Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılında Tamamlanması Beklenen İnanılmaz Dubai Projeleri

Çölün ortasında yaratılan Dubai cennetine 2016 yılında eklenmesi beklenen birbirinden ilginç projeleri görmeye hazırlanın!
2016 Yılında Tamamlanması Beklenen İnanılmaz Dubai Projeleri
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Dubai birçok açıdan dünyanın en gözde şehirlerinden bir tanesidir. Bünyesinde barındırdığı yat limanları, kuleler, geçitler, lüks oteller, insanlık tarihinin en pahalı projeleri arasında olan eğlence merkezleri ile yıl içinde birçok turisti kendisine çekmeyi başarır. Çölün ortasında seraba benzeyen Dubai, herkesin gıpta ile bakmış olduğu bir yerdir. Zenginliğin sembolü haline gelen Dubai’de sıradan bir gün bile, bizlerin yaşamış olduğu hayattan çok ama çok farklıdır. Burada yaşayan insanların beslemiş oldukları “evcil hayvanlardan” tutun da gezip gördükleri yerlere kadar hemen her şey lüks ismiyle Dubai’de hayat bulur. Bizler onları her ne kadar sadece para harcayanlar olarak bilsek de belirli bir kesim tükettiği kadar üretmektedir de.

Dubai’nin Bugatti temalı lüks projesi ETTORE 971 adındaki evi, binbir gece masallarından esinlenilen Dubai projesi Aladdin City ve yelken şeklindeki 7 yıldızlı Dubai’nin en lüks oteli Burj Al Arab gibi yapılar, kaliteli ve eşsiz projeler için mükemmel birer örnek olarak göze çarpar. Dubai, halihazırda hayranlık uyandıran birçok yapıya ev sahipliği yapıyor olsa da güneyin yükselen yıldızı bunlara son vereceğe benzemiyor. Emirlik, daha yenilerini ve daha da güzellerini üretmeye devam ediyor. Beton yığınlarından öte güzel ve özel tasarımlara sahip bu projeler sadece Dubai halkı tarafından değil, dünyanın dört bir tarafında sabırsızlıkla bekleniyor. Dilerseniz 2016 yılında tamamlanması düşünülen 6 inanılmaz Dubai projesine birlikte göz atalım.

İşte karşınızda 2016 yılında tamamlanması düşünülen inanılmaz Dubai projeleri:

6 Dubai Kanal Projesi

Dubai Kanal ProjesiSafa Park alanı boyunca iş Körfezi’nde bir yapı olan bu kanal ve ilişkili gelişmeler, 2016 yılı içerisinde tamamlanmış olacak. 4500 dairenin, 44 konağın, 19 villanın, ofislerin, spor merkezlerinin ve şehir parklarının da dahil olduğu bu projenin lüks özellikleri yansıtacak olmasının yanı sıra, yaşam standartlarını da yükseltmesi bekleniyor. 2 milyar dolar değerindeki bu proje, bölgede yaşayan sakinlere hayal bile edemeyecekleri olanaklar sunacaktır ve henüz inşasına devam edildiği halde İş Körfezi’nde bulunan gayrimenkullerin fiyatlarının artmasını sağlamıştır.

5 Muhammed Bin Raşid Şehri

Muhammed Bin Raşid ŞehriŞehir içinde bir şehir inşa edilmesinin amaçlandığı bu büyük proje, Dubai’de oluşturulan sıcak girişimlerden bir tanesidir. Planlara göre, bu şehir gelişmiş bir Universal Studios sahnesine ve Londra’nın ünlü Hyde Park’ından daha büyük olan bir şehir parkına, aynı zamanda da rekorlar kıracak yeni Dubai projesi Meydan One binasına da ev sahipliği yapacak. Ayrıca bu şehri bir yılda 35 milyon insanın ziyaret etmesi beklenmektedir. Muhammed Bin Raşid Şehri lüks bir konut topluluğunu da bünyesinde barındırmasının yanı sıra, bir golf sahası ve 100’ün üzerinde de otele ev sahipliği yapacak. Meydan Sobha tarafından birinci bölgenin ilk aşamasının tamamlanmak üzere olduğu ve bu yıl içerisinde halka kapılarını açacağı belirtilmektedir.

