Tarihte ABD tarafından, 2. Dünya Savaşı sırasında 2 kez kullanılan atom bombası, yüz binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, bölgedeki insanlar üzerinde ciddi mutasyonlar ve hastalıklar görülmesine sebep olmuştur.
2 temel türde üretilmiş bu silahlar fisyon ve füzyon bombaları olarak ayrılmaktadır. Fisyon bombasının verebileceği zarar tahmin edilebilirken, füzyon bombasının yapısı gereği verebileceği zarar ön görülememektedir.
İlginizi Çekebilir: İnsanların Neden Olduğu 10 Ölümcül Felaket
Dünya üzerinde pek çok ülke, sayısı bilinmemekle birlikte nükleer silah bulundurmaktadır. Aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde denemeler yapmaktadır. Günümüzde ülkelerin savaşlarda nükleer silah kullanması, yapılan anlaşmalarla yasaklanmıştır. Gelinen noktada nükleer silah kullanmak, savaş suçu olarak kabul edilmektedir. Videoda görüldüğü üzere bombanın patlamasıyla beraber çok yüksek enerji açığa çıkıyor. Patlama sırasında açığa çıkan alev topu kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek boyutlara ulaşıyor. Yayılan yüksek enerjinin etkisiyle büyük bir şok dalgasının etrafa yayıldığı görülüyor. Bu dalganın yayıldığı alandaki değişimi gözlemlediğinizde tüm canlı hayatının yok edilebildiğini görebiliyorsunuz.
Daha Detaylı Bilgi: Dünyanın En Güçlü Nükleer Silahlarına Sahip Olan 10 Ülke
Okyanusların altında patlatılan silahın, adeta tüm okyanusu havaya uçurduğuna tanık oluyorsunuz. Nükleer silahın patlaması esnasında açığa çıkan kilo tonlarca enerjinin bir yerleşim yerini hatta ülkeyi, tamamen yok edebileceği belirtiliyor.
Nükleer patlamalardan bahsederken, Ukrayna’nın Çernobil şehrindeki nükleer reaktör kazasına değinmemek olmaz. 1986 yılında gerçekleşen patlamada, başta Rusya ve Türkiye olmak üzere Avrupa’ya büyük miktarda radyasyon yayıldığı belirtiliyor. Yayılan radyoaktivitenin uzun vadede çok ciddi sonuçları olması, bu maddelerin ne kadar korkunç sonuçlara sebep olabileceğini kanıtlıyor. Günümüzde hala kazanın yaşandığı bölgeye giriş yasaklanmış durumdadır. Çernobil’in etkileri ülkemizde en çok kuzey kesimlerde görülmüştür. Yaşanan olay sonrası bölgedeki kanser vakalarında belirgin bir artış saptanmıştır.
Ülkelerin nükleer deneme yapmamaları konusunda ortak anlaşmaları olmasına rağmen; Hindistan, Kuzey Kore ve Pakistan’ın anlaşma yapan ülkeler arasında bulunmamaları, bu denemeleri yapabilmelerine olanak tanıyor.
Dünyada gelişmiş ülkelerin bulundurdukları bu ürkütücü güç sonrasında, silahsızlanma ile ilgili tüm söylenenlerin lafta kaldığı görülüyor. Dileriz ki inanması güç olsa da dünyada uzun yıllar barış hüküm sürer bu korkunç silahların kullanımı zihinlerin kıyısından bile geçmez.
-
Borsa
-
KAP
-
AsgariÜcret
-
Temettü
-
Altın
-
Dolar
-
Doğalgaz
-
Erdoğan
-
JP Morgan
-
TCMB
-
XRP
-
SOL
-
Bitcoin
-
M. Şimşek
-
IMF
-
RekabetKurumu
-
TBMM
-
Ethereum
-
TÜİK
-
Nvidia
-
Trump
-
Paratic TV
işlem yapmak için
GCM Yatırım
yanınızda!