Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Evde Sabun Yaparak Para Kazanmaya Dair Her Şey

Ek iş olarak kolayca malzeme edinebileceğiniz ve yapabileceğiniz sabunlardan para kazanmak istiyorsanız sizler için derlediğimiz içeriğimize göz atabilirsiniz!
Evde Sabun Yaparak Para Kazanmaya Dair Her Şey
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Evlerimizi misler gibi kokutan hem temizlik hem de dekoratif amaçlı kullanılan şirin ürünler. Farklı şekil ve renkleriyle eski zamanlardan bu yana insanların temel temizlik malzemesi olarak kullanılan sabunlar…

Alt başlıklarda sabun yapıp satarak para kazanmak için bilinmesi gerekenlere geçmeden önce gelin, sabun hakkındaki temel bilgilere kısaca göz atalım. Sonuçta hepimiz sabunun ne olduğunu bilsek de ne kadar süredir insan hayatında olduğunu bilmiyoruz.

İnsanlığın ilk çağlarından beri kullanıldığı düşünülen sabunun modern üretimi 19. yüzyıldan sonra gelişmeye başlamış. Öte yandan, sabunun bir tek temizlik alanında değil, birçok farklı alanda kullanıldığı bilgisini de paylaşabiliriz.

Bunlar arasında kozmetik, losyon, ilaç, sprey, tekstil, boya, plastik gibi dikkat çekici alanlar var. Ancak sabunun bizi ilgilendiren yönü, popüler bir para kazanma yöntemi olması.

Çünkü sabun yapmak, özellikle evden çalışmak ve az sermaye ile para kazanmak istiyorum diyenlerin yardımına koşuyor. Hatta pek çok kişi bu işi sırf hobi amaçlı yapıyor. Zaten piyasadaki sabun modellerine baktığınızda işin ne kadar eğlenceli olabileceğini tahmin ediyorsunuz.

Piyasadaki sabunlar, sabundan öte şık birer aksesuar gibi görünüyor. Özellikle bebek ya da hayvan şeklinde olanların sabun olduğuna inanmak mümkün değil.

Sonuçta sabunların hem işlevleri hem de şekilleri bakımından şu son yıllarda küçük bir evrim geçirdiğini söyleyebiliriz. Bizler de bu evrimden faydalanarak, sabunlardan para kazanmayı öğrendik. Siz de evde sabun yapıp satmak istiyorsanız, aşağıdaki başlıklardan merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

İşte evde sabun yapma işi hakkında tüm merak edilenler:

Kimler Evde Sabun Yaparak Para Kazanabilir?

Malzemeler ve işin para kısmına geçmeden önce sabun yapım işi için herhangi özel bir yetenek gerektirmediğini belirtelim. Yani isteyen herkes, evde sabun yapma işinin altından rahatlıkla kalkabilir. Ancak ne kadar orijinal ve özgün tasarımlar yapar, ne kadar farklı çalışmalar ortaya çıkarırsanız, o kadar fazla satış yaparsınız.

Bu yüzden sabun yapım işinde yaratıcı düşünmeniz sizin için bir avantaj olacaktır.

Aynı zamanda eğlenceli para kazanma yöntemleri arasında yer alan sabun işi, herkes tarafından kullanılabilecek olmasına rağmen ev hanımları ya da yeterli boş vakti olanlar için çalışan kesime göre daha uygundur.

Yeterli vakti olan herkes, ev ortamında rahatlıkla çalışabilecek ve ne kadar isterse o kadar çok üretim yapacaktır. Ayrıca sabunu kalıba dökme, eritme, şekillendirme işlemleri; ev hanımlarına ya da el becerisi olanlara hiç de zor gelmeyecektir.

Tüm bu bilgiler ışığında evde sabun yapma işine karar verecek olan sizsiniz. İster öğrenci olun, ister emekli, ister kadın, ister erkek!

Evde sabun yapımı ek iş olarak da tam zamanlı gelir kaynağı olarak da düşünülebilir. Kısacası sadece şu kişiler evde sabun yaparak para kazanabilir diye bir kural olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Evde Sabun Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Gelelim, evde sabun yapma işi için gerekli malzemelere. Sabun, tanımı gereği, bir alkali ile karıştırılmış katı veya sıvı yağdır. Yağ, bir hayvandan veya bitkiden gelirken, alkali, karbonatlı su denilen bir bazdır. Kalıp sabun yapımında, sodalı su sodyum hidroksittir.

Sıvı sabun, potasyum hidroksit gerektirir. Yağ ve sodalı suyu birleştirmek ve ardından ısıtmakla sabun elde edilir. Bu kimyasal reaksiyona sabunlaşma denir. Kül suyu olmadan sabunlaştırma mümkün değildir, bu nedenle sabun oluşturmak için kül suyu gereklidir.

Sabun yapımı için başlıca bilgileri ve materyalleri ele aldığımıza göre şimdi evde sabun yapımı için gerekli diğer malzemelere geçelim. Sabun yapabilmek için zeytinyağının gerekli olduğunu öğrendik.

