatı yakalayan tek filmdir. Yaklaşık olarak 10 yıl geçmesine rağmen, gelmiş geçmiş en yüksek hasılata sahip film rekorunu kimseye kaptırmamıştır.

Geçmişten beri insanoğlu için merak uyandıran ve bir sektör olarak hayatımızın büyük parçasını oluşturan sinemanın dev yapımlarına göz attık. Günümüzde hayranı olduğumuz filmler ya da serilerin yeni filmleri vizyona girmek için gün sayar oldu. Bizler de bu filmlerin oyuncaklarını ve eşyalarını satın alabilmek için birbirimizle yarışır olduk. Böylesine yüksek taleplerde bulunduğumuz filmler de doğal olarak sinema sektörünün efsaneleşmiş yapımları oluverdi. Böylece dünyanın dört bir yanındaki seyircilere ulaşarak milyar dolarlık gişe rekorlarını kırmayı başardılar. Peki, listemizde bulunan 2016 yapımlarının da dahil olduğu tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmlerinden hangileri sizin favoriniz? Bu konu hakkındaki düşünce ve yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız, seviniriz…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın