Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

En İyi ve Ücretsiz 10 Antivirus Programı

Hiç beklemediğimiz bir anda bilgisayarımıza bulaşan ve sinirlerimizi bozan virüslere karşı hangi programları kullanmalısınız? Alanının en iyileri listemizde.
En İyi ve Ücretsiz 10 Antivirus Programı
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Ucu bucağı olmayan internet aleminde işimize yarayan birçok dosya indirmek durumunda kalıyoruz. Fakat bu programları indirdiğimiz siteler veya dosyalarda kötü amaçlı hazırlanmış virüs dediğimiz yazılımlar yer alabiliyor.

Peki bu virüsler bilgisayarımıza ne gibi etkiler yaratıyorlar? Örnekleme yaparak bunu çok basit bir şekilde anlayabiliriz. Nasıl ki vücudumuza giren bir virüste hastalanıyor ve yataktan kalkamıyorsak, aynı tepkiyi bilgisayarımızda veriyor ve yavaşlıyor. Tek problem bu değil, kişisel güvenliği de tehdit ediyor. Bu tarz problemlere karşı koymak içinde antivirüs programları karşımıza geliyor.

Peki hangi antivirüs programları kullanılmalı? Şunu belirtmekte fayda var, karar vermeden ve indirmeden önce YouTube’da bulunan inceleme videolarını izlemenizi öneririm. Bu sayede kafanızda ki soruların cevabını tam olarak almış olacaksınız.

Listemizdeki programların çoğunun ücretli ve ücretsiz seçenekleri sunuluyor. Bunları da her programın altında belirttik.

Gelin sizler için incelediğimiz antivirüs programlarına beraber bakalım;

1 Panda Antivirus Software

Panda Antivirus SoftwareÜrün Fiyatı: 100TL

Son dönemlerde Panda programının sürekli adını duymamızın ve yoğun kullanımının nedeni, çok fonksiyonlu bir uygulama olması. Web, usb, özel dosyalar gibi istediğiniz şekilde taramaları yönetip, tamamen kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Tek problem ücretsiz sürümü suanda web sitesinde yer almıyor. Umarım kısa sürede bu durumu yeniden aktif ederler.

2 Sophos Anti-Virus

Sophos Anti-VirusÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 339TL
Listemize devam ettiğimiz Sophos’un en büyük avantajı hızlı olması. Şöyle ki misal x adlı klasörünüzü tarıyor ve virüse rastlamıyor. Bu klasörün boyutunu hafızasında tutuyor ve bir değişiklik olmadığı şekilde o klasörü bir daha aramıyor. Böyle olunca da daha hızlı çalışmış ve bilgisayarı yormamış oluyor.

3 Kaspersky Antivirus

Kaspersky AntivirusÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 57,99TL

Kaspersky’in antivirüs ve antihacker programlarını aynı anda indirmenizi ve bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanıcı yorumlarının bir çoğu olumlu fakat işlemci bazlı çalışma sunması biraz problem. Bu olay bilgisayarınızı yorabilir ve yavaşlamasına neden olabilir.

4 Bitdefender Security

Bitdefender SecurityÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 130TL

İlk yayınlandığı tarihte 1000’e yakın bilgisayarda problem oluşturmuştu fakat 1 saat sonra gelen güncelleme ile problemleri çözmüştü. Şuanda ise kullanılan ve tavsiye edilen bir program. Bilmediğim konu şu, eskiden oyunlarda ufakta olsa kasmalara neden oluyordu, şuan ne durumda bilmiyorum.

Yorumları incelediğimde herhangi bir şikayet görmedim. Bu olayı çözmüş olabilirler.

5 Avast

AvastÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 149,99TL

Bu kadar çok kullanılmasının ve duyulmasının iki nedeni var diye düşünüyorum. İlki kendi içerisinde VPN bulundurması. İkincisi ise kolay kullanımı. Ücretsiz olması da ayrı bir güzel yanı.

Bir sonrakine geçmeden şunu belirtmek istiyorum, birçok yorumda bilgisayarın yavaşladığı söyleniyor. Bu konuyu araştırmanızda fayda var.

