Paratic İçerik Arama
Yatırım yapmaya başla!

Facebook, Kullanıcıları Üçüncü Taraf Uygulamalara Giriş Yaptığında Uyaracak

Sosyal medya devi hesap bilgileri ile üçüncü taraf uygulamalara giriş yapan kullanıcılara bildirim gönderecek.

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip platformu Facebook, yeni özellikler ile daha iyi deneyim sunmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz yıllarda sıkça veri ihlalleri ile anılır oldu. Başta Cambridge Analytica olmak üzere çok sayıda veri ihlali Facebook’un kullanıcılar karşısında itibar kaybetmesine neden oldu. Sosyal medya devi benzer durumların tekrarlanmaması adına kullanıcı güvenliğine yönelik yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor.

Bilindiği üzere pek çok üçüncü taraf web sitesi kullanıcılara Facebook hesabı ile giriş yapma imkanı tanıyor. Dolayısıyla bu siteler ile yapılan girişlerde Facebook hesap bilgileri de paylaşılmış oluyor. Sosyal medya devi bu gibi durumlar için kullanıcıları uyaracak yeni bir bildirim sistemi geliştiriyor.

Facebook’tan Yeni Uyarı Sistemi

Facebook’tan Yeni Uyarı Sistemi

Milyonlarca Facebook kullanıcısı hesabı ile başka mecralarda giriş yapmak durumunda kalabiliyor. Kullanıcılar belirli bir zaman sonrası giriş yaptıkları hesabı unutabiliyor. Şirket bu gibi durumların önüne geçmek adına üçüncü taraf sitelerde oturum açılınca kullanıcılara konuyla ilgili uyarı bildirimi gönderecek. Bu özellik hesap bilgilerine uygunsuz erişim ihtimaline karşı koruyucu olmakla beraber kullanıcıların kendi verileri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlıyor.

Sosyal medya devi bildirimleri Facebook uygulaması ve E-Posta aracılığı ile gönderecek. Gönderilen bildirimde hangi web sitesinde oturum açıldığı başta olmak üzere gerekli tüm bilgilere yer verilecek. Gönderilen bildirim sonrası kullanıcılar isterlerse ‘Ayarları Düzenle’ bölümünden söz konusu üçüncü taraf platformlardan çıkış yapabilecek.

Facebook hesabı ile yapılmış üçüncü taraf sitelerdeki girişleri düzenlemek için şu yolları izleyebilirsiniz.

  • Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki açılır menüden Ayarlar sayfasını açın.
  • Sol taraftaki ‘Uygulamalar ve web siteleri’ bölümünü tıklayın.
  • Etkin bölümünde, uygulamanın Facebook bilgilerinize erişimini düzenlemek için uygulamanın yanındaki ‘Görüntüle ve düzenle’ seçeneğini tıklayın.
  • Uygulamayı Facebook’tan tamamen silmek istiyorsanız, sonuna gidin ve ‘Kaldır’ı tıklayın.
  • Onay kutusunda bir kez daha ‘Kaldır’ı tıklayın.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın.

Doviz Yatırımı Doviz Yatırımı
#Sosyal Medya kategorisini keşfet

Daha fazla içerik yükle



Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Ayrıntılar
Onaylıyorum