Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yeme – İçme Maliyetinin En Pahalı ve En Ucuz Olduğu 30 Şehir

Özellikle de yurt dışına çıkanların aklındaki en büyük soru, yemek fiyatlarıdır. İşte huzurlarınızda dünya çapında yemek yemenin en pahalı ve en ucuz olduğu şehirler!
Yeme – İçme Maliyetinin En Pahalı ve En Ucuz Olduğu 30 Şehir
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Tanesi 40 ila 50 lira arasında değişen “meşhur” Bodrum lahmacununu es geçecek olursak, iki kişi Türkiye’de ortalama 30 ila 45 liraya karnını doyurabiliyor. Elbette ki bu durum bazı turistik beldelerde uçuk rakamlara ulaşabiliyor. Eğer amacınız yurt dışına çıkmak ise öncelik konaklama yeri ve yiyecek içecekten yana oluyor.

Dünya çapında bazı şehirler bu iki önemli hususta uygun fiyatlarıyla dikkat çekerken, bazıları ise akıl almaz rakamlarla karşımıza çıkıyorlar. Bu nedenle de özellikle Avrupa’daki birçok şehir ucuzluklarıyla, uygun fiyata yurt dışına çıkmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyorlar. Biz de “ayağını yorganına göre uzatmak” isteyenlere özel bir liste hazırlamaya karar verdik.

İşte dünya çapında iki kişilik yemeğin ortalama maliyetinin en pahalı ve en ucuz olduğu şehirler:

Yeme – İçmenin En Pahalı Olduğu Şehirler

Öncelikle uygun fiyata yurt dışına çıkmak isteyenlerin, yemek ve içecek fiyatlarını baz alarak uzak durmak isteyecekleri pahalı şehirlerle listemize başlıyoruz. Listemizi hazırlarken iki kişinin ortalama yeme – içme maliyetini baz aldığımızı belirtmeden geçmeyelim. Bu arada alkol tüketmeyenler, yazmış olduğumuz fiyatları tatlılar ve alkolsüz içecekler için baz alabilirler.

Singapur

Yeme – İçme Maliyeti: 165 Lira

SingapurMalay Yarımadası’nın güneyinde bulunan Singapur’a pahalılığın ve lüksün anavatanı diyebiliriz. Yaşam maliyetinin fazlasıyla yüksek olduğu bu ülkede McDonald’s gibi bilindik fastfood zincirlerini tercih edebilir ve yaklaşık 60 liraya karnınızı doyurabilirsiniz. Ancak farklı restoranlar denemek istiyorsanız, sadece yemek için ortalama en az 165 lirayı gözden çıkarmalısınız.

Helsinki – Finlandiya

Yeme – İçme Maliyeti: 165 Lira

Helsinki - FinlandiyaFinlandiya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Helsinki de pahalılığıyla nam salmış yerler arasına adını yazdırıyor. 3 yıldızlı otel fiyatlarının kişi başı gecelik ortalama 350 liradan başladığı bu şehirde yeme – içme maliyeti de haddinden fazla yüksek. Bu pahalı Avrupa şehrinde iki kişinin ortalama yemek maliyeti, 167 lira civarındadır.

Dublin – İrlanda

Yeme – İçme Maliyeti: 170 Lira

Dublin - İrlandaYine güzel bir Avrupa şehriyle listemize devam ediyoruz. İrlanda’nın başkenti olan Dublin, birçok tarihi ve doğal güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Fakat bu güzellikleri görebilmek için hem konaklama hem de yemek açısından adeta bir servet harcamalısınız. Bu şehri ziyaret ettiğinizde iki kişi meşhur Liffey Nehri’ne karşı güzel bir yemek yiyelim derseniz, en az ortalama 170 liralık bir hesapla karşılaşabilirsiniz.

Stockholm – İsveç

Yeme – İçme Maliyeti: 170 Lira

Stockholm - İsveçKuzey Avrupa’nın, İskandinavya’nın belki de gezilip görülmesi gereken en güzel şehirlerinden biriyle listemize devam ediyoruz. Metro istasyonlarıyla bile adını duyurmayı başaran İsveç’in başkenti Stockholm de Dublin ile benzer bir yaşam maliyetine sahip. Bu güzel şehirde iki kişinin ortalama yemek harcaması, 170 liraya denk geliyor.

Moskova – Rusya

Yeme – İçme Maliyeti: 170 Lira

Moskova - Rusya3 yıldızlı otellerde konaklama maliyetinin yaklaşık 200 dolar olduğu Rusya’nın başkenti Moskova, yaklaşık 18 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Merkezden uzaklaştıkça hem konaklama hem de yeme içme maliyetinin azaldığı Moskova’nın göbeğinde, iki kişi ortalama 170 liraya karnını doyurabiliyor.

