Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Reef Finance (REEF) Coin Rehberi

Reef coin nedir, reef coin nasıl alınır gibi sorular cevabı ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar için tıklayın!
Reef Finance (REEF) Coin Rehberi
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Kripto para sektöründe her gün onlarca yeni proje çıkmaktadır. Ancak yatırımcılar bu kadar fazla proje içerisinden hangisinin iyi ve doğru bir yatırım olduğunu bilemiyor. Bu nedenle sizler için bugün Reef Finance hakkında bilgilendirici bir içerik hazırladık.

Blok zinciri teknolojisini kullanmak istediğimizde her işlemde o ağın belirlemiş olduğu komisyon miktarını ödememiz gerekir. Reef Finance, hem bu ana soruna hem de diğer sorunlara çözüm üretmek amacıyla bizlere fayda sağlamaktadır.

Bu nedenle, Reef Finance’in yerel varlığı olan Reef coin (REEF), yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sizler için bu yazımızda, Reef coin nedir, Reef coin geleceği gibi merak edilen soruları yanıtlayacağız.

1) Reef Coin Nedir?

Reef Coin Nedir?Reef coin projesi, ölçeklenebilir bir yapı ile tasarlandığı ve kullanıcılarına düşük komisyon ücretleri sunduğu için DeFi sektörüne fayda sağlamaya yöneliktir. Ayrıca birden fazla blok zincirinde çalıştığı için kullanım alanı oldukça geniştir. Bunu da Polkadot parachain’leri ile uyumlu olarak tasarlandığı için kendi ağı ile gerçekleştirebilir.

Reef Finance, Binance Launchpool’da başlatılan ilk Polkadot projesidir. Ek olarak, Reef finance coin ilk olarak Ethereum ve BNB Chain ağında çıkarılmıştır. Şu anda Reef coin altyapısı, katman-1 olarak tasarlanmış kendi blok zinciridir ve Nominated Proof-of-Stake (NPoS) isimli konsensüs mekanizmasını kullanır.

Reef coin nedir sorusunu biraz daha açacak olursak topluluğun, “Teknik Konsey” sayesinde kendi kendine yönetişime katılarak proje üzerinde yükseltme gerçekleştirebildiği bilgisini paylaşabiliriz.

Yatırımcılar, stake yaparak ödül kazanabilir. Stake yapmanın yanı sıra doğrulayıcı olarak düğüm çalıştırılabilir. Ayrıca yapılan işlemlerden elde edilen coin’lerin bir kısmı yakılır.

Reef nedir sorusuna yanıtlar arasında sözcüğün açılımını da verelim. REEF; Reliable, Extensible, Efficient, Fast kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Bunlar güvenilir, genişletilebilir, verimli ve hızlı anlamına gelmektedir.

2) Reef Coin Nasıl Alınır?

Reef coin satın almak için öncelikle kendi kullandığınız merkezi kripto para platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra işlem çiftlerinden en çok kullanılan REEF/USDT seçimi yaparak satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Reef coin nereden alınır diyenlere farklı DeFi platformları üzerinden de alım yapılabildiği bilgisini verelim. Kullandığınız platformda “takas” alanına giderek işlem yapmak istediğiniz varlığı REEF olarak seçmelisiniz.

Binance üzerinden örnek verecek olursak;

İlk olarak hesabınıza giriş yapın. Ardından piyasalar kısmına REEF yazın. Sonrasında “Hemen Al Sat” butonuna tıklayın.

Reef Coin Nasıl AlınırBu adımları tamamladıktan sonra aşağıdaki görselde gösterilen alana almak istediğiniz veya satmak istediğiniz miktarı girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Reef Coin Nereden Alınır

İşleminizi tamamladıktan sonra cüzdanınızı kontrol etmeyi unutmayın. Yatırımınızda kazançlı çıkmak için coin takip sitelerinden ve haberleri sürekli izlediğinizden emin olmalısınız.

3) Reef Finance Ne Vadediyor?

Reef coin, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün likidite akışını kontrol etmek amacıyla kurulduğu için bu sektöre yeni gireceklerin tek bir platform üzerinden birçok uygulamaya erişmesine olanak sağlar.

Bunların dışında, Reef coin projesi, stake etme, borç verme ve borç alma gibi oldukça karmaşık olan işlemleri basitleştirmeyi de amaçları arasına yerleştirmiştir.

Reef Finance, NFT, Ethereum ve REEF arasında likidite transferi için likidite köprüleri, REEF ticareti için DEX’ler ve AMM’ler, 20 farklı DEX, stabilcoin’ler ve oynaklığı önlemek için para piyasaları içerir.

Reef coin hakkında bilgiler arasında Reef’in akıllı varlık yöneticisinin, varlık tahsisinin aktif varlık yeniden dengelenmesine yardımcı olduğu da vardır. Kullanıcılar, varlık tahsislerini farklı DeFi’ler arasında ayarlayabilir. Tüm bunlar Reef coin geleceği için parlak bir görünüm çizmektedir.

4) Reef Coin Nereden Alınır?