Bu noktada zeytinyağı markasının size bağlı olduğu bilgisini paylaşabiliriz.

Termometre, karıştırıcı (mikser), sabunlara şekil verebilmek içi kalıp, ölçü kabı (dijital teraziler de kullanılabilmektedir), plastik ve cam kap, tencere, silikon spatula, sabun kesici gibi malzemeler evde sabun yapımında kullanılır.

Sonuç olarak sabun yapımı işinin temel malzemeleri; yağ, kostik (sodyum hidroksit) ve sudur. Ancak kullanılan malzemelerin yoğunluğu, niteliği ve değerleri gibi özellikleri farklılaşabilir. Örneğin biri sabun yapımında zeytinyağı kullanırken bir diğeri Hindistan cevizi yağı kullanabilir.

Evde Sabun Nasıl Yapılır?

Ev yapımı sabun tarifleri farklılık gösterse de birkaç bileşen sabittir. Bunlar; yağ, kül suyu (Sodyum hidroksit), su, uçucu yağ veya koku (isteğe bağlı) olarak belirtilebilir.

Tamamen sıfırdan sabun yapmak için (hazır sabun bazlarıyla eritip dökmenin aksine), sodyum hidroksit olarak bilinen yakıcı bir tuz olan kül suyu kullanmanız gerekir.

Kül suyu ve yağ bileşenleri arasındaki kimyasal reaksiyona sabunlaşma denir ve bu da sabunu meydana getirir. Başlamadan önce, ev yapımı bir sabun tarifi seçin, malzemelerinizi toplayın veya kullanmak için önceden hazırlanmış bir sabun bazı satın alın.

Kase veya çırpma teli gibi kullandığınız aletlerin bir daha asla yemek hazırlamak için kullanılmadığından emin olun. Çeşitli sabun yapım yöntemleri vardır, ancak yeni başlayanlar için en iyisi, sodalı su içermeyen, önceden hazırlanmış bir sabun bazı kullanırken ideal olan erit ve dök yöntemidir.

Kap Hazırlayın

İlk önce silikon sabun kalıbınızı hazırlayın. Kalıbı ve ekleyeceğiniz tüm uçucu yağları çıkarın, böylece sabun karışımını dökmeye hazır olduğunuzda her şey elinizin altında olur.

Sabun Bazını Eritin

Erit ve dök yöntemini kullanarak, sabun bazınızı eriterek başlayın. Önceden satın alınmış bir taban kullanıyorsanız, tam eritme talimatları için ambalajın üzerindeki talimatlara bakın. Bazı genellikle mikrodalgada veya ocakta eritebilirsiniz. Mikrodalganızı kullanmak istiyorsanız, sabun bazını kase gibi ısıya dayanıklı, mikrodalgaya uygun bir kaba koyun ve tamamen eriyene kadar her seferinde 10 veya 20 saniye gibi kısa aralıkları tercih edin.

Sabun bazını ocakta eritmeyi tercih ederseniz benmari usulü kullanın. Sabun bazını kase gibi ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin, ardından bir tencereyi yaklaşık üçte biri dolacak şekilde suyla doldurun.

Isıya dayanıklı kabı tencerenin içine yerleştirin ve sabun eriyene kadar suyu kısık ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakın.

Isıdan Alın ve Yağ ile ÇırpınKarışım eridikten sonra ocaktan alın. Bu noktada oldukça hızlı çalışmanız gerekecek, dolayısıyla başlamadan önce tüm aletlerinizi hazır bulundurmanız önemlidir.

Sabununuza koku katmak için uçucu yağlar kullanıyorsanız, şimdi tam zamanı. Yağları erimiş karışıma çok nazikçe çırpın, böylece kabarcıklar oluşmaz ve pürüzsüz kalır.

Sabunu Dökün

Kokunuzu karıştırdıktan sonra sıra sabunu, silikon kalıba dökmeye geliyor. Kalıp bölümlerinin her birini aynı miktarda karışımla doldurmaya dikkat edin.

Böylece sabunlarınıza daha profesyonel ve hoş bir görünüm verirsiniz.

Donmaya Bırakın

Sabunun sertleşmesini bekleyin ve kalıp oluşana kadar hareket ettirmeyin. Donma, birkaç saatten tam bir güne kadar herhangi bir aralıkta gerçekleşebilir.

Kesin sertleşme süreleri için tarifinizi veya sabun bazlı ambalajınızı kontrol edin. Tamamen sertleştiğinde, sabunların her birini kalıptan çıkarın. Artık kullanılmaya veya ev yapımı hediyeler olarak satılmak üzere paketlenmeye hazırlar.

Evde Yapılan Sabunlar Nasıl Satılır?

Sabun yapımının birçok kişi tarafından hobi olarak yapıldığını belirttik. Yani evde sabun yapım işinde hem eğlenecek hem de para kazanacaksınız. Sonuçta bu işin altından herkes kalkabilir, ama burada dikkat edilmesi gereken kritik nokta satış aşamasıdır.

