Türkiye’nin atıştırmalık sektöründe başta gelen şirketlerinden biri olan Şölen’in CEO’su Elif Çoban, müşterilere daha taze ürün sunmak amacıyla bayrama 2 ay kala üretime başladıklarının haberini verdi. Alınan bu kararla bir ilke imza atılmış olacak.
Çoban, açıklaması sırasında bayram dönemlerinde tüketicilere ulaşımda özel bir hassasiyet gösterildiğini, tesislerde çalışan 2300 çalışana ek olarak bayram döneminde 50 binin üzerindeki satış noktasında 6500 kişilik ek istihdam oluşturulduğunu bildirdi. Bunun yanında Türkiye’de ikramlık ve hediyelik çikolata pazarında toplam satışın %75’inin bayram döneminde yapıldığının altını çizdi.
Ayrıca Şölen’in istihdam artışına benzer olarak, Kent Şekerleme de Ramazan Bayramı öncesinde 6500 kişiye ek istihdam sağlayacağını duyurmuştu. Kent, bayram öncesinde 12 bin tonluk üretim gerçekleştirdi ve Türkiye genelinde 20 bin satış noktasında hizmet verecek.
CEO Elif Çoban, Şölen’in 15 marka ve 66 farklı lezzetle geride bırakılan bayramın çikolata ile şekerde en fazla ürün çeşitliliğine sahip markası olduğunu gururla dile getirdi.Ünlü atıştırmalık ürün markası Şölen, 2018 yılında hediyelik çikolata pazarının %13,8 büyümesine karşın, %32.7 oranında büyüme kaydetti. Firma ayrıca, 2018 yılının bayram döneminde ikramlık kategorisindeki ciro pazar payını %40.2’ye çıkardı. Böylelikle bir liderlik elde etmiş oldu.
Çoban Şölen’in başarısıyla ilgili olarak, “Dünyanın 120 ülkesinde tercih edilen bir markayız. İhracatımız da 2019 ilk çeyrekte %21 büyüdü.” ifadelerini kaydetti. Ayrıca 280 milyon dolarlık yatırımla endüstri 4.0 standardında yapılan fabrikaları için, 2020’de kapasite artışı gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Şölen’in 2019 yılına ait ciro hedefi 2 milyar lira. Ayrıca firmanın, Almanya markası olan ve Avrupa’nın en büyük perakendecileri arasında yer alan Lidl ile stratejik bir iş birliği yaptığı da açıklananlar arasında.Elif Çoban açıklamalarını sürdürürken, Lidl’ın Türkiye’den tek tedarikçisinin Şölen olduğunu hatırlattı. Lidl’ın markasıyla satıldığını ifade etti. Ardından, ilerleyen dönemde Almanya pazarına Biscolata ile girmeyi düşündüklerini açıkladı.
Milango, Octavia, Matmazel, Lokkum gibi ürünlerin şık ambalajları ve lezzetiyle sıkça tercih edildiğini gördüklerini söyleyen Çoban, bu bayram ürünler için özel olarak doğaya dost kese kağıtları hazırlandığını vurguladı.
Bununla birlikte tüketimde tercih edilen ürünlerin bölgelere göre dağılımını da açıklayan Çoban, “İkramlık çikolata en fazla İç Anadolu Bölgesi’nde tüketiliyor, ikinci sırada ise Marmara Bölgesi yer alıyor. İkramlık şeker için ise en fazla tüketim Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da oluyor. İkinci sırada İç Anadolu geliyor.” dedi.
-
BofA
-
Borsa
-
Rusya
-
KAP
-
Paratic TV
-
Temettü
-
TCMB
-
ABD
-
Halka Arz
-
Bitcoin
-
M. Şimşek
-
Altın
-
Gümüş
-
ECB
-
Petrol
-
Euro
-
TÜİK
-
İşsizlik
-
Enflasyon
işlem yapmak için
GCM Yatırım
yanınızda!