Roma – İtalya

Yeme – İçme Maliyeti: 175 Lira

Roma - İtalyaPizza ve makarna ikilisinin anavatanı olan, Akdeniz mutfağının enfes tatlarını misafirleriyle buluşturan İtalya’nın antik şehri Roma’da bir fincan kahvenin bile ortalama fiyatı yaklaşık 20 ila 25 lira civarındadır. Bu şehirde iki kişilik “ucuz yollu” yemek maliyeti ise ortalama olarak 175 lirayı bulmaktadır.

Sydney – Avustralya

Yeme – İçme Maliyeti: 175 Lira

Sydney - AvustralyaYine ucuz yollu; yani hamburger, kahve, standart bir sandviç ile günü geçirebilirim diyenlerin iliğini kemiğini sömürecek güzel bir şehirle daha listemize devam ediyoruz. Eğer o kadar yol gidip, Avustralya’nın en büyük şehirlerinden Sydney’de aç kalmak istemiyorsanız, ortalama 175 lirayı gözden çıkarmalısınız.

New York – ABD

Yeme – İçme Maliyeti: 180 Lira

New York - ABDKapitalizmin doğduğu yer olarak da bilinen Amerika’nın en büyük ve en güzel şehirlerinden olan New York’ta birer hamburger yiyip, birer de kahve içelim derseniz yaklaşık 90 lira ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Paris – Fransa

Yeme – İçme Maliyeti: 180 Lira

Paris - FransaRomantizmin iliklerinize kadar işleyeceği, güzel bir Avrupa şehri olan Paris de pahalılığıyla dünyaya nam salmış yerler arasına adını yazdırıyor. Elbette ki Fransa’nın bu güzel şehrine gidip de birer kadeh şarap içmeden olmaz. Bir kadeh şarabın yaklaşık 13 dolar, standart bir sandviçin ise 25 dolar civarında satıldığı Paris’te iki kişilik yeme içme maliyeti ortalama 180 lirayı buluyor.

Hong Kong

Yeme – İçme Maliyeti: 180 Lira

Hong KongSingapur ile benzer özelliklere sahip olan Hong Kong, yaşam maliyetinin fazlasıyla yüksek olduğu şehirlerden de bir tanesidir. Hamburger fiyatlarının 30 dolar civarında, kahve fiyatlarının ise ortalama 8 dolar olduğu Hong Kong’da, yaklaşık 180 liralık bir hesapla karşılaşırsanız şaşırmayın.

Brüksel – Belçika

Yeme – İçme Maliyeti: 180 Lira

Brüksel - BelçikaBirkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulmasıyla ortaya çıkan güzel Avrupa şehirlerinden Brüksel, elbette ki sadece “lahanasıyla” meşhur bir kent değil. Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan ve yılbaşını geçirebilmek için en ideal noktalardan bir tanesi olan bu şehirde iki kişilik yemek ve içecek maliyeti ortalama 180 lira civarındadır.

Londra – İngiltere

Yeme – İçme Maliyeti: 185 Lira

Londra - İngiltereBirleşik Krallık ve İngiltere’nin başkenti olmakla kalmayıp, iş ve finans dünyasının da en önemli güzergahlarından biri olan Londra, yaşamın en pahalı olduğu şehirler arasında yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini büyülemeyi başaran Londra’nın yemekleri ise el yakıyor. Bodrum’un nasıl lahmacunu meşhursa, Londra’nın da sandviçleri öyle meşhurdur. Çünkü tek kişilik standart bir sandviçin fiyatı 30 ila 40 lira civarındadır. Diğer yemeklerin fiyatını siz düşünün!

Kopenhag – Danimarka

Yeme – İçme Maliyeti: 200 Lira

Kopenhag - DanimarkaYaklaşık 1.2 milyon insana ev sahipliği yapan “ticaret limanı”, Kopenhag, Danimarka’nın güzelliklerini gözler önüne seriyor. Gecelik 3 yıldızlı otel fiyatının kişi başı 650 lira civarında olduğu Kopenhag, içecek konusunda bazı şehirlere göre insaflı davransa da yemek konusunda bütçemizi sıfırlamayı başarıyor. Bu şehirde iki kişilik ortalama yeme içme maliyeti 200 lira civarında seyrediyor.

Oslo – Norveç

Yeme – İçme Maliyeti: 230 Lira

Oslo - NorveçAvrupa’nın oldukça güzel ve bir o kadar da pahalı olan kuzey ülkelerinden bir tanesiyle daha listemize devam ediyoruz. Kopenhag ve Stockholm’den sonra İskandinavya’nın en büyük şehirleri arasında yer alan Oslo, uçuk rakamlara ulaşan yaşam maliyetiyle de dikkat çekiyor. 3 yıldızlı otelin kişi başı ortalama 450 lira civarında olduğu Norveç’in başkentinde iki kişilik yeme içme maliyeti ise 200 liranın üzerine çıkabiliyor.