Araştırmaların yardımı ve yaratıcılığınızla birlikte yaptığınız sabunları satarken hangi yöntemleri izlemeniz gerektiğine işin başında karar vermelisiniz.

Örneğin; internetten mi satış yapacaksınız, yoksa ilgili firmalarla mağazalara mı başvuracaksınız. Yoksa geniş bir çevreniz var da sadece onlara mı satış yapmayı düşünüyorsunuz?

Farklı yöntemleri bir arada kullanabilmeniz de elbette mümkün.

Mesela sosyal medya hesaplarınızda sabunlarınızın fotoğraflarını paylaşabilir, isteyenlere özel siparişler yapabileceğinizi duyurabilirsiniz.

Hangi yöntemleri kullanacağınızı belirlemek, satış aşamasında işinize yarayacaktır. Bu yüzden, kendinize bir iş planı çıkarmalı ve planınız doğrultusunda adım atmalısınız.

Evde Yapılan Sabunları Satmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tehlikeli bir kimyasal reaksiyona neden olabileceğinden potasyum hidroksite asla su karıştırmayın. Aynı şekilde potasyum hidroksite su eklerken çıplak elle dokunmaktan veya dumanını solumaktan kaçının.

Koruyucu gözlük, eldiven, uzun kollu gömlek, önlük, iyi havalandırılmış çalışma alanı gibi faktörlerle güvenliğe dikkat edin. Yaptığınız sabunları test edin. Yani sabunu yapan kişi olarak sabununuzu kullanırken hiçbir çekinceniz olmamalıdır.

Kendinizden sonra yakın çevrenize satış yapın. Arkadaşlarınıza, komşularınıza doğal ya da dekoratif sabunlar yaptığınızı duyurun.

Başlangıçta bir işletme kurmanız gerekmese de ilerleyen zamanlarda satışı yapılan ürünlerin sertifikalı ve onaylı olması, daha büyük satışlar için önemlidir.

Sabunları tekli olarak satmak yerine müşteriler için paketlerin hazırlanması daha cazip olabilir. Aynı zamanda ürünlerinizin yanlarına minik hediyeler koyabilirsiniz.
Müşteri memnuniyeti için sabunlarınızı güzel paketlerle sunamaya dikkat etmelisiniz.

Evde Sabun Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?

Sabun yapmak için kullanabileceğiniz dört yaygın yöntem vardır. Eritme ve dökme, yeniden harmanlama (elle öğütme), soğuk pres ve sıcak pres olarak gruplanır. Bu süreçlerin bazıları diğerlerinden daha kolaydır. Her birinin nasıl çalıştığını bilmek, hangi yöntemi ele almak istediğinize karar vermenize yardımcı olacaktır.

Öncelikle eritme ve dökme işlemini ele alalım. Bu, sıfırdan sabun yapma işi değildir. Bunun yerine, önceden hazırlanmış sabun bazları basitçe eritilir ve kalıplanır ve herhangi bir sodalı suya dokunmanız gerekmez.

Soğuk ve sıcak press ise sıfırdan sabun yapmak için kullanılan yöntemlerdir. Daha popüler olan soğuk pres, sıcak presten daha uzun sürer ve sıcak işlem daha rustik tarzda sabun oluşturur.

Her iki yöntem de sodalı su ile çalışmayı içerir.

Yeniden harmanlama, bitmiş ev yapımı sabunun kötü bir parçasını yeniden yapmaktır. Bu, tüm malzemeleri korumanın bir yoludur. Ancak yoğun emek ve zaman gerektirir. Aynı zamanda genellikle estetik açıdan daha az hoşa giden sabunla sonuçlanır.

Evde Sabun Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Gelelim evde sabun yapım işinden ne kadar para kazanacağınıza. Bu işteki kazancınız sizin ne kadar üretim yaptığınıza ve hangi satış yöntemlerini kullanacağınıza bağlı olarak değişkenlik gösterse de evde sabun yapımının epey kârlı olduğundan hiç kuşkunuz olmasın.

Çünkü sabun yapım malzemelerinin fiyatları oldukça düşük, ama orijinal sabunların fiyatları satıcıyı tatmin edecek kadar yüksektir.

Sabun işinde para var mı diyorsanız tarayıcınıza hediyelik sabun yazmanızı öneririz. Tek bir dekoratif sabunun bile ne kadar pahalıya satıldığını görebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, ne kadar farklı ve özenli tasarımlar yaparsanız, uygulayacağınız fiyatlar ve doğal olarak kazancınız da ona göre şekil alacaktır.

Zaten ilk başta deneme için satın aldığınız sabun malzemeleri ve ürettiğiniz sabun miktarını gördüğünüzde, evde sabun yapıp satma işinin neden bu kadar popüler olduğunu göreceksiniz.

Sonuçta hem eğlenceli hem basit hem de kazançlı bir para kazanma yöntemi arıyorsanız, evde sabun yapma işini kesinlikle düşünmelisiniz…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın