Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Uçağınız için En Pahalı 10 Havalimanı

Sizler için maliyeti en yüksek havalimanlarını bir araya topladık. Bu havaalanları İniş ücretlerinin yüksekliği ile dikkat çekiyor.
Uçağınız için En Pahalı 10 Havalimanı
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Bir uçak sahibiyseniz ister kurumsal olarak kullanın isterseniz kişisel, havalimanına ücret ödemek zorundasınız. İniş ücretleri, havalimanına göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca özel uçaklar için saatlik park ücretleri de vardır. İniş ücretleri gerçek iniş ağırlığına göre değil, maksimum iniş ağırlığına (MTOW) göre ücretlendirilmektedir. Yani uçakta ne kadar yolcu olursa ya da ne kadar yük olursa olsun, kurum tarafından belirtilen maksimum iniş ağırlığı dikkat alınır.

İniş ücretlerinin birçok şekilde değişebileceğini artık biliyoruz. Hangar ücretleri, yakıt, havacılık personeli gibi uçak faaliyet gideri de hesaba eklendiğinde, havalimanına inen bir uçak oldukça maliyetli olacaktır. Neden bazı iniş ücretleri diğerlerine göre çok daha fazla? Bu ücretlerden bazıları gereksinimken bazıları lüks yaşantının getirisidir. Örneğin, Kanada ve Japonya’daki ücretlerin büyük bir kısmı havacılık sektöründe çalışan yöneticilerin maaşlarını karşılamak için alınıyor.

Sizler için maliyeti en yüksek havalimanlarını derlemeye çalıştık. Ücretlerin uçaklara göre değişebileceği göz önüne alındığından listemizi en yaygın kullanılan uçak modeli, 767-400’e göre hazırladık. Şimdi isterseniz en pahalı iniş ücreti olan havalimanlarına hep beraber göz atalım

İşte karşınızda uçağınız için en pahalı 10 havalimanı:

10 Salzburg Havalimanı – Salzburg/Avusturya

3.800 Dolar

Salzburg Havalimanı - Salzburg/AvusturyaSalzburg Havalimanı, Avusturya’nın ikinci büyük uluslararası havalimanıdır. Havalimanı, şehir merkezinin 2 kilometre batısında yer alır. Liman, Avusturya’nın muhteşem kayak merkezlerini ziyarete gelen yolcular için bir ağ geçidi olarak hizmet vermektedir.

1984 yılında Salzburg, Air France Concord’a ve Norveç’ten gelen Boeing 767’e ev sahipliği yaptı. 2012 yılında yaklaşık 1.6 milyon yolcuyu kabul etti ve 17.000 uçuş gerçekleştirdi. Listenin 10 numarası olan Salzburg’a inen 767-400 uçak modeli 3.800 dolar ödüyor.

Özel bir jete sahip olmak gerçekten bir ayrıcalık olsa gerek. Dünyanın En Lüks 10 Özel Jeti isimli yazımızı incelemeye ne dersiniz?

9 La Guardia Havalimanı – New York/ABD

3.950 Dolar

La Guardia Havalimanı - New York/ABDLa Guardia Havalimanı, JFK International ve Newark Liberty International havalimanları ile birlikte New York metropolitan havalimanı sisteminin bir parçasıdır. Bu havaalanları dünyada toplam uçuş faaliyetleri ve yolcu trafiği açısından ABD’nin en büyük havaalanı sistemi olarak hizmet vermektedir.

La Guardia’nın 2013 yılında 26 milyon yolcu kaydı vardı. La Guardia Havalimanı, Delta Airlines ve American Airlines’in merkezi olarak hizmet vermektedir. 767-400 uçağınızla bu havalimanına inmek için 3.950 dolar ödemeniz gerekmektedir.