6 Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-MalwareÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 39USD

Virüs tabanlı web siteleri ve reklamları ortadan kaldıran, kullanımı bir hayli kolay olan Malwarebtytes’i deneyin derim. Yaşanılan tek sorun kullandığınız bazı web sitelerine girmenize izin vermiyor. Çünkü yükledikten sonra web site koruması devreye giriyor. Eğer ki böyle bir problem yaşarsanız, programı açın ve web koruma özelliğini kapatın.

7 AVG Antivirüs

AVG AntivirüsÜrün Fiyatı: Ücretsiz

Sıkça duyduğumuz ve yaşadığımız kadarıyla şunu biliyoruz, antivirüs programları bilgisayarın yavaşlamasına neden olabiliyor. AVG’de bu olay olabildiğince ortadan kaldırılmış. Evet arkada sürekli çalışıyor fakat bilgisayarınızın hızına etki etmiyor. Ayrıca listemizdeki çoğu program gibi ücretli ve ücretsiz seçeneği bulunmuyor. AVG tamamen ücretsiz. Windows, MacOS ve mobil için seçim yapabiliyorsunuz.

Son olarak, bilgisayardan çok fazla anlamıyorsanız ve basit bir ara yüzüne sahip uygulamaları kullanıyorsanız AVG’yi kullanmanızı tavsiye ederim.

8 360 Total Security

360 Total SecurityÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 50TL

Ücretsiz olan ve benimde uzun süre kullandığım 360 Total Security, favorilerimden bir tanesi. Antivirüs programları, indirsekte indirmesekte sıkıntı yaşatıyor. Hatta birçok programı bilgisayarımızdan kaldırırken bile saatlerce uğraşıyoruz. Bunlara nazaran, 360’da aklınıza gelecek hiç bir problem yaşamadım.

Yaşadığım tek sorun, haftada bir donması. Bu benim için sorun değildi fakat bazen sinirlendirebiliyor. Sonuç olarak açıp kapattığınız zaman düzeliyor.

9 Windows Defender

Windows DefenderÜrün Fiyatı: Ücretsiz

Geçmişe dayalı kötü yorumları unutun. İlk çıktığı zamanlar kullanıcılar tarafından birçok kötü eleştiri gelmişti ve bunlarda haklılardı. Sonralarda gelen güncellemelerle bu olaya el atıldı. Şu an problemsiz bir şekilde kullanabileceğiniz programlardan biri olarak karşımıza geliyor.

Tamamıyla Windows işletim sistemi için oluşturulmuş ve hem az yer kaplıyor, hemde 2 aydır kullandığımı göz önünde bulundurursam sorunsuz çalışıyor.

10 Sandboxie

SandboxieÜrün Fiyatı: Ücretsiz

Bildiğimiz antivirüs programlarının haricinde, farklı bir çalışma sistemi var. Birçok kullanıcı bunun antivirüs değil başka bir yazılım olduğunu söylüyorlar. Bana sorarsanız biraz haklılar.

Kullanım amacı şu şekilde; Bilgisayarınızda bir klasör ayırıyor ve bunu Sandboxie’de seçiyorsunuz. Programımızda bu klasörü sanal disk olarak kullanıyor. Sonrasında internet indirmelerinizi ve kurulumlarını bu dosyaya tanımlıyorsunuz. Bu sayede her hangi bir problemde bilgisayarınıza değil sadece bu dosyaya virüs bulaşmış oluyor. Son derece başarılı.

Bonus: CCleaner

CCleanerÜrün Fiyatı: Ücretsiz / 150TL

Bilgisayarınızı hızlandıran ve kullanmanızı tavsiye ettiğim bir program. Fakat listemizin haricinde antivirüs değil. CCleaner’in amacı, bilgisayarınızda yer alan ve fazlalık olan dosyaları ortadan kaldırmak. Bu şekilde bilgisayarınızı hafifletmiş ve daha hızlı çalışmasını sağlamış oluyorsunuz.

Evet kullanımı güzel fakat dosyaları seçerken dikkat etmelisiniz. Bir yanlışlık yapıp bilgisayarın ayarlarını bozabilir ve sistemin çökmesine neden olabilirsiniz. Bu durum haricinde kesinlikle başarılı bir program.

Onlarca seçenek olduğu için ve kullanım farklılıkları sundukları için bu programları kullanmakta farklılık yaşıyoruz. Siz hangi programı, neden kullanıyorsunuz?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.