Kripto para yatırımcılarının, coin’leri araştırdıktan sonra nereden alacakları da akıllarında bir soru işareti olarak kalıyor. Eğer ki Reef finance coin projesi hoşunuza gittiyse ve reef coin nereden alınır diyorsanız doğru yerdesiniz.

Reef finance coin, verilere göre REEF/USDT işlem çifti ile 36 farklı borsada listelenmiştir. Türk lirası ile Reef coin almak isterseniz bunu REEF/TRY ile yapabilirsiniz ve bu işlem çifti sadece 3 borsada mevcuttur.

Eğer ki Reef coin projesi hoşunuza gittiyse ve nasıl alınır diye merak ediyorsanız sizler için bazı borsaların adını listeledik.

REEF/USDT çiftinden işlem yapmak isterseniz:

  • Binance,
  • Gate.io,
  • KuCoin ve
  • Huobi gibi lider borsaları kullanabilirsiniz.

REEF/TRY çifti içinse:

  • Binance,
  • BinanceTR,
  • Paribu borsalarından işlem yapabilirsiniz.

5) Reef Coin Hangi Ülkenin?

Reef hakkında merak edilenler arasında Reef coin kimin ya da Reef hangi ülkenin sorusu da yer alıyor. Aslında Reef coin projesi, belirli bir ülkeye ait değildir. Ancak projenin merkezi İngiltere’nin Londra şehrinde bulunmaktadır. Londra merkezli olan Reef projesinin CEO’su ise Macaristan doğumludur.

6) Reef Coin Kurucuları ve CEO’su Kimdir?

Reef Coin Kurucuları ve CEO’su Kimdir?Reef coin kurucusu Denko Mancheski isimli ve Macaristan doğumlu bir bilgisayar mühendisidir. Mancheski, aynı zamanda Reef coin CEO’su olarak da bilinmektedir. Reef coin CEO’sunun bu projeyi 2019 yılında kurduğunu belirtmekte fayda var. Mancheski, daha önce Adel şirketinde baş teknoloji sorumlusu olarak çalışmıştır.

Makedonya doğumlu kurucu, blok zincirine olan ilgisinin fintech tutkusundan kaynaklandığını söylemiştir. Mancheski’ye göre bu, Reef coin projesini hayata geçirmesinde etkili olmuştur. Ayrıca projenin hayata geçmesindeki en büyük zorluğun, ekip kurmak olduğunu paylaşmıştır.

7) Reef Coin Ne Kadar? & REEF İlk Listelenme Fiyatı

Reef YatırımcılarıKripto para yatırımcılarının ilgisini çeken Reef coin projesi, birim başına düşük fiyatıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Bakıldığı zaman REEF/USDT paritesi, 2022 Mayıs – 2023 Mayıs aralığında 0,0122 – 0,0021 dolar aralığında hareket etmiştir. Türk lirası ile işlem yapan yatırımcılar için de REEF/TRY çiftinin aynı zaman diliminde 0,15 – 0,04 TL aralığında durduğunu paylaşabiliriz.

Ucuzluğundan dolayı Reef coin ilk çıkış fiyatı da merak konusu olmuştur. Eylül 2020’de düzenlenen özel bir satışta, Reef Finance, REEF coin başına 0,0009 dolar ve 0,00125 dolar başlangıç fiyatı ile 3,9 milyon dolar toplamıştır.

Ayrıca Reef coin çıkış fiyatı 0,00125 dolardı ve günlük kapanış fiyatı 0,023 dolardı. Bu da, erken aşamada yatırım yapmış kişilerin büyük kâr marjı elde ettiğini gösteriyor.

Reef coin, teknik kapasitesinden, teknolojisinden, kullanım örneklerinden ve genel olarak projenin kendisinden dolayı değerlidir. Reef Finance, giderek daha popüler hale gelen DeFi sektöründe faaliyet göstermekte olup, bu da onun sektör içerisindeki değerinin artmasına neden olur.

REEF ve diğer kripto projelerinin gerçek değeri, piyasa fiyatı ve birim fiyatı ile ölçülemez.

8) Reef Coin Toplam Arz

Birim fiyatı düşük olan kripto para birimlerinin arz miktarı oldukça fazladır. Reef coin, belirli bir maksimum arza sahip değildir. Ancak lansman sırasında 20 milyar hedef bulunmaktaydı. Verilere göre Mayıs 2023 itibarıyla 22,821,409,581 adet toplam Reef coin arzı vardır.

Reef Finance blok zincirinde işlem yapılmak istendiğinde komisyon olarak REEF ödenir. Bu ödenenlerin bir kısmı yakıldığı için arzı sürekli azalmaktadır.

Toplam stake edilen REEF miktarı yüzde 38,2’dir. Ayrıca Reef coin enflasyon oranı yüzde 8 olarak belirlenmiştir.

Reef coin madenciliği hakkında bilgilere geldiğimizde ise şunları söyleyebiliriz. Reef zinciri, DeFi için EVM uyumlu bir blok zinciridir. Hızlıdır, ölçeklenebilirdir, işlem maliyetleri düşüktür ve savurgan madencilik yapmaz.

Bir yazılım geliştirme kütüphanesi olan Substrate Framework ile oluşturulmuştur ve on chain (zincir içi) yönetişim ile birlikte gelir.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.