Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılının En Değerli 10 Futbol Kulübü

Spor dalları arasında belki de en fazla takip edilen futbolun gözde takımlarına biçilen değerler hakkında bir fikriniz var mı?
2016 Yılının En Değerli 10 Futbol Kulübü
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Ülkemizde spor denilince akla ilk olarak futbol geliyor. Ciddi bir sohbetin içerisinde olduğunuzda bile konu dönüp dolaşıp taraftarı olduğunuz futbol takımına, takımınızın durumuna, dünya çapındaki karşılaşmalara ve kulüplere, hatta yıldız oyuncuların özel hayatları gibi dünyanın dört bir yanında en çok takip edilen spor dalıyla ilgili güncel haberlere geliyor. Tuttuğumuz takım şampiyon olduğunda, dünya yansa umurumuzda olmuyor ya da dünyanın büyük kulüplerinde başrolde oynamış futbolcular takımımıza transfer olduğunda içimizi bir umut ve heyecan kaplıyor, bir anda derdi tasayı unutuveriyoruz.

Hayatımızda bu denli önemli bir yer kaplayan futbol, geçmişte maddi konularda etkili bir silah olmasa da günümüzde artık birer şirket halini alan kulüpler sayesinde, yüksek miktarda paraların konuşulduğu bir spor dalı olmayı başardı. 90’lı yılların sonlarında ve hatta 2000’lerin başlarından itibaren milyonlarca dolar harcanarak yapılan futbol tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı transferleri bu yüksek meblağların konuşulduğu spor dalının maddi açıdan ne denli önem arz ettiğini en iyi şekilde gözler önüne seren örneklerden biri olabilir. Elbette ki bu durum sizleri, hayranı olduğumuz yıldız futbolculara böylesi astronomik ücretler ödeyen kulüplerin değerlerinin ne kadar olduğu düşüncesine sürükleyebilir. İşte bizler de bu konuya biraz da olsa ışık tutabilmek ve merakınızı giderebilmek adına, 2016 yılının en değerli futbol kulüplerinin listesini sizlerle paylaşıyoruz.

İşte huzurlarınızda 2016 yılının en değerli futbol kulüpleri:

10 Tottenham Hotspur

1.02 Milyar Dolar

Tottenham HotspurFutbolun doğum yeri olarak anılan İngiltere’nin en köklü kulüplerinden biri olan Tottenham Hotspur, 1882 yılından beri genellikle altyapısından çıkarmış olduğu futbolcularla birlikte Premier League’de fırtınalar estirmeyi başarıyor. Sadece bu yıl değil, genel olarak dünyanın da en değerli kulüpleri arasında yer alan bu Londra takımı; 2016 yılının sürpriz şampiyonu Leicester City gibi muazzam bir başarı yakalayamamış olsa da geçmiş yıllara göre göstermiş olduğu daha etkileyici performans sayesinde Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmeye hak kazandı. Başarılı kadrosuyla bu yılı  Leicester City ve Arsenal’in arkasından 3’üncü sırada bitiren Tottenham Hotspur kulübünün toplam değeri tam olarak 1.02 milyar dolardır.

9 Juventus

1.3 Milyar Dolar

JuventusBaşarılarla dolu tarihiyle İtalya’nın en etkili futbol takımlarından biri olan geçen yılın şampiyonu Juventus, bu sene de Serie A liginin en büyük şampiyonluk adaylarından bir tanesi olarak yoluna devam ediyor. 2016 verilerine göre dünyanın en değerli futbolcuları arasında yer alan Paul Pogba ve Paulo Dybala gibi yıldız isimlerin de dahil olduğu toplamda 1.3 milyar dolarlık etkileyici kadrosuyla, bu sene de Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratmayı hedefliyor.

8 Liverpool

1.55 Milyar Dolar

LiverpoolAmerika Major League Beysbol takımlarından Boston Red Sox ile ortaklık yapan Amerikalı spor yatırım şirketi Fenway Sports Group, İngiltere’nin en eski futbol kulüplerinden biri olan Liverpool ile de anlaşmaya vardı. Böylece maddi sorunlar yaşama ihtimalini ortadan kaldıran Liverpool, Alman direktör Jurgen Klopp önderliğinde UEFA Avrupa Ligi’nde final oynama başarısı gösterdi. Premier League’de aradığını bulamayıp ligi 7’inci sırada tamamlayan Liverpool, 1.55 milyar dolarlık pahalı kadrosuyla Avrupa’da 2000’lerin başlarında sergilemiş olduğu üstün performansı önümüzdeki yıllarda da gözler önüne sererek köklü ve başarılarla dolu tarihini onurlandırmayı hedefliyor.

7 Chelsea

1.66 Milyar Dolar

ChelseaGeçtiğimiz yıllarda ki başarılı performansından eser kalmayan Chelsea kulübü, 2015-2016 yılında en kötü sezonlarından birini yaşadı. Ligde oynamış olduğu 38 karşılaşmadan sadece 50 puan toplayarak 10’uncu sırada yer alabilen İngiliz devi, 1.66 milyon dolarlık pahalı kadrosuyla önümüzdeki yıllarda toparlanmaya çalışacak. Transfer sezonu açıldıktan sonra belki de değeri daha da artacak olan Chelsea, Şampiyonlar Ligi’ne veya en azından Avrupa Ligi’ne de katılıp başarılı olmanın yollarını arayacak.