8 Dublin Havalimanı – Dublin/İrlanda

4.100 Dolar

Dublin Havalimanı – Dublin/İrlandaDublin Havalimanı, şehir merkezinin yaklaşık 5 km kuzeyinde yer almaktadır. 2012 yılında, ulaşımını sağladığı 19 milyondan fazla yolcu ile İrlanda’nın en işlek havalimanıdır.

Dublin’i, Belfast Uluslararası Havalimanı takip ediyor. Dublin Havalimanı; Aer Lingus, Aer Arann ve Ryanair gibi uçuş şirketleriyle çalışmaktadır. 767-400 tipi bir uçakla iniş, yaklaşık 4.100 dolardır.

7 Chubu Centrair Uluslararası Havalimanı – Nagoya/Japonya

4.300 Dolar

Chubu Centrair Uluslararası Havalimanı – Nagoya/JaponyaHavalimanı, Ise Körfezi üzerinde yapay bir ada üzerinde yer almaktadır. 2005 yılında Chubu Uluslararası Havalimanı açılışına kadar, Nagoya Havaalanı ana havalimanı olarak kullanılırdı. Chubu Centrair Uluslararası Havaalanı şehir merkezinin 22 km güneyinde, Japonya’nın Nagoya şehrindedir.

Havaalanı, bölge için uluslararası ana ağ geçidi özelliğindedir. Japonya’nın insan yapımı bir ada üzerine inşa ettiği üçüncü deniz havaalanı olarak da bilinir. Airlines ve All Nippon Airways, uçuş şirketleri bu havalimanlarının merkezindedir. 4.300 dolar maliyetle listedeki 7 numaralı hava alanına iniş yapabilirsiniz.

6 Bristol Havaalanı – Bristol/İngiltere

4.400 Dolar

Bristol Havaalanı – Bristol/İngiltereBristol Havaalanı, Kraliyet Hava Kuvvetleri eski alanına inşa edildi ve Bristol Uluslararası Havaalanı olarak kabul edildi. 2013 yılında 6.1 milyon yolcusu ile Birleşik Krallık’ın 9. en işlek havaalanı oldu.

EasyJet, Ryanair ve BMI Bölgesel Havayolları gibi uçuş şirketleri hava alanı için hizmet vermektedir. 767-400 gibi bir uçakla, listedeki 6 numaralı Bistrol Havalimanına iniş 4.400 dolar maliyetindedir.

5 Darwin Uluslararası Havalimanı – Darwin/Avustralya

4.600 Dolar

Darwin Uluslararası Havalimanı - Darwin/AvustralyaDarwin Uluslararası Havaalanı, Avustralya Darwin’de bulunur ve Darwin’de bulunan Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ile pistini paylaşır. 2011 yılında 26.036 iniş ve kalkışla 1.743.734 yolcuya hizmet veren Darwin Uluslararası Havaalanı, Avustralya’nın 10. işlek havaalanıdır.

Darwin Airport hakkındaki ilginç gerçekse, Concord uçuş hizmeti de varken, Darwin Uluslararası Havalimanın tercih edilmesidir. Bunun nedeni bölgedeki en uzun piste sahip olmasıdır. Darwin Uluslararası Havaalanı, Qantas, Jetstar,Virgin ve Australia Airlines’a hizmet veriyor. 4.600 dolar iniş ücreti ile bu listemizde 5 numaraya yerleşiyor.

4 Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı – Toronto/Kanada

5.200 Dolar

Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı – Toronto/KanadaToronto Pearson Uluslararası Havalimanı, Kanada’nın en büyük ve en işlek havalimanıdır. 2013 yılında toplam 36.109.469 yolcu terminalden ve 435.592 uçak pistten geçmiştir. Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı, uluslararası yolcular için dünyanın 23. en yoğun havalimanı ve sadece uçuş trafiğine göre 18. işlek havalimanıdır.

Air Canada, havalimanı için en önemli şirkettir. Havalimanı, Amerika Birleşik Devletleri ön onaylı sekiz Kanada havalimanından biridir. FedEx Express, CanJet ve Sunwing Airlines gibi şirketlerde havalimanı için önemli değere sahiptir. Toronto Pearson, 75’i aşkın havayolu ile dünya çapında 155 varış noktası ile bağlantılı çalışır.