Cenevre – İsviçre

Yeme – İçme Maliyeti: 300 Lira

Cenevre - İsviçreStandart bir sandviç 60 lira olur mu? Bulunduğunuz yer İsviçre’nin ikinci büyük şehri Cenevre ise olur. Otel fiyatlarının 600 liradan başladığı güzeller güzeli Cenevre, dünyanın en pahalı şehirlerinden bir tanesidir. Bu şehirde iki kişilik ortalama yeme – içme maliyeti ise yaklaşık 300 lirayı bulmaktadır.

Yeme – İçmenin En Ucuz Olduğu Şehirler

Bir kuru sandviçe onlarca lira verdiğimiz pahalı şehirleri geride bırakıp, birbirinden güzel yemeklerin uygun fiyatlarla sunulduğu yeme içmenin en ucuz olduğu şehirlerle listemize devam ediyoruz. Bu arada listemizin neredeyse tamamının Avrupa şehirlerinden oluştuğunu da belirtmeden geçmeyelim.

St. Petersburg – Rusya

Yeme – İçme Maliyeti: 75 Lira

St. Petersburg - RusyaMoskova el yakarken, St. Petersburg uygun yaşam maliyetiyle kalbimizi çalıyor. Otel fiyatları biraz pahalı olsa da “hostelde kalırım, keyfime bakarım” derseniz, St. Petersburg’da ortalama 75 lira yemeğe verip, toplamda 100 liraya güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Split – Hırvatistan

Yeme – İçme Maliyeti: 65 Lira

Split - HırvatistanBalkanların en güzel tatil merkezlerinden biri olmakla kalmayıp, hem plajları hem de gece hayatıyla adını dünyaya duyurmayı başaran Split, Hırvatistan’da yer alıyor. Yeme içme maliyetinin yaklaşık 65 liraya mal olduğu bu şehir, konaklama açısından biraz pahalı olsa da yaklaşık 125 lira harcayarak keyifli bir gün geçirebilmenize imkan tanıyor.

Prag – Çek Cumhuriyeti

Yeme – İçme Maliyeti: 60 Lira

Prag - Çek CumhuriyetiMimari güzellikleriyle dudak uçuklatan Çek Cumhuriyeti’nin ve Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Prag, cep yakmayan fiyatlarıyla da kalplerimizi fethediyor. Hostelde konaklamanın ve turistik atraksiyonların yaklaşık 30’ar liraya mal olduğu, yeme içmenin ise yaklaşık 60 lira tuttuğu Prag, bütçe dostu bir şehir olarak listemizde yer alıyor.

Bratislava – Slovakya

Yeme – İçme Maliyeti: 60 Lira

Bratislava - Slovakya“Prag ve Viyana gibi gözde şehirler varken, Bratislava’yı ne yapayım” demeyin. Çünkü tarihi yapısıyla oldukça dikkat çeken bu Slovakya şehrinde yaşam oldukça ucuz. Turistik atraksiyonları sadece 13 lira harcayarak gezebileceğiniz bu şehirde, yerel ve güzel yemeklere günlük 60 liranın altında bir fiyata ulaşabilirsiniz.

Vilnius – Litvanya

Yeme – İçme Maliyeti: 60 Lira

Vilnius - Litvanya2009 yılının Avrupa Kültür Başkenti Vilnius, tarihi güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle sizleri kendisine aşık edecek. Litvanya’nın en büyük şehri olan Vilnius’da gecelik 19 liraya konaklayabilir, günlük 60 liraya karnınızı doyurabilir, 10 liraya ise turistik yerleri keşfedebilirsiniz.

Zagreb – Hırvatistan

Yeme – İçme Maliyeti: 55 Lira

Zagreb - HırvatistanYine sahilleriyle ve doğal güzellikleriyle ünlü, Avrupa standartlarına göre ucuz bir başkent olan Zagreb ile listemize devam ediyoruz. Hırvatistan’ın bu güzel şehrini ziyaret ettiğinizde yaklaşık 25 liraya konaklayabilir, 50 ila 55 liraya karnınızı doyurabilir, 100 liranın altında bir rakama keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Riga – Letonya

Yeme – İçme Maliyeti: 50 Lira

Riga - LetonyaYaşam maliyetleriyle dudak uçuklatan Kuzey Avrupa ülkeleri arasında, bütçe dostu bir şehir ile yolculuğumuza devam ediyoruz. Gece hayatına ve mimariye meraklı olanların tercih edebilecekleri bir şehir olan Letonya, Riga’da sadece 16 liraya konaklayabilirsiniz. Hatta yaklaşık 50 liraya birbirinden enfes yemeklerle de karnınızı doyurabilirsiniz.