6 Manchester City

1.92 Milyar Dolar

Manchester Cityİnişli çıkışlı grafiğiyle 2015-16 sezonunu zor da olsa dördüncü olarak bitirip averaj farkıyla Manchester United’ı geçerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan Manchester City, 1.92 milyar dolarla dünyanın en değerli kulüpleri arasında yer alıyor. Listemizde yer alan diğer kulüplerle birlikte sıralamayı domine eden İngiltere’nin 1880 doğumlu bu köklü futbol takımı, dünyanın en zengin 7 şeyhi arasında yer alan Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan tarafından finanse ediliyor.

5 Arsenal

2.02 Milyar Dolar

ArsenalArsenal taraftarlarının, ligi düşük bütçeli bir kulüp olan Leicester City’nin ardından ikinci sırada bitiren takımlarıyla ilgili bir dolu şikayetleri olabilir. Gunners lakaplı bu kulüp, Premier League’in en pahalı biletlerini satmasıyla biliniyor. Oldukça fazla sayıda taraftara sahip olan Arsenal, maddi açıdan çarkını iyi bir şekilde döndürmeyi başarsa da böylesine pahalı bir kulüp olduğu halde Leicester City ve Tottenham Hotspur gibi kayda değer bir başarıya imza atamıyor. Emirates ile olan anlaşması devam eden Arsenal, belki bu başarısızlığı Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir performans sergileyerek telafi edebilir.

4 Bayern Munich

2.68 Milyar Dolar

Bayern MunichBayern Munich denince aklınıza bir de İtalyan devi Juventus geliyor olabilir. Çünkü her iki takım da bulunduğu liglerde daima favoriler arasında gösteriliyor ve bir milyar doların üzerinde değere sahip olan kadrolarıyla Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi olmayı başarıyorlar. Ancak bu iki futbol devi de bu yıl  Avrupa’daki başarısızlıklarıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış olabilirler. Son 16’da Munich takımına elenen Juventus ve yarı finalde İspanya’nın çokta yüksek bütçeli olmayan takımı Atletico Madrid kulübüne elenen Bayern Munich, belki önümüzdeki sezon Avrupa’da da aradıkları başarıya ulaşabilirler.

3 Manchester United

3.32 Milyar Dolar

Manchester UnitedDeğerli İngiliz takımlarının yer aldığı bir liste, elbette ki Kırmızı Şeytanlar olmadan tamamlanamazdı. İngiltere’nin en pahalı futbol kulübü olan Manchester United, bu yıl Premier League’de hiçbir varlık gösteremeyerek ligi beşinci sırada bitirdi. Avrupa Ligi’ni, Southamton’a kaptırmaktan son anda kurtulmayı başaran Manchester United; başarılı tarihini mumla arar hale geldi. Şampiyonlar Ligi’nin değişilmez takımlarından biri olan Kırmızı Şeytanlar, 3.32 milyar dolarlık pahalı kadrosuyla bu yıl elle tutulur bir başarıya imza atamayıp taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattılar.

2 Barcelona

3.56 Milyar Dolar

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında milli futbolcumuz Arda Turan’ı da renklerine bağlayan Barcelona, bu yıl sadece bir puan farkla La Liga şampiyonluğunu elde etmeyi başardı. Dünyanın en fazla maaş ödeyen spor kulüpleri arasında yer alan Katalan ekip, 3.56 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en pahalı kulüpleri sıralamasında ezeli rakibi Real Madrid’in arkasından ikinci sıraya adını yazdırıyor. Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde bir başka İspanyol ekibi olan Atletico Madrid’e çeyrek finalde elenmişti. Ancak futbolun dev isimleri arasında bulunan Barcelona önümüzdeki sezon Avrupa’da kupa kaldırmayı hedefliyor.

1 Real Madrid

3.65 Milyar Dolar

Real MadridDünyanın en büyük ve en pahalı kulüplerinden biri olan Real Madrid, ligde 1 puan farkla ikinci sırada yer alsa da Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid ile birlikte finale yükselmeyi başardı. 28 Mayıs’ta yapılacak olan bu dev finalin sonucu tahmin edilebilir olmasa da her zaman ki gibi Real Madrid bir adım öne çıkıyor. Güçlü ve pahalı futbolcularla donatılmış kadrosuyla neredeyse her yıl hem kendi liginde hem de dünya çapında büyük başarılara imza atan Real, tecrübeli yıldızlarıyla önümüzdeki yıllarda da fazlasıyla etkili bir takım olacak gibi görünüyor.

Dünyanın en değerli futbol kulüpler listesinin yarısı milyar dolarlık İngiliz kulüplerinden oluşmasına rağmen, sadece 142.5 milyon dolarlık bir takım olan Leicester City bu yıl pahalı ve güçlü takımların arasından sıyrılarak şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı. Futbolun pahadan ve yıldızlarla dolu kulüplerden ibaret olmadığını bizlere başarılı bir şekilde kanıtlayan Leicester City takımını kutlamak gerek. Listemizde yer alan dünyanın en değerli kulüpleriyle ilgili düşüncelerinizi yorumlarınızla birlikte bizlerle paylaşırsanız, seviniriz.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.