4 Dubai Opera Binası

Dubai Opera BinasıDubai’nin merkezi, dünyanın ticari açıdan en uygun bölgesidir ve Dubai opera binasının bu bölgede inşa edilmesi, halen daha gelişmekte olan bu iş merkezine daha fazla renk katacaktır. Bu büyük opera, 2000 kişilik kapasiteye sahip olacak ve çoklu formatta bir tiyatro olarak da kullanılabilecek. Sanatseverler için bu opera binası eğlence ve kültür açısından tiyatrolar, konserler, bale gösterileri, sanat sergileri, filmler, müzikaller, resitaller, spor etkinlikleri ve diğer benzer programlar gibi geniş çaplı aktiviteler sunacaktır. Ayrıca bu binaya ek olarak bir modern sanatlar müzesi, iki sanat oteli, tasarım stüdyoları ve galeriler, lezzetli bir pasta olan Dubai’nin kreması olacaktır.

3 Viceroy Dubai Palm Jumeirah

Viceroy Dubai Palm Jumeirah1 milyar dolar harcanacak olan Viceroy Dubai Palm Jumeirah’ın 2016 yılının ortalarında açılması planlanıyor. Bu otel projesi bünyesinde, 479 lüks oda ve süite ek olarak 222 adet etkileyici Viceroy Residance barındıracak ve ziyaretçilerine en iyi yaşam olanaklarını sunacak. Bu otel projesinin en önemli ögelerinden biri de yemekler ile konuklarını mest edecek olan 10 sahil restoranı. Elbette ki otelin bünyesinde çeşitli tarzda yüzme havuzları da bulunacak.

2 Marina 101 Hotel Tower

Marina 101 Hotel Tower2015 yılında açılacağı düşünülen ama yetişmeyen Marina 101 Tower, 2016 yılında tamamlanacak. Eğer oldukça yüksek katlı güzel bir gökdelen ya da plazada yaşama keyfine varmak istiyorsanız, Burj Khalifa’dan sonra en uzun ikinci bina olacak bu görkemli ve özel proje tam da size göre. Ayrıca bu otel, rock’n rollcular için güzel bir haberi de beraberinde getiriyor! Çünkü bu kule, Ortadoğu’nun ilk hard rock oteline ev sahipliği yapacak.

1 Yüzen Denizatı Villaları

Yüzen Denizatı VillalarıBugüne kadar hiç muhteşem bir denizaltı villasında yaşamayı hayal etmiş miydiniz? Eğer hayal etmediyseniz, yazımızı okuduktan sonra burada yaşamak için sıraya gireceksiniz. Bu muhteşem yüzen villalar ya da diğer bir adıyla “Floating Seahorse” (Yüzen Denizatı), Avusturyalı Kleindienst Group tarafından Dubai’ye inşa edilecek. Üç katlı bina tasarımı baz alınan bu yüzen denizatı, burada konaklayacak olan insanlara mercan kayalıklarının doğal bir görünümünü sunacak ve sağlıklı bir denizatı popülasyonuna ulaşabilmelerini sağlayacaktır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde tasarlanmış olan Dubai adalarındaki yüzen lüks villa projesi, mükemmel bir işçilik örneğidir. Yüzen denizatı henüz tamamlanmadığı halde uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmektedir ve burada konaklamak isteyen insanların oluşturmuş olduğu sıra, bu adaya yatırım yapanların beklentilerinin katbekat üzerindedir.

Her geçen yıl bir başka çılgın ve farklı proje, dünyanın yeni merkezi olan Dubai’nin güzelliklerine eklenmektedir. Şu anda bile dünyanın dört bir yanındaki turistlerin en uğrak mekanlarından bir tanesi olan Dubai, sahip olacağı bu dev projeler ile popülaritesini daha da yükseltecektir. Her biri hayallerin ötesinde olan, 2016 yılı içerisinde tamamlanması düşünülen bu inanılmaz Dubai projelerinden hangilerinin sizleri heyecanlandırmaya yettiğini düşünce ve yorumlarınız ile bizlerle paylaşabilirsiniz…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.