3 Kansai Uluslararası Havalimanı – Osaka/Japonya

5.400 Dolar

Kansai Uluslararası Havalimanı – Osaka/JaponyaKansai Uluslararası Havalimanı, Japonya’daki yapay Osaka Körfezi’nin üstünde yer almaktadır. İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan ve 1994 yılında açılan havalimanı, merkezi bir konumdadır. Japan Airlines, All Nippon Airways, Nippon Cargo Airlines gibi şirketlere hizmet vermektedir.

Havalimanı, 31 ülkede ve 19 şehre ulaşım sağlıyor. 11 ve 14 milyon arası değişen toplam yolcu trafiğine sahip Kansai Havaalanı, 2007 yılında ikinci pistini de ekledi ve böylece 24 saatlik çalışma iznini aldı. Kansai Havaalanı, 802.162 ton üzerinde taşınan kargo ile dünyada 18. en işlek nakliye havaalanıdır. Kansai, Asya ve Avustralya’ya haftalık 500 uçuş ile Asya’nın merkezi haline gelmiştir. Kansai Uluslararası Havaalanı, 5.400 dolar iniş ücreti ile listemizde üçüncüdür.

2 Narita Uluslararası Havalimanı – Tokyo/Japonya

5.600 Dolar

Narita Uluslararası Havalimanı – Tokyo/JaponyaTokyo Narita Havalimanı olarak da bilinen Narita Uluslararası Havalimanı, Japonya’nın Tokyo şehrinde hizmet veren birinci konumdaki uluslararası havalimanıdır. Burası, uluslar arası yolculuklar için Asya-Amerika arasında bir bağlantı noktası oluşturmaktadır.

Havalimanı; Japon Havayolları, All Nippon Airways, Nippon Cargo Airlines gibi havayolu şirketlerine hizmet veriyor. Ayrıca Delta Airlines ve United Airlines gibi şirketler de Asya merkezli hizmet vermektedir. Dünyadaki dokuzuncu en işlek hava taşımacılığı merkezi olduğu düşünülmektedir. 767-400 tipi bir uçakla yapacağınız iniş 5.600 dolar maliyetindedir.

1 Haneda Havalimanı – Tokyo/Japonya

6.850 Dolar

Haneda Havalimanı – Tokyo/JaponyaTokyo Uluslararası Havalimanı olarak da bilinen Haneda Havalimanı, Tokyo’ya hizmet eden iki havalimaanından biridir. Haneda Havalimanı, Japonya’nın iki büyük havayolu şirketi olan Japonya Havayolu ve All Nippon Airways için hizmet verir. Gece saatlerinde de hizmet veren Haneda’nın dört pisti var. Havaalanı, 17 ülkeden 25 şehre kesintisiz hizmet sunmaktadır. 2013 yılında 68.906.636 yolcuya hizmet veren Haneda, Asya’nın ikinci ve dünyanın dördüncü en işlek havaalanıdır.

Aynı zamanda Haneda, dünyanın en dakik havaalanlarından biri olarak seçildi. Forbes’a göre 2009 ve 2010 yılındaki uçuşlarının %94’ü zamanında kalkmıştır ve uçuşların % 88’i zamanında gideceği yere ulaşmıştır. Havalimanı, hala Dünyanın en dakik on havalimanı listesinde yer almaktadır. Haneda, 767-400 uçak ile yaptığınız inişte, 6850 dolar maliyetiyle bu listede ilk olmaya yerleşiyor.

Belki de listede görmeyi umduğunuz birçok havalimanını göremediniz. Aslında kalabalık nüfusları ve hareketli ticari yapılarıyla, Asya ülkelerinin listede daha fazla yer almaları tesadüf olmasa gerek haksız mıyım?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.