Kiev – Ukrayna

Yeme – İçme Maliyeti: 50 Lira

Kiev - UkraynaHalihazırda pasaport ve vize kalkmışken, hem gece hayatı hem de sahilleriyle dikkat çeken Ukrayna’yı ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Özellikle de gençlerin akın ettiği, ünlü gece kulüpleriyle donatılmış Arcadia Plajı’nı bünyesinde barındıran Odessa, uygun fiyatlı Lyviv ya da başkent Kiev sizler için uygun bir güzergah olabilir. Gecelik konaklamanın yaklaşık 10 lira, gün boyu yemek maliyetinin ise 50 liranın altında olduğu Kiev, Avrupa’nın en ucuz şehri unvanı ile karşımıza çıkıyor.

Varşova – Polonya

Yeme – İçme Maliyeti: 45 Lira

Varşova - PolonyaPolonya’yı seyahat etmek istiyorsanız, hem Krakow hem de Varşova sizler için ideal lokasyonlar olabilirler. Başkent Varşova’yı baz alacak olursak, geleneksel kültürünü korumaya devam eden bu şehirde gecelik 26 liraya konaklayıp, 45 liraya enfes yemeklerin tadına bakabilir ve günü 90 lira harcayarak tamamlayabilirsiniz.

Cesky Krumlov – Çek Cumhuriyeti

Yeme – İçme Maliyeti: 45 Lira

Cesky Krumlov - Çek CumhuriyetiMaliyetlerin hemen hemen benzer olduğu Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti’nin en popüler tatil beldelerinden bir tanesidir. Kafa dinlemek için oldukça ideal bir kasaba olan Çek Cesky Krumlov’da ise 45 liraya karnınızı doyurup, 90 ila 95 liraya gününüzü geçirebilirsiniz.

Budapeşte – Macaristan

Yeme – İçme Maliyeti: 40 Lira

Budapeşte - MacaristanTarihi yapıları, turistik güzergahları, gece hayatı ve en önemlisi de ucuz yaşam standartlarıyla bütçe dostu sevilen bir şehir olan Budapeşte, Macaristan’ın bütün güzelliklerine fazlasıyla uygun bir fiyata ulaşabilmenizi sağlıyor. Gün boyu 40 liraya çeşitli yerel yemeklerin tadına bakabileceğiniz Budapeşte’de maksimum 90 lira harcayarak bir gün geçirebilirsiniz.

Belgrad – Sırbistan

Yeme – İçme Maliyeti: 35 Lira

Belgrad - SırbistanSırbistan’ın başkenti ve en büyük şehri Belgrad, turistik atraksiyonları ve gece hayatının yanı sıra bütçe dostu bir şehir olmasıyla da dikkat çekiyor. Konaklamanın gecelik 10 lira, ulaşımın 4, yeme içmenin ise yaklaşık 35 lira olduğu bu şehirde 80 lira ödeyerek gününüzü gün edebilirsiniz.

Saraybosna – Bosna Hersek

Yeme – İçme Maliyeti: 30 Lira

Saraybosna - Bosna HersekSıcakkanlı insanların bulunduğu, enfes bir Balkan şehri olan Saraybosna’da bir gün geçirmek, toplamda yaklaşık olarak 85 ila 90 liraya mal olabilir. Bu güzel şehrin yemeklerine bakmak için ise 25 ila 30 lira harcamak yeterlidir.

Sofya – Bulgaristan

Yeme – İçme Maliyeti: 30 Lira

Sofya - BulgaristanEn ucuz Avrupa şehirlerinden olan ve turistleri fazlasıyla samimi bir şekilde karşılayan Sofya’ya uçakla gitmek istiyorsanız, biletini aylar öncesinden ayırtmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu Bulgaristan şehrine uçakla seyahat etmenin maliyeti biraz yüksektir. Biletin dışında geri kalan harcamalar ise günlük 80 lirayı aşmamakla beraber, yaklaşık 30 liraya bölgenin neredeyse her lezzetini tadabilirsiniz.

Bükreş – Romanya

Yeme – İçme Maliyeti: 30 Lira

Bükreş - RomanyaKiev’den sonra Avrupa’nın en ucuz ikinci şehri olan Romanya’nın incisi Bükreş, bütünüyle bütçe dostu bir şehirdir. Gecelik 18 liraya konaklayabileceğiniz bu güzel şehirde, 30 liraya tıka basa karnınızı doyurabilir ve toplamda yaklaşık 70 lira harcayarak gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Yiyecek ve içecek maliyetlerinin hem en pahalı hem de en ucuz olduğu şehirleri sizler için sıraladık. Bana göre Cenevre de 300 liraya iki kişilik güzel bir yemek yerine, Kiev’de 1 hafta konaklamak çok daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Fakat elbette ki tercihi sizlere bırakıyoruz. Sizce, listelemiş olduğumuz bu şehirlerden hangilerine gitmek gerekir?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.