Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kuryelik Yaparak Para Kazanmak

Kuryelik yaparak para kazanmak için farklı yöntemler izlenebilir. Ne kadar para kazanılabileceği ve nasıl yapılacağına ilişkin detaylar yazıda;
Kuryelik Yaparak Para Kazanmak
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

21. yüzyılın insanların hızlı düşünmeye, hızlı çalışmaya, hızlı yemek yemeye, kısacası hızlı yaşayama mecbur ettiğinin farkındayız. Hep bir koşuşturmaca, hep bir telaş var insanlarda. Ufacık çocuklar bile derse yetişememe kaygısıyla koca koca çantalarıyla okullarına koşuşturuyorlar. Anneler çocuklarına, çiftler birbirlerine, işkolikler bilgisayarlarına yetişmeye çalışıyor. Diğer bir deyişle hepimiz, hayatın hızına yetişmeye çalışıyoruz. Zamanında teslim edilmesi gereken ödevler için sabahlıyor, patronun beklediği raporu teslim edebilmek için gözlerimiz kan çanağına dönene kadar çalışıyor da çalışıyoruz. Tıpkı teslim edilmesi gereken bir evrakı yerine ulaştırabilmek için tam gaz yoluna devam eden bir kurye gibi. Aradaki tek fark, bizim yolculuğumuzun ölene kadar sürecek olması. Doğduğumuz anda siparişimizi alıyor, sırtlanıyor ve hayat boyu sürecek zorlu bir yolculuğa başlıyoruz. Yaz kış demeden, yağmura çamura bakmadan devam edilen bu yolda; tıpkı işini iyi yapan kuryeler gibi iyi yaşamaya çalışan insanlara da dur durak yok.

Evet, zamanla yarış halinde olduğumuz bir çağda yaşıyoruz. Dünyaya geldiğimiz anda bu yarışın startı veriliyor ve kimileri yarışta zafer kazanırken, kimileri de mağlup olarak yarışı bitiriyor. Yani bu hayatı nasıl yaşayacağımız tamamen bizim elimize. Eee bunu belirleyen en önemli faktörün de para olduğunu düşünürsek, onu elde etmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Şöyle düşünün, hayat yarışın kendisi! Siz sürücüsünüz, o sabit. Kullandığınız araba ise cebinizde olan para. Yani yarışı kaçıncı olarak bitireceğinizi etkileyen şey hesabınızdaki para miktarı! Öyleyse bu yarışı iyi bir dereceyle bitirmek isteyen herkesin yaptığı gibi, para kazanmanın farklı yollarını arayacağız. Bunun için o kadar farklı yol var ki bir insanın isteyip de para kazanamaması için “çölde kutup ayısını bulan bedevi” kadar bahtsız olması lazım. Umarım o kadar şanssız değilsinizdir?

Okumaya devam ettiğinize göre para kazanmayı gerçekten istiyorsunuz demektir. Evet, farklı farklı para kazanma yolları var dedim. İsteyenler için yeni iş fikirleri, isteyenler içinse kazançlı ek gelir yöntemleri bulunuyor. Mesela daha önce hiç duymamış olabileceğiniz iş fikirlerinden bir tanesi böcek yetiştiriciliği yaparak para kazanmak olabilir. Arı yetiştiriciliği, editörlük, balık üreticiliği bu yöntemlerden sadece birkaç tanesi. Yapmanız gereken hangi para kazanma yöntemini kullanacağınıza karar vermek ve bu fikri olması gerektiği gibi hayata geçirmek. Örneğin; bugün kuryelik yaparak para kazanmak hakkında konuşacağız. Evet, kuryeler hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum? Sürekli bir yerlere, bir şeyler yetiştirmeye çalışan; yaya, motosikletli ya da araçlı kuryeler. Şimdiye kadar hiç kuryelik yapmayı düşündünüz mü? Eğer bu soruya vereceğiniz cevap evetse, gelin kuryelik yaparak para kazanmak için hangi yöntemleri izleyebileceğinizi birlikte inceleyelim.

Kuryelik Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?

Kuryelik Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?Kuryelik yaparak para kazanmak delince akla ilk gelenler şunlar oluyor. Fast-food firmaları ya da restoranlar için kuryelik yapmak. Ecza depoları ve kargo şirketleri için kuryelik yapmak, bir firmaya bağlı olarak kuryelik yapmak veya profesyonel bir kurye firmasında çalışmak. Evet, ilk olarak ülkemizde yaygın olarak yapılan fast-food firmaları için kuryelik yapmaktan bahsedelim. Genellikle öğrenciler ve gençler tarafından tercih edilen bu iş, siparişin en kısa süre içinde belirtilen adrese teslim edilmesi olarak tanımlanabilir. Küçük şehirlerde bu işi yapmanın büyük şehirlere göre daha kolay ve avantajlı olduğunu da tahmin edebilirsiniz. Ancak bu işte dikkat etmeniz gereken kurumsal firmalar için kuryelik yapmak olmalıdır. Çünkü bağımsız işletmeler genellikle kuryelerin maaşlarını gününde ödemez, sigortasını tam yatırmaz, yani işin hakkını vermezler. Ancak gıda sektöründe isim yapmış firmalar, özellikle de yabancı fast food zincirlerinin çalışma şartları diğerlerine göre çok daha iyidir. Firma tarafından temin edilen uygun giysileri giyer, firmanın motosikletini kullanır ve yaptığınız işin karşılığını alırsınız. Eğer bu işi yapmayı düşünüyorsanız, çalışacağınız firmanın güvenilir olmasına özen göstermelisiniz.

Tavsiye Ederiz:
Seyahat Etmenizi Sağlayacak 10 Harika Meslek

Fast food firmaları için kuryelik yapmayı düşünmüyorsanız, ecza depoları veya kargo şirketlerini düşünebilirsiniz. Kazancının gıda sektörüne göre çok daha iyi olduğu ilaç ya da kargo kuryeliği, bu işten para kazanmak isteyenler için gerçekten uygun koşullar sunmaktadır. Ama tabii çalışacağınız firmaya göre bu durumun değişebileceğini de tahmin edebilirsiniz. Profesyonel kurye firmaları ise işteki deneyiminize göre çok daha yüksek ücretler vaat etmektedir. Çünkü burada değerli evraklar, eşyalar gibi paketleri taşıyor ve zamanla yarışarak teslimatı vaktinde yapmaya çalışıyorsunuz. Tabii, diğer işlerde de öyle; ancak profesyonel kurye firmaları direkt olarak bu işi yaptıkları için, müşterilerin memnuniyetini fazlasıyla önemsemektedir. Bu nedenle de kuryeler prim gibi faktörlerle teşvik ediliyor ve doğal olarak da kazançları yükseliyor. Bazıları da bu işi bireysel olarak yapıyorlar. Ama bunun için kuryelik konusunda deneyim kazanmanız ve belirli müşteriler edinmeniz gerekiyor. Sonuçta; kuryelikten çok az para kazandığını söyleyen de var, gayet iyi para kazandığını söyleyen de. O yüzden bu işi yapmadan önce çalışma yönteminizi doğru bir şekilde belirlediğinizden emin olmalısınız.

Kimler Kuryelik Yaparak Para Kazanabilir?

Kimler Kuryelik Yaparak Para Kazanabilir?Kimler, sorusuna verilecek cevap öncelikle buradaki cinsiyetçi yaklaşımın altını çizmek olmalıdır. Yani bu sorunun cevabı erkeklerdir. Tabii kuryelik yapan kadın yok demiyorum. Ama bu alandan ekmek yiyenlerin genellikle erkekler olduğunu söyleyebiliriz. Gelelim, kuryelik yapmak için gereken diğer niteliklere. Öncelikle; yaya kurye mi, motorlu kurye mi, yoksa araçlı kurye mi olacağınıza cevap vermelisiniz. Mesela; motorlu kurye olmak için, motosiklet ehliyetine sahip olmanız gerekiyor.

Ayrıca bulunduğunuz bölgeyi iyi derecede bilmeli, seri araç kullanabilmeli, hava koşullarına karşı her zaman temkinli davranmalı, sorumluluklarınızın farkında olmalı, yaz kış araç kullanabilmelisiniz. Bu iş; kimilerine göre motosikletin üstüne atlayıp kafana göre gezmek, canın istediğinde mola vermek olarak tanımlansa da bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsanız kuryeliğin hiç de böyle olmadığını bilmelisiniz. Sonuçta teslimatları hem zamanında yapmalı hem de ne kendi canınızı ne de başkalarınınkini riske atmamalısınız. O yüzden bu işe uygun olup olmadığınızı gerçekten dikkatlice düşünmelisiniz.

Kuryelik Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Kuryelik Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?Bu işten ne kadar para kazanacağınız da izleyeceğiniz yöntemlere göre farklılık gösterecektir. Yani bir kurye ayda 1500 lira kazanırken, bir diğeri ayda 3000 lira kazanabilir. Ya da bu işi yarı zamanlı olarak yapan ve teslim ettiği evrak başına para kazanan kişinin ne kadar para kazanacağı da evrak sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Sizin anlayacağınız her işte olduğu gibi bu işte de hem az kazananlar hem de çok kazananlar olacaktır. Bu nedenle yapmanız gereken, kuryelik işine hangi gözle baktığınızı belirlemek olmalıdır. Kuryelik yaparak geçiminizi mi sağlayacaksınız, yoksa bu işi bir ek gelir yöntemi olarak mı kullanacaksınız? Kararınızı verin ve adımlarınızı ona göre atın. Daha ne diyebilirim ki? Şansınız ve yolunuz açık, kazancınız bol olsun…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.